Finante personale

Intrebarea cititorului: previziuni

, , Un comentariu

Primesc multe intrebari prin email, legate de tot soiul de probleme sau situatii, economice, financiare sau de viata. Mi-am facut un obicei din a raspunde cit pot de repede la ele.

Astazi, despre o intrebare foarte generala , legata de  economia mondiala, intrebare pe care am primit-o acum citeva saptamini: cum va evolua situatia in acest an?

In general evit sa fac predictii. Nu stiu ce m-a facut sa-mi schimb conduita obisnuita. Va invit sa cititi scurtul meu raspuns, care contine si pozitia mea referitoare la cei care cred ca pot vedea viitorul economiei intr-un glob de cristal.

globul-de-cristal


in ultimul timp am studiat mai mult economia SUA, petrolul si USD/EUR deci iti spun o parere personala. oricum, nu ma pot compara cu analistii de profesie 🙂

1. economia SUA o sa creasca (daca o sa creasca, daca nu o sa aibe variatii laterale) un pic dupa ce obama ajunge presedinte (tocmai a ajuns) si dupa citeva luni de euforie o sa urmeze o cadere destul de urita
2. petrolul se va invirti in jurul cifrelor de azi (35-55 US$ barilul), nu cred ca o sa coboare sub 35 US$
3. dolarul american o sa mai creasca putin apoi o sa scada dramatic, odata cu scaderea economiei (vezi punctul 1)

acum, nu trebuie sa te iei dupa ce spun eu 🙂
fiecare analist  zice o chestie iar dupa ce evenimentele il contrazic, explica de ce nu i-a iesit analiza 🙂 jocurile astea intelectuale sint doar jocuri, nimeni nu stie cu adevarat, toata lumea isi da cu presupusul. deci ce ai auzit mai sus e doar o varianta din cele posibile.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Intrebarea cititorului: previziuni

  1. Ioan zice:

    Buna Luca,
    Intr-adevar ce ai spus tu se apropie de realitate, care din pacate inca nu stie exact nimeni cum arata, si ce exact a generat-o.Nici policienii, nici filozofii, nici economistii.
    Apropo aseara a fost la Prima o emisiune legata de criza si bani(sclavii banilor),asasini economici si altele din „Zeitgeist”, si s-a putut vedea acolo pozitiile diferite pe care le aveau fata de asta realizatorii. politicienii, si aici era Prigoana, oamenii de afaceri, econimistii,ziaristii.Fiecare vedea partea lui diferita.
    Parerea mea este ca lucrurile vor fi in unele cazuri cu mult mai grave, si ca exemplu dau aici faptul ca pana acum un US nu au fost manifestari contra sistemului de amploare cauzate de criza, si nemultumiri sociale, dar cu siguranta vor fi, caci toti asteapta ceva de la Obama, dar din pacate el nu are toate parghiile.
    Si in Romania cand se va apropia valul vor fi probleme, dar cred ca Deoarece romanii sunt mai obisnuiti cu austeritatea vor face fata mai usor.Nu vreau sa fiu pesimist deloc, dar astea par a fi.
    S-ar putea ca poporul roman sa-si dea seama de forta care o are, ma refer la forta de a fi uniti, si sa stranga randurile, deoarece avem obligatia de a ne faurii noi insine propriul viitor, nu-i asa?
    „Crede in tine si vei reusii!!”
    Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.