Finante personale

Atentie la restante!

, , , , Un comentariu

Fie ca ai de platit rate la creditele pe care le-ai luat de la banca, fie ca e vorba de impozite si taxe, pe care oricum trebuie sa le platesti, intarzierea la plata iti poate aduce neplaceri extraordinare.

Intarzierea la plata ratelor la credite merita un articol separat.

Astazi o sa-ti spun o poveste adevarata, o poveste primita de la o cititoare a Milionarului Mioritic.

Decat sa-ti tin o prelegere plictisitoare despre cat de importanta este plata la timp a impozitelor si taxelor, ma voi limita la a reproduce (fara a preciza numele persoanei) emailul pe care l-am primit. Este o poveste impresionanta, care sunt sigur ca o sa te faca sa te gandesti de doua ori atunci cand vei fi tentat sa amani plata impozitelor.

De asemenea am o mare rurgaminte la voi, cititorii acestui site: daca se gaseste cineva care are experienta si cunoaste legislatia din domeniu, il rog sa scrie un comentariu referitor la situatia de fata si sa faca o lista cu recomandari pentru persoana care se confrunta cu aceasta problema, sa incercam sa o consiliem cum se poate mai bine.
Va multumesc!

Buna ziua dle Luca ,numele meu este …,sunt din Cluj-Napoca,primesc de mult timp e-mailuri de la dvs. (este vorba de articolele scrise in Milionarul Mioritic, care sunt trimise automat de serviciul de abonare prin email – nota mea)  si poate imi sunteti de ajutor.
Este despre legea C.N.A.S.(Asigurari de Sanatate )
Uitati ce am patit:in ianuarie 2007 am vrut sa intreb la CNAS Cluj ce conditii exista pentru ca sa am medic de familie si sa fiu si eu „in rand cu lumea”.
Inainte de asta 2 ani am fost plecata in Franta. Mi-au cerut CNP-ul,mi-au facut un calcul retroactiv pe 5 ani si eu am decis ca nu voi plati retroactiv si mi-am facut o asigurare privata la o companie privata de asigurari.
Dar ei m-au inregistrat deja !
Dupa cam un an mi-a venit acasa o somatie prin care mi s-a spus sa platesc in jur de 800 de ron reprezentand contributiile mele retroactive+majorari de intarziere.
Intre timp ma angajasem.
Din nou am fost in audienta la cineva care mi-a zis ca legea este lege si ca trebuie sa platesc retroactiv.Am intrebat din mai multe surse si mi s-a zis ca statul nu te poate obliga sa platesti retroactiv daca nu doresti. Si din nou am lasat-o balta.
In ianuarie 2010 mi-a venit o somatie+ EXECUTARE SILITA daca nu plateam suma de 1500 de roni in 2 saptamani ! De data aceasta le-am zis ca O.K,daca legea spune,atunci voi plati,dar sa mi se dea sansa sa platesc in rate. Am stat la cozi,m-au purtat de la un etaj la altul,de la un birou la altul si in final m-au trimis la finante sa mi se dea retroactiv situatia financiara pe ultimii 5 ani. Dupa ce iar m-au purtat,vazand ca de fapt eu am contract de mandat si lucrez de 3 ani jumatate cu comision,in sfarsit o doamna deloc amabila mi-a facut o calculatie,spunanadu-mi sec ca de data asta sa fac bine sa platesc.Am multumit,am iesit si abia acasa am avut surpriza:am de platit nici mai mult nici mai putin decat 9929 de roni(6340 contributia pe ultimii 5 ani + 3589 majorari de intarziere).Am ramas socata !!!
Eu in ultimii 4 ani am avut probleme cu tiroida trebuind periodic sa-mi fac analize,sa-mi fac ecograf etc,care m-au costat o gramada de bani din buzunarul meu.Mie nu mi se pare logic sa platesc aproape 100 de milioane cuiva care nu a facut NIMIC pt. mine.
Deocamdata mi-am facut o cerere sa mi se dea dreptul sa platesc esalonat .Nu stiu ce sa fac.De ieri nu mai am chef de nimic si ma gandesc cu groaza ce s-ar putea intampla.
V-am scris,dle Luca,poate mai aveti exemple de genul acesta si poate ma sfatuiti ce pot sa fac.Mai am cale de scapare sau o sa platesc CNAS-ului 100 de milioane pt. care nu mi-a oferit NIMIC? Oare pot sa-i dau in judecata ?Cu multumiri anticipate, …

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Atentie la restante!

  1. Dann zice:

    Daca as fi eu in aceasta situatie, decat sa dau aproape 2500 de euro statului roman, care nu ajuta pe nici un cetatean roman cu nimic, mai bine strang acei bani, plec in franta, imi caut loc de munca acolo si dupa o vreme renunt la cetatenia romana. Poate parea pueril sfatul meu, insa nu se merita sa platesti absolut nici o taxa acestei tari care nu ofera nimic si are maini doar de luat. Nici sa nu se complice sa plateasca ceva, nu se merita sa dai atatia bani pt serviciile pe care le ofera CNAS-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.