Online

-Ghidul Complet Adsense Money 2013-

2 comentarii

1356910720_766

Introducere

Google Adsense a fost intotdeauna cea mai usoara metoda de a face bani online dintr-un blog sau un website. Odata ce totul este setat cum trebuie, iar site-ul primeste trafic constant, un procent din vizitatori va da click pe anunturi si astfel bani iti vor intra in contul bancar.

Sunt implicat in afacerile online din 2010, iar din primavara lui 2012 m-am inscris in programul Google Adsense de care sunt foarte multumit. Am participat la mai multe cursuri de afaceri online, iar din experienta dobandita pana in momentul de fata am alcatuit pentru astazi un ghid ce iti ofera tot ce trebuie sa faci pentru a intra in posesia venitului pasiv din Google Adsense.

Precizare: este esential sa cunosti limba engleza, deoarece blogurile facute sunt lansate pentru clienti din Statele Unite. Nu recomand folosirea Google Adsense pe Romania deoarece se castiga foarte foarte putin; nu exista piata la noi pentru asa ceva (pe Romania merge mai bine produs propriu).

 

Pasul 1: Gasirea Cuvintelor Cheie

Daca vrei sa faci bani cu Adsense, atunci trebuie sa stii cum se fac banii in general. La inceput ai nevoie de o nisa de piata, adica un domeniu in care sa activezi si sa produci continut de valoare utilizatorilor pentru a atrage trafic pe site. Da! Ofera Valoare!

Cuvintele cheie platite bine le poti gasi in Google Keyword Tool, dar recomandarea mea este MARKET SAMURAI, cea mai buna unealta de Internet Marketing de pe piata!

Alegerea unor cuvinte cheie de atacat este cruciala, deoarece trebuie sa fii atent ca acestea sa indeplineasca patru conditii majore:

-sa fie relevante

-sa aiba suficient nivel de trafic (peste 1000 de cautari/luna)

-competitie mare intre advertiseri

-competitie mica in Google intre  site-uri

 

Inainte de a alege cuvintele, ai nevoie de cateva idei de nise pentru un “brainstorming”.

Acestea le poti gasi pe:

-Amazon (categoria best seller)

-Ebay

-New York Times (cele mai citite articole, din ce domenii)

-Flippa (vezi idei de site-uri ce se vand cu succes)

-43 things

-E-how.com

-Yahoo answers

Cum sa gasesti cuvinte profitabile?

Sortand cuvintele cheie dupa CPC>1$ (gasite din domeniile tale de interes sau navigand prin site-ul Ezine). Chiar daca un cuvant cheie este relevant, are cpc bun, are trafic, multi advertiseri…trebuie sa te convingi si de puterea competitiei si marimea acesteia utilizand Market Samurai. Cu aceasta unealta poti face o multime de operatii de analiza in 2-3 minute, care in mod manual ti-ar fi luat ore intregi. Eu il utilizez in special pentru analiza top 10 a site-urilor competitive intr-o nisa de piata, sa vad daca se merita sau nu. Daca observ ca exista site-uri relativ noi, cu pagerank mic si backlinkuri putine, neoptimizate, atac nisa, daca nu…caut alta.

 

Pasul 2:Cumpara Un Domeniu

Odata ce ai gasit cuvantul cheie potrivit este timpul sa achizitionezi un domeniu si un webhosting.

Cea mai buna forma de domeniu este www.cuvantcheie.com/.net/.org

Alte terminatii nu sunt bune in ochii lui Google, deoarece vei obtine ranking mai greu.

 

Un domeniu poate fi cumparat cu aproximativ 10$/an de la namecheap.com sau godaddy.com, acestea le recomand dar desigur exista si alte firme. Pentru cei interesati am inclus doua adrese unde poti gasi cupoane pentru a beneficia de discounturi atat la domenii cat si la hosturi.

http://www.retailmenot.com/view/namecheap.com

http://www.fatwallet.com/forums/hot-deals/725207/

Precizare: cand cumperi domeniu asigura-te ca ai cumparat si protectie acestuia pentru ca datele tale sa fie in siguranta. (presupune plata a 2$ in plus)

 

Pasul 3:Cumpara Hosting

Pentru a intra in posesia venitului pasiv cu Google Adsense ai nevoie si de un hosting pentru ca site-urile tale sa ruleze pe un server 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Cumpararea unui host necesita atentie mare, deoarece o cadere de server inseamna si o scadere a profiturilor.

