Online

-TOP Strategii De Trafic 2013-

2 comentarii

traffic Google

 

Ai o Echipa? un Business? dar un Produs?

Daca ai raspuns da la oricare din aceste intrebari, atunci ai nevoie sa citesti acest articol cu maxima atentie, pentru a afla cele mai bune strategii de generare de trafic pentru 2013. Cu ajutorul acestora iti vei putea tripla vanzarile in maxim 3 luni in noul an.

 

Ofera cele mai bune mijloace prin care oamenii sa te gaseasca online!

 

Sa incepem:

De Ce Ai Nevoie De Trafic?

Simplu. Daca nu dispui de trafic atunci site-ul tau NU exista!

Daca nu ai trafic pe site, inseamna ca nu exista persoane interesate sa-ti cumpere produsele, nimeni nu poate da click pe reclamele afisate, nimeni nu-ti poate citi articolele. Pur si simplu nu existi. Este cat de simplu posibil. Cu cat inveti mai multe metode de generare de trafic, testate de-a lungul timpului de alte persoane, care dau rezultate, atunci cu atat mai bine pentru tine.

Daca principalul tau scop este sa faci bani din reclame, atunci cu cat ai mai mult trafic, cu atat vei incasa mai multi bani. Daca pe site-ul tau ai expuse mai multe servicii, dar n-ai trafic, lumea nu stie de tine, nu obtii vanzari s.a.m.d.

Un lucru de mentionat aici este ca trebuie sa constientizezi faptul ca un public larg nu inseamna o conversie in mai multi bani. Traficul trebuie targetat pe cat posibil, iar acest lucru inseamna ca site-ul trebuie optimizat cat de bine, pe mai multe cuvinte cheie. Persoanele care vin prin intermediul Google sunt cele mai interesate de informatiille, serviciile, sau produsele tale, asa ca atentie mare la SEO!

 

Mitul 1 – Construieste-l si vizitatorii vor veni de la sine!  FALS

Daca in trecut aveai un website si era suficient ca lumea sa te gaseasca, atunci acest lucru nu mai este posibil si astazi. Acum, pe internet exista miliarde de website-uri si trendul este in crestere. Este necesar ca tu sa oferi oamenilor posibilitatea de a te gasi usor, sa iesi in intampinarea acestora, sa ii ajuti sa isi rezolve problemele, indiferent de natura acestora.

De asemenea, trebuie sa il ajuti si pe Google, sa il instiintezi de existenta ta prin tehnici SEO on -page si off-page (mai multe detalii in articolele ce vor urma).

Strategiile de generare de trafic sunt impartite in 2 categorii:

  • Trafic gratuit
  • Trafic platit

 

TOP STRATEGII DE TRAFIC GRATUIT:

  • SEO (optimizare pentru motoarele de cautare- detalii aici)
  • Continut de valoare
  • Aparitii in presa
  • Utilizare de bloguri ajutatoare pentru generare de trafic
  • SEM (marketing prin continut)
  • Trafic din forumuri si pagini de facebook
  • Comentarii pe site-uri din aceeasi nisa

TOP TRAFIC PLATIT:

  • Reclame PPC (pay per click-platesti doar cand vizitatorul da click pe reclama)
  • Cumparare de bannere pe diverse site-uri (din aceeasi nisa de piata)

 

Optimizare Pentru Motoarele De Cautare (SEO)

SEO reprezinta cel mai important lucru pe care il poti face la site-ul tau pentru a beneficia de trafic gratuit, deoarece acesta vine din cele mai importante motoare de cautare precum Google, Yahoo si Bing (in principal). Scopul tau este sa obtii pozitii de top in cautari, pentru ca oamenii tind sa dea click doar pe primele rezultate, rareori cauta pe pagina 2-3-4 de rezultate (mai mult, prefera sa schimbe cuvantul cheie folosit pentru alte rezultate).

Cum ma ajuta SEO sa obtin trafic?

Scopul fiecarui site este sa aiba parte de trafic calificat. Frumusetea traficului obtinut din motoarele de cautare este ca persoanele ce ajung pe site-ul tau, sunt defapt interesate de ceea ce ai tu de oferit.

De exemplu, daca vei cauta in Google “cum sa slabesc” vei gasi rezultate din care sa poti alege. In acest caz, tu esti pe cale sa urmezi un curs sau sa cumperi produse din acest domeniu, pentru ca reprezinta o necesitate pentru tine sa ai o greutate corporala normala.

Ia un moment si gandeste-te, site-ul meu ce probleme rezolva? Ce raspunsuri ofera? Competitia ce ofera? Ce as putea face eu mai bine?

De unde sa incep?

Exista 2 factori majori ce determina cat trafic vei obtine pe site:

  1. Continutul
  2. Numarul de back-linkuri catre site

Aceste doua zone sunt de imbunatatit continuu daca vrei sa fii indexat mai repede si sa obtii reputatie pe internet. Pe site, asigura-te ca ai cuvintele cheie specifice acelei nise de piata. Daca pagina ta este despre “cum sa gatesc mai repede”, atunci asigura-te ca ai inclus in titlu cuvantul “cum sa gatesc mai repede” (foloseste Google Keyword Tool pentru a afla ce cauta lumea in Google, este gratuit).

