Carti, filme si evenimente

Recenzie: Ghidul succesului pentru lenesi

, Lasa un comentariu

ghidulsuccesului

  • Titlu: Ghidul succesului pentru lenesi
  • Autor: Marc Allen
  • ISBN: 978-973-8471-83-2
  • Limba: Romana
  • Gen: dezvoltare personala
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

S-ar putea sa nu ma credeti, dar eu, la origine, sint un lenes. Imi place sa dorm dimineata tirziu, sa-mi beau ceaiul dupa ce ma trezesc, tolanit intr-un fotoliu pliabil pe care il cheama lazy boy (baiatul lenes) si sa-mi las mintea sa zboare libera, in timp ce ma uit la norii care se plimba agale pe cer. E un obicei pe care il am in fiecare zi, chiar daca nu reusesc sa-l ‘implementez’ dimineata, dupa trezire (ci mai tirziu, cind imi gasesc timp).

Pe de alta parte am o multime de activitati si proiecte in care sunt implicat. Inainte sa incep sa scriu aceasta recenzie mi-am verificat casuta de email unde era un mesaj de la un cititor al Milionarului, care se intreba de unde am timp sa ma ocup de toate. Ii raspund acum: imi fac timp.

Sunt obsedat de procedee de eficientizare a lucrului si de time management, am citit o groaza de carti despre aceste subiecte si sunt fan inrait a lui Tim Ferries cu a lui Four hour workweek (Saptamana de lucru de patru ore, pe care o s-o recenzez in curand). De aceea, atunci cand am primit rugamintea (din partea editorului) de a citi Ghidul succesului pentru lenesi, am fost incantat.

Trebuie sa recunosc, ma asteptam la altceva, la o carte mult mai tehnica. In locul ei am citit un ghid scris cu sufletul si cu mintea in acelasi timp, un ghid pentru incepatori dar pe care ‘avansatii’ il savureaza cu placere.

Autorul ne vorbeste din experienta proprie de lenes si ne conduce cu abilitate, de mina, aratindu-ne cei patru pasi pe care trebuie sa-i facem in momentul in care dorim sa obtinem succesul intr-un mod relaxat. Iata cei patru pasi:

  1. visati
  2. imaginati-va
  3. credeti
  4. creati

In partea a doua, revine cu un element esential al succesului, si anume corectarea continua a traiectoriei. In plus ne spune, in ultimul capitol, ca aceasta calatorie spre succes este una neintrerupta, continua.

Cartea are, pe linga aspectul strict practic (descrierea pasilor si motivatia ce sta in spatele fiecaruia) marea realizare de a-ti explica in mod credibil ca e posibil sa ai succes muncind echilibrat in timp ce-ti aloci zone importante de timp pentru familie si pasiunile tale. Este o realitate pe care o demonstreaza chiar autorul, prin exemplul propriu.

Pentru a obtine acest lucru trebuie in primul rand sa treci peste blocajele mentale pe care le ai (auzim in fiecare zi, de la altii, ca succesul se poate obtine numai prin munca grea si asidua- gresit!) si sa-ti organizezi viata in asa fel incit sa respecte principiile pe care ti le-ai propus. Exista chiar un curent de gindire, care promoveaza asa-numitul life design (designul vietii), concept pe care il indragesc si pe care il aplic in fiecare zi.

Subiectul este enorm si deosebit de generos. Daca va tenteaza si n-ati citit nimic despre el, cartea de fata este un bun inceput. Va recomand s-o cumparati, este ieftina, relativ scurta si reprezinta o lectura excelenta de vacanta!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.