Finante personale

Intareste-ti disciplina financiara

, , Un comentariu

Disciplina este podul care leaga aspiratiile de realizarea acestora.
Jim Rohn

Unul dintre cele mai importante drepturi cu care ne nastem este dreptul de a alege. Acesta este aproape sinonim cu libertatea, pentru ca el este calea spre libertate. Mai mult, este un drept  pe care nu ni-l poate lua nimeni. Daca esti cu pistolul la tampla si ti se ordona sa faci ceva, tot ai dreptul de a alege sa refuzi, chiar daca prin acest gest suporti consecinte fatale.

Dar aceasta comoara pe care o avem, vine impreuna cu o mare povara. Libertatea de a alege ne da senzatia ca poti alege orice, fara sa conteze. Ca atare, ne exercitam acest drept pentru ca ne creeaza o falsa senzatie de putere, pentru pura placere de a simti ca avem control asupra vietii noastre.

In schimb, controlul izvoraste de altundeva: din decizia constienta, nu din decizia in sine. In momentul in care iei o decizie constienta, ai urmat, in prealabil, urmatoarele etape:

  • ti-ai stabilit un tel pe care vrei sa-l atingi
  • ai analizat modurile in care poti ajunge la acel tel
  • ai imaginat consecintele deciziei pe care tocmai vrei s-o ei
  • daca aceste consecinte nu sunt aliniate cu telul tau, inseamna ca decizia nu e buna
  • ai oprit procesul de exercitate a libertatii tale de a alege, pentru ca acea alegere te indeparteaza de telul tau

Majoritatea oamenilor, cand vine vorba de finantele personale, nu sunt constienti de etapele de mai sus. Ca atare:

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Intareste-ti disciplina financiara

  1. Cos zice:

    mi-a placut articolul, adica seria de articole in general, dar pe alocuri nu sant de acord. de exemplu cu cele doua tipuri de motivatie sub numele de “batul si morcovul“, eu cred ca omul trebuie sa foloseasca numai „morcovul”. studiile de psihologie declara aproape unanim ca orice motivatie, scop pe care vrem sa-l urmam trebuie sa fie pozitiv. chiar daca contine mai multe elemente negative trebuie sa le identificam si sa ne concentram doar pe cele pozitive. daca te motivezi negativ (cu batul) nu vei rezista mult si vei ceda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.