In atentia mea

Cazul nr.2: Safe Depositary

, 3 comentarii

Aceasta „afacere” era inca in functiune in momentul mi-a venit ideea sa incep aceasta serie de articole. Intre timp, Safe Depositary a sucomabat (in a doua parte a lunii octombrie 2011), desi o clona de-a sa inca functioneaza.

Safe Depositary, la fel ca Elitte Aliance, este un HYIP, acronim de la High Yield Investment Program (Program de investitie cu castig mare). Desi se vorbeste, in lumea HYIP, ca ar exista firme „oneste”, personal ma indoiesc. Cine stie o asemenea companie care indeplineste criteriile pe care le-am discutat in articolul anterior si care supravietuieste de mai mult de 10 ani, sa-mi dea un email.

Revenind la Safe Depositary,  iata oferta cu care se prezenta in piata:

  • adresa de site:  safedepositay.com (nefunctional)
  • adresa pagina de Facebook: http://www.facebook.com/safedepositary (inca functionala)
  • incorporare: Panama, exista pe site intrarea din registru public din Panama, acum nu poate fi accesat pentru ca site-ul e nefunctional
  • model de business: asset management (management al activelor) prin depozite de bani care sunt administrate de companie si ofera dobanzi deosebit de mari
  • modalitate de inmultire a banilor : „activitate intensa a zeci de specialisti care se ocupa cu management, marketing, tranzactionarea actiunilor, matematica si tehnologii inalte” – o amalgamare de termeni care nu spune nimic (Elitte Aliance avea o abordare mai articulata…).  Se vorbeste undeva si de o divizie Forex…
  • depozit minim: 10 USD sau EUR
  • contributia se face se face prin contract, disponibil in format pdf (!) sau prin Alert Pay (vezi articolul trecut)
  • nu sunt taxe de management al contului, nu sunt taxe de infiintare a contului
  • poti castiga bani prin recomandarea de clienti (sistem de marketing in retea)
  • tranzactiile de investitie se afisau pe site (nu pot verifica, pentru ca site-ul e inchis)
  • garantia contului pana la 500 USD, data de firma si de 40.000 USD data de statul Panama (!)- asta imi aminteste de FNI garantat de CEC…
  • nu are limite de retragere a banilor
  • posibiliatate de compounding (reinvestirea profitului)
  • randament 2.3% pe zi

Multe dintre elementele de mai sus sunt asemanatoare cu Ellite Aliance, altele sunt  imbunatatiri ale „modelului de business”.  Chiar si asa, firma nu avea anumite elemente de verificare care sa-i ofere bonitate:

  • nominalizarea structurii de conducere- au fost nominalizati cativa traderi  (Scott Price, Lenny McDonalds dar daca cauti pe net dupa ei, vei gasi doar intrarile legate de Safe Sepositary, deci sunt personaje fabricate), precum si toata echipa de conducere, cu nume extrem de comune, fara a indica referite (ca si cum ai spune ca managerul este Popescu Gheorghe, dar pentru a-l diferentia de ceilalti 1513 Popescu Gheorghe din Romania, nu oferi date suplimentare- CV sau macar date verificabile…
  • reglementarea de catre organistme de reglementare oficiale, de prestigiu
  • auditarea contabilitatii
  • prezenta de customer service activ, functional

Interesant de semnalat ca exista o companie-clona, avand adresa de site safe-depositary.com, care se ocupa cu aceleasi activitati (HYIP) , a caror comisioane frizeaza absurdul:  400% castig in 10 ore, nici macar nu pot sa-mi dau seama cum ar putea cineva, cu capul pe umeri, sa creada asemenea oferte. Daca ele sunt pe net, probabil se gasesc persoane cu glanda lacomiei atat de hipertrofiata incat sa raspunda unor asemenea programe „de castig financiar”.

De ce Safe Depositary si Elitte Aliance?

Am analizat aceste „afaceri” pentru ca am primit emailuri de promovare in limba romana si am gasit zeci de bloguri in limba romana care le promoveaza. „Piata” firmelor de tip HYIP contine mii de firme, dar numai cateva au patruns in zona de limba romana.

In articolul urmator voi analiza un sistem deosebit, care functioneaza (inca…) in Europa, pentru ca cel care il organizeaza are interdictie in SUA pentru a realiza asemenea „afaceri”.

De la voi…

Va rog sa lasati un comentariu si sa-mi spuneti daca ati primit asemenea emailuri cu oferte Safe Depositary, daca ati „investit”, daca ati pierdut sau castigat. Am citit pe net de persoane care au castigat …2,2 $ si se declarau multumite. Evident, puteti folosi anonimatul sau nume de tip Alias: nu  ma intereseaza identitatea ci experienta voastra, pentru a fi auzita si de altii, ca sa invete ceva din ea.

De asemenea, va rog sa-mi spuneti de alte asemenea oferte, in limba romana, pe care le-ati primit.

Va multumesc.

Comentarii

comments

Standard

3 gânduri despre „Cazul nr.2: Safe Depositary

  1. Adrian Breje zice:

    Salut Maestre!

    Cand ai timp arunca o privire pe acest site: https://uinvest.com.ua
    A inceput sa prinda foarte bine in ultimele luni la romani. Teoretic prin intermediul lor cumperi actiuni la diversele afaceri postate la ei pe site.

    Ei doresc sa se pozitioneze pe piata ca fiind o societate de servicii de intermediere financiara insa in realitate, parerea mea e ca sunt doar o schema ponzi solida inca la acest moment.

    Nu poate fi sustenabil sa obtii intr-un an peste 250% profit la suma ”investita”, vreo 20% lunar. Aceste procente imense nu cred ca pot fi realizate nici macar in Ucraina, o tara cu inflatie mare. Acesta e doar primul argument ca nu poate fi real ceea ce sustin acei indivizi.

    Analizeaza si tu daca doresti si atrage atentia asupra acestei viitoare tepe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.