In atentia mea

Scribd sau biblioteca virtuala

, 7 comentarii

Scribd.com este un serviciu gratuit unde poti sa-ti faci publice ‘operele’, indiferent ce inseamna acest lucru. In principiu se pot stoca si prezenta publicului fisiere text ce includ elemente grafice, indiferent de continut:

 • proza sau poezie (beletristica)
 • recenzii
 • referate
 • note
 • texte tehnice
 • orice document

Materialele sint stocate pentru a fi vizualizate de prieteni, colegi (de scoala sau de lucru), persoane care au interese comune, etc. Cautarea se face dupa cuvinte cheie (tags), listate de autor. Exista milioane de intrari.

scribd

Se pot creea alerte dupa cuvinte cheie. In momentul in care aceste cuvinte apar in noile lucrari uploadate pe scribd, esti informat prin email

Poti sa-ti legi contul de la scribd.com de contul de Twitter in asa fel incit, de fiecare data cind pui un material pe scribd.com se lanseaza automat un mesaj pe Twitter. Gasesti aplicatia aici.

Se pot infiinta grupuri in care se posteaza pe domenii de interes, unde membri grupului uploadeaza creatii proprii, fragmente din carti sau lucrari integrale. Desigur, pot fi gasite sau lucrari piratate, ca in orice serviciu similar de sharing.

Eu folosesc scribd pentru a-mi populariza ebook-urile (cartile electronice) gratuite. Pe scribd.com veti putea gasi pentru moment cele patru ebook-uri prezente si in Biblioteca secreta. Pe masura ce voi asambla alte carti, ele vor fi prezente si pe scribd. Poti sa-ti legi contul de la scribd.com de contul de Twitter in asa fel incit, de fiecare data cind pui un material pe scribd.com se lanseaza automat un mesaj pe Twitter.

Am inceput sa folosesc acest serviciu cu ceva timp in urma dar ebook-urile sint prezente pe contul meu de 17 zile. De atunci au fost vazute de 189 de ori si descarcate de 49 de ori.

Pentru a putea vizualiza sau descarca documentele de pe scribd trebuie sa va faceti un cont gratuit.

La final va invit sa vizitati grupul dedicat finantelor personale, pe care l-am deschis in urma cu cateva zile. Sinteti incurajati sa postati lucrari care v-au influentat pozitiv in drumul vostru spre independenta financiara si care ar putea sa ajute si pe altii.

In premiera, pe acest grup, am postat ebook-ul dedicat adolescentilor  Sa nu muncesti pentru bani, care a fost prezent pina acum numai pe DVD-ul Avantaj la start Editia 2008. Va invit sa-l cititi sau sa-l downloadati.

Puteti accesa grupul aici.

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „Scribd sau biblioteca virtuala

 1. Pop Adrian zice:

  Un detaliu pe care l-am gasit folositor este ca pe scribd se poate folosi direct contul de google (gmail), fara a mai fi nevoie de alte inregistrari.

 2. Pop Adrian zice:

  Ca sa nu dau informatii gresite, am facut un test azi si exista un pas de inregistrare/confirmare pe baza unui cont de mail dar este foarte facil (atat de facil incat am uitat de el 🙂 ).

 3. Pingback: Scribd intra pe piata cartilor electronice | Milionarul Mioritic ®

 4. noaje zice:

  Buna,
  De ce nu se mai poate plati din factura de telefon.
  Era o optiune acolo, nu mai stiu cum se numea, imi bagam nr de telefon si plata se baga in factura de abonament.
  Pot primi si eu un raspuns, eventual cu un nr de tel de la administratorul site-ului.
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.