La ce sa ma uit cand cumpar hosting?

1.Spatiul de gazduire-recomandarea mea este sa fie nelimitata

2.Traficul lunar-nelimitat

3.Domenii addon-nelimitat (cate site-uri poti atasa acelui hosting)

4.Casute de e-mail – ajung si 5-10 casute

5.Back-up- ofera? Daca da…in ce conditii?

6.Ofera consultanta in caz de apar probleme tehnice?

7.Ofera acces la Control Panel? Si multe altele…dar cele enumerate sunt cele mai importante!

 

Recomandari de companii de Host:

1.Hostgator

2.HostMonster

3.BlueHost

4.iPage

 

Pasul 4:Instaleaza WordPress

Odata ce totul este pus la punct cu domeniul si hostingul, este timpul sa incarci continut pe site si sa te ocupi si putin de design. Pentru aceasta ai nevoie de un CMS (content management system), cea mai utilizata platforma fiind WordPress (nu necesita cunostinte de programare sau web design, exista o multime de teme si pluginuri ce iti vor face site-ul sa arate extrem de bine).

Pentru instalarea wordpress intri in Cpanel de la compania de hosting si selectezi Fantastic Deluxe. Urmezi pasii si in maxim 5 minute ar trebui sa ai wordpresul instalat.

Precizare: se pot intampla si evenimente neplacute in timp, mai ales daca detii mai multe site-uri, pentru aceasta este cazul sa ai un sistem de backup pus la punct in caz ca site-ul va cade si pierzi informatii (vezi compania de hosting pentru backup zilnic/saptamanal/lunar).

 

Pasul 5:Optimizeaza Blogul

Una din cele mai bune teme de optimizare a design-ului este CTR Theme. Tot ce trebuie sa faci este sa inserezi codul de reclama, iar Adsense va afisa automat reclame pe toate postarile tale fara batai de cap din partea ta. Aceasta tema este conceputa astfel incat sa fie optimizata pentru clickuri in locatii speciale ce dirijeaza si aproape obliga vizitatorul sa dea click (reclame rotative, pe posturi diferite sau daca dai refresh la pagina, anunturile isi vor schimba iar pozitia).

Am obtinut un CTR foarte bun cu aceasta tema, chiar si de 20-30%. Acest lucru inseamna ca din 100 de persoane, 20-30 au dat click pe aduri.

 

Setari ale blogului

Titlul si descrierea – asigura-te ca incluzi cuvantul cheie principal in descrierea si titlul site-ului

Permalinks – utilizeaza codul %postname% in campul custom structure pentru ca articolele tale sa aiba linkuri prietenoase in ochii Google; daca nu faci acest lucru url-ul articolelor va fi un cod de genul www.numesite.com/dsak3213951…. Daca pui postname la structura din permalinks vei obtinelinkul www.numesite.com/nume-articol

 

Pluginuri

Recomand urmatoarele pluginuri de wordpress cand construiesti site-uri de nisa:

–          Akismet – blocheaza SPAM-urile

–          Platinum Seo Pack – are grija de SEO On-Page

–          Contact Form 7 – pentru primirea mailurilor

–          WP Insert – pentru a introduce codurile adsense oriunde pe pagina

–          Clicky Analytics – pentru a monitoriza traficul

–          XML site maps – creeaza o harta a site-ului, pentru a putea fi indexat mai repede si eficient de Google

–          W3 Total Cache – mareste viteza de incarcare a site-ului

–          Broken Links Checker – te atentioneaza daca ai linkuri stricate

–          WP Smush it – micsoreaza imaginile pentru a incarca site-ul mai rapid

–          Secure WordPress – pentru a preveni tentativele de hacking din partea unora

–          Pretty Links Lite – te ajuta sa maschezi linkurile de afiliat

–          Seo Pressor – te ajuta dpdv SEO On-Page

 

Pasul 6:Adauga Continut

Exista 2 metode prin care poti obtine continut:

-il scrii tu

-delegi aceasta activitate altor persoane

Personal prefer sa deleg aceasta activitate unor freelanceri pentru a beneficia de mai mult timp si sa construiesc mai multe bloguri mai rapid. Cand realizezi de unul singur articolele sau chiar cand platesti alte persoane sa ti le scrie este necesar sa stii cateva elemente de baza in realizarea acestora. Daca nu cunosti aceste 10 elemente si nu le aplici, atunci articolele tale vor fi scrise degeaba.

