In atentia mea

Sprijiniti un roman care ne face cinste!

, , Un comentariu

Dati click pe imagine pentru detalii.

Zilele trecute am primit un mesaj de la Gabriel Laczko. Daca nu stiti cine e Gabriel Laczko, puteti afla din interviul pe care i l-am luat acum cateva luni si care a aparut si pe dvd-ul editie a treia a proiectului AVANTAJ LA START.

Gabriel este unul dintre romanii care ne fac cinste, chiar daca nu mai locuieste in Romania. El este unul din putinii altleti care a reusit sa termine Marathon des Sables, una dintre cele mai dure competitii de tip ultra-maraton din lume. El incearca sa participe la inca o editie a acestei competitii elitiste. Prin intermediul Milionarului Mioritic am placerea sa public o scrisoare de informare si un apel din partea sa.

Publicand apelul sau, am incercat sa-l ajut in sustinerea cauzei sale. Am nadejdea ca si voi veti incerca un gest, cat de mic, care sa arate suportul vostru. Sunt sigur ca orice ajuta, chiar si un mesaj din partea voastra.

Iata mesajul sau:

Dragi alergatori, mai-putin-alergatori sau deloc-alergatori, dragi prieteni

Acest mesaj contine 2 parti:
1) Doresc sa anunt ceva important. Daca doriti si sunteti interesati mai departe,continuati si cititi si partea optionala
2) solicitarea sprijinului vostru

Daca vreo parte a acestui mesaj va deranjeaza intr-un mod sau altul, va rog sa imi dati de stire ca nu va intereseaza asemenea subiecte si nu va voi mai deranja in veci cu asemenea mesaje 🙂

1) A trecut ceva timp de la emotiile ultimului ultramaraton desertic. Cu toate acestea, amintirile acelea unice si exclusive nu au pierdut nicio secunda din intensitatea lor, au ramas proaspete de parca totul s-ar fi intamplat ieri.
Am cautat o noua provocare, concentrandu-ma pe cele mai dificile competitii de anduranta: ultramaratoane desertice cu autosustinere (transportul hranei, sac dormit etc de competitor) pe mai multe etape si zile.
Sa numim noroc- un coleg ultramaratonist a participat anul acesta la o competitie vizata de mine, si ce-am auzit nu a fost neaparat inaltator- multe renunturi datorate ranirilor serioase in teren extrem, incluzand moartea prin deshidratare a unui participant dupa ce organizatorii nu au reactionat rapid pentru salvarea acestuia.
Prin urmare, am continuat cautarea unei noi provocari. Am gasit cateva competitii, am calculat costurile participarii si am ajuns la concluzia ca e foarte scump sa participi la asemenea competitii oriunde pe Glob 🙂
Tinand cont de organizarea aproape perfecta a competitiei Marathon des Sables, si stiind intre timp ca nu orice ultramaraton desertic e la fel de bine organizat, mi-am focusat atentia (din nou!) asupra Marathon des Sables si am decis (practic in ultimul moment) sa (re)particip. Zis si facut, concret inseamna ca m-am inscris pentru urmatoarea aventura desertica (si extrema) si pentru urmatorii 230-250 km in mod autosuficient(=carat cu sine hrana,sac dormit, ustensile samd)! Doar apa (9L/zi alergand zeci de km la 35-50 grade Celsius ziua, 0 grade noaptea…) si asistenta medicala (toti participantii spera spera ca respectivii sa ramana fara lucru) provin de la organizatori.

Diversele fatete ale unui asemenea proiect ar fi:
-o gaura in buget de aprox. 10’000 CHF (incluzand taxe participare, pregatiri, echipament high-tech / ultra-usor / rezistent, excluzand extra-calorii consumate pana la start, antrenamente, raniri, sustinere medicala etc)
-tone de antrenamente, transpiratie, susuri si josuri mentale, alergat, biciclit, inotat, mers prin zapada proaspata, sute si sute de kilometri acumulati de-a lungul lunilor de antrenamente, sute si sute de kilometri de urcusuri cumulate de-a lungul antrenamentelor, sute de mii de batai de inima si zeci de mii de pasi, medii de viteza pe kilometru, cadente, intervale….
-renunt la placerile de-a manca, bea, de-a zace fara scop prin diverse decoruri sau pe sofa acasa
-dureri gratis si din abundenta
-ajungerea la diverse stadii de intro- si extrospectie, cum ar fistiutul calitatii zapezii doar prin privitul pe fereastra, si stiutul diferentei dintre structura zapezii de dimineata si cea cazuta seara tot doar privind pe fereastra
-alergatul printr-o furtuna de zapada la -20 grade Celsius sambetele dimineata cand te bucuri ca esti singurul care lasa urme prin zapada afanata, si prin asta poti simula alergatul prin dune de nisip (oarecum…), cu toate ca apa a inghetat bocna si in Camelbakul care cica ar trebui sa ramana cald de la spatele meu
-alergatul descult prin zapada- de bunavoie si nesilit de nimeni – OK, nu toti ultramaratonistii sunt asa de nebuni dar mai bine nu va scriu ce antrenamente de calire dezgustatoare fac altii cu picioarele lor 🙂
-am mentionat deja? dureri pe gratis, si in cantitate impresionanta

