In atentia mea

Intrebarea cititorului: ce fac daca?…

, 2 comentarii

Acum citeva saptamini am primit o intrebare de la un cititor:

Am un apartament asigurat contra cutremurului. polita de asigurare o am in apartament. in caz de cutremur, se alege praful si de polita, mai mult ca sigur. sa zicem ca scap cu viata, eu cu ce ma duc la firma de asigurare sa imi iau banii? caci polita e dusa? multumesc anticipat

Raspunsul meu, cu o adaugire fata de cel pe care l-am scris in emailul pe care l-am trimis catre cititor:
In general, in privinta politelor de asigurari, lucrurile sint simple. Ele se semneaza in doua exemplare, unul ramine la client, celalalt la firma de asigurari. Deci pur si simplu, in cazul in care o calamitate distruge contractul de la client impreuna cu imobilul in care se gasea contractul, o vizita la firma de asigurari rezolva problema.

In cazul situatiei neobisnuite (dar nu imposibile) in care si cladirea firmei de asigurari in care se afla contractul a fost distrusa, ar trebui sa existe inregistrari in bazele de date ale firmei, in care se afla toate contractele semnate de acestea.

documents

Exista si documente foarte importante care trebuie tinute in siguranta. Pentru aceasta va recomand o caseta de valori, despre utilitatea careia am mai scris in Milionarul Mioritic. De obicei casetele de valori se gasesc in subsolul bancilor,  in zone bine protejate de cutremure sau alte calamitati. Cu toate acestea va recomand sa tineti documentele importante sigilate in pungi de plastic, pentru eventualitatea unei inundatii.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Intrebarea cititorului: ce fac daca?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.