Finante personale

Doua trucuri mai putin cunoscute care m-au ajutat pe mine

, , Lasa un comentariu

De-a lungul anilor, in drumul meu spre independenta financiara, am citit mult si am aplicat la fel de mult din cele citite. Au fost succese, au fost si esecuri. Am ales sa ma concentrez pe succese, pentru ca ele m-au ajutat sa merg mai departe si sa devin mai bun in ceea ce fac.

Astazi am sa-ti impartasesc doua dintre metodele pe care le-am folosit si care au avut rezultate pozitive.

1.  am cumparat cunostinte si expertiza

Cand spun „cunostinte” ma refer la carti. Cand spun „expertiza” ma refer la cursurile pe care le-am facut, cursuri care mi-au furnizat din experienta personala a trainerilor pe care i-am cunoscut.

Sunt constient: majoritatea cititorilor blogului meu il citesc pentru ca este gratuit. Acest aspect ii face sa vina la blog, pentru ca nu ii costa decat timpul personal si efortul de a citi.  Acest lucru este foarte bun, pentru ca blogul a fost scris tocmai pentru acest lucru: ca sa ofere informatie de calitate, gratuita, pentru cei care sunt in cautarea unei solutii. Dar acest lucru, de multe ori,  nu e suficient.

De ce? Pentru ca noi, oamenii, suntem niste fiinte ciudate. Atunci cand primim ceva pe gratis, avem tendinta sa desconsideram acel lucru. Suntem ca niste copii care primesc o jucarie de la parinti, jucarie pe care o strica pentru ca „nu cunosc valoarea lucrurilor”, spun parintii. Nu de aceea o strica, ci pentru ca au primit acea jucarie „pe gratis”. Daca ar fi trebuit sa lucreze pentru acea jucarie, evident, o munca adaptata varstei lui, copilul si-ar fi schimbat radical optica fata de jucarie, ar fi avut mai multa grija fata de ea.

Plecand de la aceasta paralela, iti spun: atunci cand am cumparat o carte sau atunci cand am participat la un curs am avut o motivatie in plus, o motivatie deosebit de puternica pentru a asimila informatiile din acea carte sau acel curs, pentru simplul motiv ca AM PLATIT BANI. Fii sigur ca e adevarat ce spun, pentru ca in biblioteca mea sunt sute de carti cumparate de mine si am dat, de-a lungul anilor, mii de euro pe cursurile de trading la care am participat.

Iti garantez: atunci cand dai bani pe o carte sau pe un curs, mai ales daca e vorba de multi bani, vei avea o rata mult mai mare de asimilare a cunostintelor. Daca nu ma crezi, incearca.

2. mi-am creat un cadru propice

Da-mi voie sa-ti explic. Voi porni direct cu un exemplu, pentru ca e cel mai bine asa.

La inceputul „carierei” mele de investitor in imobiliare, am dorit foarte tare sa reusesc. Pentru aceasta am incercat sa „devin” investitor, copiind ce face un investitor si mai ales inconjurandu-ma de oameni care faceau investitii si folosind „recuzita” specifica acestui domeniu. Ca urmare:

  • am inceput sa colind prin oras, impreuna cu sotia, in cautarea proprietatilor imobiliare de investit
  • ne intalneam cat de des puteam cu partenerii nostri de investitii
  • ne intalneam si discutam de fiecare data cand puteam, cu alte persoane care faceau investitii imobiliare
  • am cumparat o casca de protectie galbena, pe care o purtam la santierul nostru, in investitiile de dezvoltare imobiliara pe care le faceam (cumparam terenuri si construiam case pe ele, pentru vanzare)
  • tineam in masina sau prin casa, la vedere, documentatia si planurile de constructie de la investitii, pentru a ne reaminti continuu de aceasta activitate

Aceste actiuni erau menite de a ne creea o atmosfera de investitor. Mai ales atunci cand ne puneam pe cap casca, pe santier, ne simteam importanti. Adevarul este ca eram importanti: banii nostrii faceau o proprietate sa ia nastere.

Acest truc este follositor pentru cresterea increderii in sine. Faptul ca iti creezi o lume in jurul tau, in cazul nostru lumea investitorului, te face sa te simti de succes si sa simti ca te afli pe drumul cel bun.

Tocmai de aceea, atunci cand am lansat cursul CHRYSALIS, varianta DE LUXE (cea care contine cursul pe DVD-uri), am construit pachetul in asa fel incat el sa contina:

  • patru DVD-uri imprimate în policromie, cu materialele cursului, cu coperti policromie
  • o caseta de carton, tiparita în policromie, pentru protejarea DVD-urilor în timpul stocarii
  • un ceas de birou, cu data si temperatura
  • un calculator de portmoneu, în format „carte de credit”
  • o cutie metalica pentru carti de vizita
  • un pix metalic elegant
  • un semn de carte magnetic
  • un suport de notite
Toate aceste obiecte sunt imprimate cu citate motivationale.
Exceptie face cutia pentru carti de vizita, care este nepersonalizata, pentru ca sa poti sa-ti inscriptionezi pe ea numele tau.

Ce am incercat sa creez?

Pentru cei care cumpara pachetul DE LUXE, am incercat sa-i inconjur cu cateva obiecte de folosinta zilnica*, obiecte care sa le dea senzatia ca sunt oameni de afaceri, oameni importanti:
  • ai nevoie de un ceas pe birou, pentru a tine seama de timpul care se scurge rapid
  • ai nevoie de un calculator in portmoneu, pentru a avea acces la el cand ai trebuie sa-ti calculezi profitul potential, atunci cand ti se face o propunere de afaceri dar mai ales, pentru a folosi un obiect exclusivist, care iti da senzatia ca esti o persoana importanta
  • ai nevoie de o caseta deosebita, din metal, care sa-ti tina cartile de vizita, pe care sa-ti faca placere sa o scoti la iveala atunci cand iti oferi cartea de vizita
  • ai nevoie de un pix metalic, elegant, pentru ca intotdeauna e cazul sa notezi ceva important
  • notitele ti le vei tine de acum inainte intr-un suport de notite special
  • de fiecare data cand vei citi o carte, vei putea sa folosesti un semn de carte magnetic, deosebit de practic

Stiu, e vorba de un truc psihologi, dar acest truc AJUTA. Mai mult, fiecare obiect e personalizat cu citate motivationale, care sa te inspire zilnic pe drumul pe care l-ai ales: drumul spre independenta financiara.

Pe scurt: am vrut sa ajut asa cum stiu eu mai bine, din experienta mea personala. Aceasta metoda m-a ajutat pe mine, aceasta metoda sunt sigur ca o sa te ajute si pe tine, daca vei cumpara pachetul DE LUXE al cursului CHRYSALIS.

Pentru tot ceilalti, care cred ca se descurca si fara acest mic truc psihologic, ramane cursul in varianta STANDARD (online), care este prezent pe internet si care… de ce sa nu spun, e mai ieftin.

Ce zici, care dintre ele ti se potriveste?

Pentru a afla mai multe despre cele doua pachete, click aici.

Observatie importanta:

Pe parcursul lansarii cursului (perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2012) vom face tot posibilul ca toate comenzile la pachetul DE LUXE sa contina produsele aditionale (bonus).

*Produsele aditionale (bonus) vor fi disponibile în continutul pachetului în limita stocului disponibil.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.