Finante personale

Provocare: Sarpele cheltuielilor

Un comentariu

La un moment dat, pe cind imi faceam tabietul introducerii cheltuielilor personale in tabelul cu venituri si cheltuieli, fiica mea a avut o idee ingenioasa: a lipit toate chitantele, facturile si bonurile de casa adunata intr-o luna si a facut un sarpe de hirtie.

Sarpele cheltuielilorLa final am avut curiozitatea de a masura jivina finantelor personale: era un boa de 14 metri lungime. Am scos aratarea afara si i-am facut o fotografie.

In nenumarate rinduri am insistat pe importanta mentinerii unui registru de venituri si cheltuieli, registru pe care vi l-am pus la dispozitie ca fisier tip excel in cadrul ebook-ului gratuit  Bazele finantelor personale. Cum este vara si de multe ori timpul trece anevoie, va propun o ‘intrecere socialista’: va provoc sa va adunati toate chitantele, bonurile si facturile stinse intr-o luna, sa le lipiti, sa le masurati si sa le fotografiati.

Ma angajez ca la acest articol sa le postez, pentru comparatie. Nu este o intrecere, ci pur si simplu un exercitiu de exemplificare publica pentru a constientiza multimea cheltuielilor pe care le are o familie obisnuita intr-o luna si importanta monitorizarii cheltuielilor. In acest fel va puteti da seama de volumul banilor care ies din bugetul familiei.

Rog doritorii sa imi trimita:

  1. o fotografie a sarpelui cheltuielilor
  2. lungimea sarpelui
  3. prenumele sau porecla celui care trimite datele

Pentru a da greutate provocarii, ma ofer sa dau prin tragere la sorti o carte ca premiu, celei mai originale fotografii.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Provocare: Sarpele cheltuielilor

  1. Pop Adrian zice:

    Tin si eu un registru de cheltuieli de aproape un an, abia dupa ce am inceput iregistraile mi-am dat sema de adevarata lui valoare. Deoarece nu-mi place sa astept pana ajung la calculatorul de acasa pentru scrierea datelor folosesc o tabela de calcul (excel) din google docs – In felul asta pot pune date de la orice calculator legat la net. Cel putin pentru bugetul meu personal cosider ca functiile de calcul oferite de goole sunt suficiente – folosesc si grafice (e drept ceva mai simple)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.