Finante personale

Banii: aduc sau nu fericirea?

, 5 comentarii

Este general acceptat ca mai multi bani inseamna mai multe posibilitati deci mai multa fericire in viata fiecaruia dintre noi. Chiar si zicalele sarcastice spun acelasi lucru:

Banii nu aduc fericirea dar… o mimeaza perfect.

Cu toate acestea, aflam din toate sursele posibile, incepind cu birfa de la colt de strada, trecind prin telenovele si ajungind la tabloide, ca ‘si bogatii pling‘.

De ce banii nu rezolva toate problemele? Pe cine sa credem?

Un posibil raspuns la aceasta dilema (de ce bogatii nu sint campionii fericirii iar saracii pot fi deseori fericiti) il veti afla dintr-o foarte interesanta prezentare video de la ted.com, sustinuta de Dan Gilbert, psiholog de la Harvard si autor renumit.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Banii: aduc sau nu fericirea?

  1. Luca zice:

    I follow what I preach:
    banii te ajuta sa-ti gasesti libertatea.

    daca te uiti atent, in aceasta propozitie nu se vorbeste nimic despre fericire 🙂

  2. Iudit Kovacs zice:

    Banii nu aduc fericirea……… dar si necazul e mai usor de suportat daca ai cu ce rezolva.

  3. stefan zice:

    Dupa mine banii contribuie la aducerea fericirii atata timp cat obtinera lor nu e principalul tau scop pe lumea asta si eforturile nu sunt foarte mari. Un (contra)exemplu sunt cei care au functii inalte in corporatii (cunosc cateva exemple, unii imi sunt chiar rude). Oameni care castiga cel putin 5000 de euro „in mana” + alte bonusuri-masina premium, bonusuri vacanta etc. Dar muncesc 10+ ore pe zi, nu mai au nici un fel de timp liber, oricand e nevoie trebuie sa mearga in diferite tari si sunt plecati destul de des, si-au cam paradit si sanatatea, unora li s-au destramat familiile (vorba aceea cu pisica), si tot asa. Si n-as zice ca par foarte fericiti.
    Deci cat timp se pastreaza un echilibru, banii au o contributie importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.