In atentia mea

Tineri antreprenori in vremuri de criza

, 2 comentarii

ta

La invitatia Cameliei (careia ii multumesc pentru link) am vizitat site-ul proiectului Tinerii Antreprenori, o initiativa care mi se pare foarte interesanta.

Voi analiza pe scurt acest proiect, pentru ca el pare a fi o resursa foarte buna pentru tinerii care vor sa se implice in activitatea economica.

Ce inseamna Tinerii Antreprenori

Este un proiect sustinut de JCI Bucuresti, destinat tinerilor intre 18 si 35 de ani, menit sa furnizeze o educatie bazata pe mentorat. Initiativa mi se pare deosebit de buna din acest punct de vedere, pentru ca fiecare tinar care participa in proiect va avea parte timp de 4 saptamini de un mentor, persoana cu experienta care il va indruma la locul sau de munca (al mentorului).

In prima editie de anul trecut, din 203 participanti au fost selectionati 18 candidati pentru mentorat. Se urmareste transmiterea de know how prin mentorat si training direct de la persoana la persoana (one to one).

Cine organizeaza proiectul?

JCI este acronimul de la Junior Chamber International, o organizatie care isi are originile in 1915 in SUA si care s-a lansat la nivel mondial in 1944. Ea are ca scop networking-ul si transmiterea de idei si proiecte inspre tineri pentru a ajuta comunitatile din care provin acestia.  JCI se marketeaza ca organizatie mondiala de tineri antreprenori si tineri manageri. Puteti accesa site-ul sau aici.

Informatii suplimentare

Pe site-ul proiectului Tinerii Antreprenori poti gasi urmatoarele sectiuni:

  • despre proiect
  • cui se adreseaza
  • organizatori
  • mentori
  • sfaturi antreprenoriale
  • despre prima editie (inclusiv prezenta in mass media)

Noua editie

Practic a inceput deja, la 1 Aprilie (data neinspirat aleasa) s-au lansat inscrierile, proiectul va avea loc in luna mai, daca am inteles bine inscrierile sint deschise inca.

Participarea este gratuita, selectarea se face pe baza de interviuri, in functie de numarul de mentori disponibili (am numarat vreo 30 pe lista de mentori, persoane interesante…).

Parere personala

Mi se pare o initiativa excelenta, mai ales prin faptul ca da ocazia tinerilor de perspectiva sa invete direct de la sursa, de la persoane care au reusit in mediul de afaceri.  Va recomand sa va incercati norocul!

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Tineri antreprenori in vremuri de criza

  1. Mihai N?S?UDEAN - PM tineriantrepernori.ro zice:

    Multumim mult pentru sustinere. Apreciem sinceritatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.