SEO-On Page

Cuvinte cheie – include pe site cuvintele tale cheie in fraze stufoase in mai multe variatii (nu vrei sa fii considerat spammer de catre Google, trebuie sa cresti organic, sa ai cat mai multe articole pe mai multe cuvinte cheie, nu doar unul, repetat de multe ori).

Titlu “asa nu”: De ce am o zi cu cosuri?

Titlu “asa da”: Efectele acneei pe parcursul zilei

Titlu “asa nu”: Lectiile invatate intr-o excursie de acum 6 ani la ZOO de la tata

Titlu “asa da”: Educati copilul sa se poarte in public utilizand aceste X metode

SEO ON PAGE GENERAL:

-include cuvintele cheie in mai multe variatii

-utilizeaza taguri din cuvinte cheie inrudite

-utilizeaza subtitluri care sa contina cuvantul cheie

-densitatea cuvantului cheie sa fie maxim 2% per articol (ex.: la un articol de 1000 de cuvinte, cuvantul cheie de targetat sa fie repetat de aproximativ 5-6 ori)

-foloseste o descriere de aproximativ 150 de caractere a articolelor folosind Platinum Seo Pack sau All-in-one seo pack (pluginuri wordpress pentru SEO, gratuite)

-incearca sa folosesti cuvintele cheie in jurul pozelor (vor apare in Google Images mai rapid)

-denumeste corect pozele, recomand minim 6 per articol.

SEO Off-Page

Pentru SEO eficient este necesar sa ai continutul optimizat dar nu numai, trebuie sa obtii si linkuri de calitate (prin tactici de link building).

Gandeste-te de ce Google considera linkurile un factor important in ranking?

Tu cand gasesti un website, o resursa valoroasa pe internet ce faci? Dai un link inapoi.

Adu-ti aminte cand ai gasit un video insipirational sau scene amuzante sa zicem, ai dat un share? Ai mentionat de acele lucruri pe site-ul tau? Eu cred ca da!

Practic ai spus si prietenilor de acea resursa existenta. Acest lucru se intampla in mod natural. Daca ai ceva valoros de spus si o faci intr-un mod placut, vei obtine linkuri inapoi fara efort, de la alte persoane.

TOP 5 metode de a obtine backlinkuri:

  1. Creeaza continut de valoare, Unic! Vizitatorii vor fi mult mai deschisi sa ofere linkuri inapoi catre website-ul tau daca ai multe lucruri de calitate de oferit.
  2. Deschide un program de afiliere . In acest caz vei fi surprins cate persoane vor oferi link catre tine daca sunt motivate financiar.
  3. Obtine aparatii in presa si nu numai; orice aparitie la TV,  radio sau in ziar va dirija trafic catre site daca oamenii sunt interesati de ceea ce ai de oferit.
  4. Creeaza retele de linkuri – contacteaza site-uri din aceeasi nisa si propune-le sa le scrii cateva articole pentru linkuri in articole catre site-ul tau.  Sunt foarte multe persoane care accepta aceasta oferta deoarece au nevoie de continut.
  5. Realizeaza articole si publica-le in directoarele de articole (de aici, alte persoane pot republica informatia ta pe site-ul lor cu link inapoi catre tine- Author Resource Box).

Desigur, acum exista mai multe metode de a obtine linkuri, insa acestea sunt cele mai eficiente. Cu putina creativitate si ceva munca vei observa in cateva saptamani o crestere a traficului.

Content Is The Key – Ponturi Rapide Pentru Un Site Mai Bun

  1. Adauga in continuare articole catre site, Google iubeste continutul proaspat
  2. Daca ai un brand de promovat, adauga site-ului principal si un blog pe care sa scrii despre produsele/serviciile tale pentru a capta trafic
  3. Pentru a spori vizibilitatea in Google, utilizeaza cuvintele cheie folosite de utilizatori in descrierile articolelor (cu ajutorul Google Keyword Tool)
  4. Cere feedbackul vizitatorilor prin comenturi, share, like etc.
  5. Adauga testimoniale pe site – simple si la obiect cu diferite persoane ce au testat produsul/serviciul
  6. Capteaza adresele de e-mail ale vizitatorilor pentru a le furniza in continuare informatii de calitate – un buletin informativ este intotdeauna binevenit atata timp cat vizitatorul este interesat de acea nisa
  7. Adauga pe site continut Text dar si audio si video
  8. Asigura-te ca ai urmatoarele pagini incluse pe site: despre noi, scurt istoric, termeni si conditii, contact, FAQ-pagina cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

Daca obtin un minim  (X) de comentarii la acest articol voi fi dispus sa continui, bineinteles daca sunt suficiente persoane interesate de acest topic.

Va urma…

 

sursa foto:

Netchunks.com

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „-TOP Strategii De Trafic 2013-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.