Finante personale

Scoala banilor sau FinPocket te ajuta in finantele personale

, 4 comentarii

Precizare importanta:

Ceea ce urmeaza nu este un articol publicitar, platit. El reprezinta o recenzie personala despre primul modul de curs din „Scoala banilor”.

Prin grija D-lui Gerogian Trifan de la FinPocket SRL am primit suportul de curs pentru primul modul „Scoala banilor” (denumit primula pas). Trebuie sa recunosc ca tot ce a urmat a fost un lant de surprize.

Ma asteptam la un curs scris, tiparit sau pe suport electronic (CD). In schimb am primit un DVD si o agenda (nu e ceea ce credeti…).

finpocket

DVD-ul contine cursul propriu-zis, care este un curs video! Sustinut intr-un ritm alert, plin de informatii, cursul are cateva puncte pozitive de netagaduit:

  • este adaptat in intregime realitatii romanesti, inclusiv mare parte dintre imaginile prezente in curs sunt din spatiul mioritic 🙂
  • contine o schema grafica exemplicativa simpla si usor de inteles, care este cheia metodei didactice
  • explicatiile sunt accesibile
  • schema grafica se preteaza analizei financiare in finantele personale, in finantele unei firme sau chiar in finantele nationale ale unui stat

Agenda este un instrument de lucru care permite tinerea unei evidente financiare prin care sa-ti urmaresti in timp real sanatatea finantelor personale. Ea se poate folosi pe o perioada de 5 ani care, conform realizatorilor cursului, este perioada in care veti reusi sa deveniti independenti financiar daca urmati cele trei module ale cursului.

Agenda este realizata in conditii grafice excelente, cu coperta de piele artificiala si hartie velina.

Parere personala:

Cum spuneam, e vorba despre o surpriza. Personal, informatiile pe care le-am gasit in curs au fost cunoscute, in schimb modul de prezentare a fost inedit. Ce este mai important reprezinta faptul ca intreg cursul se bazeaza pe o metoda de analiza a finantelor personale, inedita pentru mine. Ea este exprimata grafic prin intermediu unei scheme intuitive, care este usor de inteles si de folosit. Ea se refera la elementele constitutive ale finantelor personale. Am intalnit o schema similara la Robert Kiyosaki, pentru prima data in cartea „Tata bogat tata sarac”, dar trebuie sa recunosc ca schema de la „Scoala banilor” este mai buna. Este, evident, o parere personala dar sunt sigur ca va va mira pentru ca eu sunt un fan a lui Kiyosaki.

Cursul video este usor de receptat, datorita formatului. A face un curs video reprezinta un avantaj pentru ca el presupune miscare, iar un concept prezentat pe suport video poate fi inteles mai usor decat daca este prezent static, intr-o imagine.

Singura problema la curs ar fi faptul ca prezentarea este foarte vioaie. Pentru mine n-a fost o problema, pentru ca sunt familiarizat cu problematica, dar pentru o persoana care doreste sa invete este probabil prea rapid. Pe de alta parte, fiind vorba de un DVD, oricand el poate fi vizionat din nou, iar portiunile care sunt mai dificil de inteles pot fi repetate la nevoie, de cate ori doresti.

In privinta aspectului ‘artistic’, el este mai degraba la nivel bazic, fara artificii si prezentari elaborate. Dar chiar si asa materialul isi face datoria, furnizand informatia de care are nevoie cursantul. As recomanda producatorului sa se gandeasca pe viitor la o varianta mai atractiva grafic care, desigur, implica niste costuri suplimentare.

Cel mai important aspect al cursului este faptul ca exista din partea firmei producatoare un serviciu de suport, ce presupune consultanta financiara gratuita pe parcursul celor cinci ani, timpul estimat de realizatorii cursului ca ar fi necesar pentru atingerea independentei financiare.

Per ansamblu, acord o nota buna acestui produs educativ, primul de pe piata educatiei financiare personale (dupa cunostinta mea).

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Scoala banilor sau FinPocket te ajuta in finantele personale

  1. Stefan Murgeanu zice:

    lasa ca te spun eu lui robert… 😀

    produsul pare interesant, am si eu doua nelamuriri:

    1. de ce nu gasesc nicaieri pretul pachetului/cursului/serviciilor pe site-ul scoala banilor?

    2. pt ce au nevoie de CNP in formularul de contact?!

    multumesc 🙂

    PS: sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa par carcotas, raspandirea si promovarea educatiei financiare in romania este unul din telurile vietii mele si tocmai de aceea vreau sa va ajut sa creati un site cat mai user-friendly (m-am adresat celor de la scoala banilor aici 🙂 )

  2. Luca zice:

    Georgian Trifan de la Scoala Banilor va scrie in curand un articol de tipul ‘drept la replica’ in raspuns la cele doua articole pe care le-am scris despre acest produs, atunci vei avea ocazia sa pui mai multe intrebari si sa primesti raspunsuri 🙂

  3. rochii de mireasa zice:

    Cand va fi publicat articolul respectic, ca si eu sunt interesat sa aflu mai multe. Sper sa gasesc raspunsuri la intrebarile pe care le am. Astept articolul cu nerabdare.

  4. Luca zice:

    nu depinde de mine, ci de D-l Trifan. dansul a confirmat ca va scrie articolul. de indata ce il primesc va fi programat pentru publicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.