 

Cele 10 Elemente Pentru Un Articol Bine Optimizat

  1. Articolul trebuie sa fie de minim 500 de cuvinte
  2. Cuvantul cheie sa fie inclus in prima si ultima propozitie in articol
  3. Densitatea cuvantului cheie sa fie aproximativ 2%.
  4. Cuvantul cheie trebuie inclus in titlu si subtitluri sub diferite forme
  5. Cuvantul cheie trebuie sa fie ingrosat, italic si subliniat
  6. Cuvantul cheie sa fie si ca “alt tag image”
  7. Pune link dofollow in articol catre alte site-uri autoritare precum wikipedia sau alt articol de pe un site autoritar din aceeasi nisa de piata
  8. Pune linkuri in articol si catre alte articole de pe site-ul propriu
  9. Include minim 6 imagini per articol si denumeste-le corect
  10. Utilizeaza pe langa cuvantul cheie principal din articol inca 4-5 cuvinte inrudite

 

Site-uri unde poti delega scrierea articolelor:

  • Odesk
  • Elance
  • Fiverr
  • The Content Authority
  • Article Writing ETC

Este timpul ca site-ul tau sa fie INDEXAT

Odata ce ai minim 10 articole postate, doresti ca motoarele de cautare sa iti vizitele site-ul pentru a categoriza informatia si a te indexa. Cea mai usoara metoda prin care poti instiinta motoarele de cautare de existenta noilor tale articole este sa utilizezi site-ul www.bulpking.com. Cu ajutorul bulpking articolele tale ar trebui sa fie indexate in maxim 24 de ore.

 

Adauga mai mult continut

Articolele unice, de valoare, de minim 500 de cuvinte, postate regulat sunt preferatele lui GooGL. Recomandarea mea este sa postezi la inceput articolele zilnic, 1/zi pana ajungi la 20-30 de articole. Dupa aceasta, poti incepe promovarea iar in timp poti sa mai adaugi 2-3 articole pe luna si sa incepi si alte bloguri in timp ce primul blog deja produce bani.

 

Pasul 7: Incepe sa obtii pozitii de TOP in Google

IMPORTANT-Inainte de construirea unui singur backlink

Recomand sa astepti minim 2 saptamani inainte de promovarea site-ului. Am remarcat ca vei obtine pozitii de top mai rapid daca astepti mai intai cateva saptamani, nu trebuie sa grabesti procesul de link building daca nu ai continut si nu ai asteptat ca Google sa te categorizeze.

 

Tactica 1: Construire De Backlinkuri Manual (necesita timpul tau, nu bani)

Cand construiesti linkuri catre site este important sa utilizezi mai multe ancore text (ex: cum sa slabesti, cum sa slabesti eficient, slabire rapida in 30 de zile, click aici pentru un abdomen plat etc.). Foloseste cat mai multe variatii pentru ca Google sa observe o crestere naturala a site-ului.

Acestea sunt cele mai bune metode de a construi backlinkuri manual daca nu dispui de bani pentru a delega procesul de promovare.

 

Publicare De Articole – Dupa ce fiecare postare de pe blog este indexata, incepe sa folosesti acel articol “spinuit”(cu The Best Spinner-obtii mai multe variatii ale aceluiasi articol, sunt inlocuite unele cuvinte cu sinonime pentru a nu exista mai multe articole identice in web si a fi categorizat spamer; Google le vede originale, dar mesajul este acelasi)

Publica pe:

  • ezine
  • squidoo
  • hubpages
  • goarticles
  • articles dashboard
  • the free library
  • article slash

Postari Web 2.0 – Scrie noi articole si posteaza-le pe urmatoarele site-uri. Poti posta articole noi mereu mereu, pe acelasi cont:

  • WordPress.com
  • Blogger.com
  • Blog.com
  • Properous.com

 

Social Bookmarking – Utilizez Bookmarking Demon, dar pentru inceput poti folosi si o varianta gratuita numita SocialADR. Cu social bookmarking poti posta articolele tale catre site-urile sociale de top, obtinand astfel backlinkuri.

