Finante personale

Cc:Principiile fundamentale ale obtinerii bogatiei

, , Lasa un comentariu

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul dedicat dezvoltarii personale, empower.ro

Daca e sa ne intrebam „Cine doreste sa fie bogat?”, am obtine un raspuns pozitiv doar de la o parte din oameni. Interesant de observat este faptul ca multe luma nu doreste decat sa aiba o viata confortabila, dar nu tanjeste spre averi.

Cu toate acestea exista o categorie de persoane care doresc sa fie bogati, din punct de vedere financiar. Dintre acestia, cei mai multi, aflati la inceput de drum, ar dori sa stie ce trebuie sa faca pentru a ajunge bogati.

Lumea ar putea crede ca exista un „secret” al obtinerii bogatiei, un secret pastrat de milenii, accesibil doar unui numar mic de initiati, care l-au aflat de la altcineva sau care l-au descoperit pe proprie piele. Aceasta credinta este adanc inradacinata in noi, fapt care explica succesul fenomenal al filmului „Secretul” (The Secret).

De fapt, pentru a deveni bogat nu exista o reteta simpla. N-am spus ca reteta e dificila, dar nu e simpla. Multi autori s-au ocupat de subiect, de-a lungul ultimilor 150 de ani, mai ales din zona nord americana si europeana. Toti acesti autori au aratat, cu obstinatie, ca drumul spre bogatie incepe din interiorul nostru si consta intr-o seama de transformari, nu putine, care ne schimba modul in care reactionam si actionam asupra realitatii in care traim.

Schimbarile sunt legate de:

  • stabilirea telurilor
  • disciplina interioara
  • integritate morala
  • concentrare spre servirea celor din jur
  • etc.

Suna mai mult a dezvoltare personala decat a educatie financiara, dar adevarul este ca fara o schimbare radicala din interior, nu poti modifica exteriorul.

Cum spuneam, modificarile trebuie sa fie numeroase si consistente. Cel care ar citi aceasta lista, intalnindu-se pentru prima data cu aceste concepte, s-ar plictisi repede. Dar eu scriu un articol pentru un site de dezvoltare personala, deci sunt sigur ca o asemenea lista nu v-ar produce somnolenta.

Nu o sa ma apuc sa insirui schimbarile interioare care stau la baza acumularii bogatiei financiare. In loc de aceasta, va invit sa audiati o inregistrare audio, in limba engleza, care se ocupa de acest subiect. Este o inregistrare anonima, aparuta, se pare, in 1987. Prelegerea este deosebit de coerenta, dar extrem de concentrata in informatie. Este o sesiune audio intensa, deci va recomand sa aveti o ora la dispozitie si sa fiti odihniti si cu mintea deschisa. Va asigur ca nu o sa va para rau!

Pentru a audia clipul audio sau pentru a-l downloada in scopul unei auditii ulterioare, va rog sa vizitati site-ul inregistrarii, dand click aici.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.