Carti, filme si evenimente

Cum sa-ti construiesti o „personalitate alfa”

, Un comentariu

Prietenul si colaboratorul meu, Pera Novacovici, a relansat, de carand, cartea lui, „Personalitate alfa”. Este a doua editie, in tiraj largit si cu un text radical imbunatatit, al primei editii, lansata in urmat cu cinci ani

Pera este psiholog si are o activitate deosebit de intensa. El este implicat in:

  • scrierea de carti, lansand pana acum „Personalitate alfa” (doua editii diferite) si „Arta seductiei” (despre care am mai vorbit in Milionar)
  • blogul „Personalitate alfa” unde scrie saptamanal articole
  • blogul „Arta seductiei” unde este coordonator si scrie articole
  • organizeaza excursii cu activitati indoor si outdoor, dedicate dezvoltarii abilitatilor personale

Pera este unul din putinii psihologi care scrie despre importanta personalitatii in viata noastra. Nu trebuie sa uitam ca personalitatea noastra este elementul determinant pentru succesul pe care dorim sa-l obtinem in viata. Ea determina apetitul nostru pentru munca, modul in care reactionam la greutati, cat de motivati suntem, cum reusim sa ne ducem la indeplinire visurile.

Personalitatea este un dat, dar ea poate fi dezvoltata. De-a lungul vietii, am observat ca sunt o persoana mai degraba lenesa. Aceasta caracteristica de personalitate nu ma ajuta deloc in obtinerea de rezultate pozitive.  La scoala, de fiecare data cand „o lasam mai moale”, luam note proaste. De fiecare data cand nu eram activ in profesia mea, scadea numarul de pacienti care imi solicitau serviciile.

Pentru a-mi schimba aceasta trasatura de personalitate, am facut in felul urmator: am cautat sa gasesc o modalitate de abordare a lucrurilor pe care trebuia sa le fac (lectiile la scoala, diferite activitati in profesiune) in asa fel incat sa se plieze pe pasiunile si domeniile mele de interes. Dintr-odata lenea disparea si faceam „ce trebuie sa fac”.

Acesta este doar un mic exemplu din experienta mea, care sa-ti arate ca trasaturile de personalitate pot fi influentate. Cartea lui Pera e plina de asemenea elemente. Trebuie doar sa citesti, sa intelegi care trasaturi de personalitate sunt determinante pentru a obtine succesul dorit si sa folosesti indicatiile din carte pentru a te schimba.

Mai multe informatii despre carte, inclusiv despre capitolele ei,  gasesti aici.

Deoarece am o buna relatie cu Pera, am obtinut un discount din pretul cartii, de 5 RON (putin peste 10% din pretul cartii). Pentru a beneficia de acest discount va trebui sa scrii in formularul de comanda al cartii, pe care il gasesti la aceasta pagina, cuvintele „client MM„, pe care sa le pui in paranteza, imediat dupa numele tau in campul „Nume si prenume” .

Iti recomand aceasta lectura care sunt sigur ca te va ajuta in dorinta ta de a gasi succesul financiar, pentru ca, vei vedea din carte, acest succes este strans legat de personalitatea pe care o ai.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Cum sa-ti construiesti o „personalitate alfa”

  1. Iconaru Nicolai zice:

    ..Ce sa mai spun DOCTORE.?! Ai dreptate in tot ce spui (si mai ales ca si FACI..)Aici e BUBA ! Cand avem probleme cu banii,AVEM PROBLEME CU NOI INSINE deci sa constientizam problema si sa ne ocupam de psihologia schimbarii.Articolul si cartea prezentata sunt convins ca va veni in ajutorul celor care fara schimbarile interioare (psihologice) absolut necesare, nu vor iesi curind din „labirint”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *