Carti, filme si evenimente

Omul din spatele imaginii: cine e Jordan Belford?

Lasa un comentariu

Cei care au vazut filmul „Wall of Wall Street” au fost mesmerizati, socati, ingroziti sau inspirati de aceasta poveste. Raman la parerea mea ca acest film este marele perdant al Oscarurilor din 2014.

Dincolo de film, chiar dincolo de cele doua carti autobiografice pe care le-a scris Jordan Belford, personajul intruchipat in film de Leonardo DiCaprio, ramane omul Jordan Belford, care va veni in toamna la Bucuresti, pentru un seminar despre persuasiune in vanzari.

In film ai vazut puterea lui Jordan in a motiva oamenii. Aceasta ramane, dupa mine, una dintre calitatile lui. Dar orice om are calitati si defecte, orice om este influentat de faptele pe care le face, bune sau rele. De aceea am incerat sa aflu cine este Jordan Belford astazi si cum relationeaza el fata de Jordan Belford din trecut, fata de faptele sale care au produs dezastru financiar pentru multi dintre cei cu care „a facut afaceri”.

Daca ai fost la televiziune, pentru un interviu live, stii despre ce vorbesc: esti fata in fata cu un reporter care poate sa fie extrem de abil in a pune intrebari incomode, dar mai ales esti fata in fata cu mii sau poate chiar milioane de oameni care iti analizeaza fiecare reactie pe care o ai atunci cand ti se pun intrebari. Este extrem de greu si este un fapt notoriu ca oameni cu multa experienta au clacat in interviuri televizate (vezi interviurile presedintelui american Richard Nixon cu jurnalistul David Frost).

De aceea m-am applecat asupra interviurilor lui Jordan si am ales, pentru analiza, un interviu la CNN din care am selectat 3 parti. Pentru completare, am adaugat un interviu cu Leonardo DiCaprio despre lucrul la filmul „The  Wall of Wall Street”. Analizand cu atentie aceste inregistrari, intelegi ca este un act de curaj extrem pentru Belford sa „iasa in fata” si sa se expuna public, dupa toate problemele pe care le-a creat clientilor sai, in anii de inceput ai carierei sale. Doar un om care vrea sa indrepte ce a facut, un om puternic, poate face acest lucru. Faptul ca are de platit despagubiri de 110 milioane de dolari si ca profiturile din seminariile lui vor fi in totalitate destinate platii acestor despagubiri, spune mult despre acest om si despre determinarea lui de a plati greselile trecutului. Acesta este Jordan Belford de astazi si personal cred ca el merita aplaudat.

Daca vrei sa-l vezi pe Belford la Bucuresti, iti recomand sa cumperi un bilet acum, cand inca pot sa-ti ofer un cupon de discout.

Codul de reducere este LUCAD si poate fi folosit la inscrierea online la eveniment (click aici).

Mai jos te invit sa vezi cele patru clipuri video, care mi-au relevat (cel putin o parte) din portretul lui Jordan Belford de astazi.

Vizionare placuta!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.