Linkuri din forumuri – obtine linkuri din semnatura si articole postate in diverse comunitati; participarea in forumuri este o metoda foarte buna de a obtine backlinkuri, implicit si trafic.

Linkuri din comentarii – poti folosi ScrapeBox pentru a cauta bloguri cu reputatie unde sa comentezi; in momentul in care ai pus un comentariu unui articol, vei obtine un backlink; asigura-te ca obtii backlinkuri doar de pe pagini unde exista putine comentarii, astfel vei obtine “link juice” (punctaj mai mare catre site)

 

Tactica 2: Construire De Backlinkuri Cu Softuri Platite (necesita timp si bani)

Daca ai bugetul necesar, exista o serie de softuri ce te pot ajuta foarte mult in promovare si nu numai. Tine minte: un incepator cu un soft puternic, este tot un incepator. Ceea ce vreau sa precizez este ca trebuie sa inveti mai intai sa le utilizezi pe site-urile ajutatoare, apoi sa aplici pe site-ul principal.

Softurile nu sunt un buton magic ce te vor ajuta sa obtii locul 1 in Google VESNIC, Nu, insa te ajuta sa iti faci treaba mai repede. Trebuie sa incepi sa inveti managementul sistemelor, managementul banilor si managementul oamenilor deoarece sunt si alte persoane ce participa la succesul tau si trebuie sa fii clar, sa comunici eficient ce ai de gand sa faci.

 

Softuri Recomandate:

  1. MarketSamurai-te ajuta la o multime de analize de cuvinte cheie, site-uri competitive etc.
  2. The Best Spinner – ii dau un articol si scrie informatia in o multime de variatii.
  3. Social ADR – varianta platita iti permite sa construiesti peste 1600 de backlinkuri fara a trimite linkuri catre alte persoane
  4. Buid My Rank – unealta foarte buna pentru link Building (contine site-uri cu pagerank mai mare de 4)
  5. Article Marketing Robot – trimite automat articole catre sute de directoare.
  6. Bookmarking Demon – trimite social bookmarks catre sute de conturi

 

Pasul 8: Vinde site-uri (optional)

Odata ce ai 10-20 de site-uri ce castiga bani in mod constant poti vinde cateva care merg mai slab pe flippa.com pentru a-ti focaliza atentia doar catre cele mai bune. Cand vinzi site-urile trebuie sa specifici numarul de vizitatori, pagerank,  backlinkurile, vechimea site-ului etc. Odata ce sunt expuse toate aceste detalii, o serie de persoane liciteaza mai multe preturi pentru site-ul tau. Cand se ajunge la o anumita suma poti lua decizia de a vinde site-ul sau nu (am intalnit persoane care ofereau si 3000$ pentru un site cu doar 10 articole, dar care avea vechime 2 ani si jumatate). Imagineaza-ti daca faci un site, nu ii merge prea bine, il abandonezi, capata vechime, apoi iti amintesti de el si te decizi sa il vinzi…cati bani vei face….)

Unii oameni au o intreaga strategie de business de a creea site-uri de Adsense pentru a le vinde mai apoi pe sume mari. Incepe si tu sa vinzi site-uri pe Flipa.com, doarece poti obtine profituri si de 15-30 de ori mai mari decat venitul normal in cazul monetizarii cu Adsense.

 

Pot combina Adsense cu afilieri?

DA! Poti utliza mai multe metode de monetizare, poti include si linkuri de afiliat amazon, clickbank, ebay etc. Recomandarea mea este sa folosesti Adsense cu Amazon, daca nisa nu o permite, atunci clickbank!

Multumesc pentru timpul acordat!

 

Acum hai sa facem niste bani!

 

In acest moment, stiind aceste informatii ai 3 variante:

  1. Lasi un comentariu si spui ceva de genul “ah interesant mi-ar place dar nu am bani/timp”, parasesti site-ul si uiti de tot.
  2. Actionezi in acest domeniu si incepi sa faci bani pe internet in maxim 2-3 luni cu ajutorul acestui ghid
  3. Daca doresti consultanta privata sau mai multe informatii detaliate ma poti contacta prin intermediul paginii de contact a acestui site sau la adresa [email protected]

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „-Ghidul Complet Adsense Money 2013-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.