Aparent nu exista nici un sens pertinent in a face ultramaratoane desertice- dar niciun sens nu au de asemenea jucatul de-a razboaiele, distrugerea planetei, sezutul timp de 10-12 ore in fata unei cutii LCD la lucru si inca o data cateva ore in fata cutiei LCD de-acasa, zburatul la stele, urcatul pe Everest, multe recorduri fara sens pentru cartea Guiness realizate cu tone de bani, si multe-multe-preamulte altele….

Oricum, sa continuam…
Inca sper ca voi avea parte de mai mult sprijin macar de la cunostinte, de data asta 🙂

2) Nu imi este usor sa cer sprijinul vostru, cand oameni sufera de foame, sufera de boli crunte (si stiu despre ce vorbesc, fiica mea face chemoterapie de peste 7 ani).
Pe de alta parte, daca nu va intreb, nu voi afla niciodata raspunsurile voastre.
Prin urmare, luati intrebarea mea in spirit sportiv si fara suparare- la urma urmei e doar o intrebare. Ma repet, nu mi-a fost usor sa iau decizia de-a va trimite acest mesaj.

Pentru putinii (2!) care m-au sprijinit material la ultramaratonul anterior, si pentru ceilalti… ceilalti care vor dori sa ma sponsorizeze pentru ca:
-sunt fericiti sa contempleze posibilitatea sa se debaraseze de mine 😉
-le pare rau ca particip din nou
-doresc sa doneze pentru starea in care am ajuns sa iau asemenea hotarari si sa particip la asemenea competitii (voi care ma cunoasteti stiti ca sunt glumet din fire)
-au orice alte motive directe, indirecte, ascunse sau fatise sa ma sponsorizeze in aceasta provocare
-poate au admiratie pentru perseverenta, focusare pe scopuri foarte greu de atins, stiu sa aprecieze Project Management de clasa (antrenamente, planificari de resurse, luare decizii, analiza riscurilor, punerea de tinte si urmarirea acestora pana la realizare), proiecte din si despre viata unde greselile sunt platite scump (chiar cu moartea)
-poate admira persoanele care lucreaza neincetat la explorarea granitelor fizice si psihice ale umanului, la deplasarea acestor granite pe terenuri noi si spre noi aspecte ale analizei si intelegerii acestor granite
-doresc sa primeasca DVD-ul si relatarea aventurii pe care le voi crea la intoarcerea mea (pe cat posibil intr-o bucata, ca si la plecare!), aventura pe care o veti putea savura din comfortul sofei si sistemului HiFi din sufrageria voastra (argumentul cel mai tare, nu-i asa?)

Acesta e singurul mesaj cu care va voi ‘molesta’ in cautare de sponsori printre cunostinte- si va asigur ca va voi ramane recunoscator pentru bunavointa si sponsorizarea voastra!
Daca doriti sa ma sponsorizati, va rog sa ma contactati pentru a va da detaliile bancare.

Sper ca mesajul meu macar v-a descretit fruntile si v-a adus zambete si rasete pe chipuri!
Urarile voastre de bine sunt si ele binevenite!

Daca doriti, trimiteti acest mail mai departe cunostintelor voastre, incluzand fisierul-prezentatie atasat (in format .pdf, aplicatie ce poate fi descarcata gratis de pe internet).
De asemenea, am atasat si un .pdf in limba engleza. Va rog trimiteti acest .pdf mai departe in caz ca aveti contacte cu firme sau magazine de articole sportive, alimentatie, sanatate/wellness, fizioterapie samd- poate au interes sa ma sponsorizeze 🙂

Toate cele bune,

Gabriel Laczko

Cele doua fisiere de care vorbeste Gabriel pot fi downloadate de la link-urile de mai jos:

pdf varianta romana

pdf varianta engleza

Va recomand sa downloadati si sa citit, macar de curiozitate, unul din cele doua pdf-uri, care contin informatii interesante despre ce inseamna un asemenea ultramaraton, plus imagini din cadrul competitiei.

Gabriel, iti urez succes!

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Sprijiniti un roman care ne face cinste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.