In atentia mea

Cit de snob este Luca Dezmir

6 comentarii

Simona de la tualegi.net mi-a aruncat mitza moarta in curte, provocindu-ma sa scriu un articol despre snobism. Propriul meu snobism.

SNOB, SNOÁBA, snobi, snoabe s.m.  f., adj. (Persoana) care admira si adopta fara discernamânt si cu orice pret tot ce este la moda. – Din fr. snob. (conform DEX 1998)

Pai nu prea sint snob.

  • In primul rind ca nu le am cu moda, inclusiv la imbracaminte. Ma imbrac dupa un cliseu al non-conformistului (blugi sau ginsi, camasi lejere, geaca de piele, ceva de genul asta), adica o moda fara plasare certa in istorie (anii 60-70 secolul trecut)
  • nu-mi iau ultimul tip de telefon sau alt tip de gadget, doar pentru ca e la moda. Am un model de Nokia care a aparut prima data acum trei ani si ma simt bine cu el
  • nu folosesc ultimul tip de retea de socializare (gen twitter- nici n-am cont pe twitter- sau am?!)
  • nu-mi iau ultimul tip de masina (actualul automobil a fost, intr-adevar, proaspat aparut cind l-am cumparat, dar m-a tentat pretul, nu faptul ca „era la moda” – din cele cinci automobile pe care le-am avut pina acum, e sigurul luat imediat dupa lansarea pe piata)

Trebuie sa recunosc, urmaresc si caut ultimele aparitii de:

  • muzica
  • filme artistice si mai ales documentare
  • incerc ultimul tip de software din domeniile de interes (browsere, prelucrare de imagine, suite office) chiar daca nu trec imediat pe ultima noutate (sint cam conservator in anumite sectoare ale vietii)

Daca aceste „manifestari” sint elemente ale snobismului da, atunci sint snob 🙂

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Cit de snob este Luca Dezmir

  1. George Breban zice:

    :)) Asta este un articol care din nu stiu ce motive, ma amuza la culme.
    Adica stai asa, esti persoana care a gandit si aplicat in favoarea atator de multi oameni, pe un anumit segment (educatiei financiare sau „wake-up-ului” cum imi place mie sa-i spun) si pe urma ti se cere sa scri despre propriul tau snobism. Probabil, da, e o chestie care produce „reiting”. :)) Oricum este un articol tare!!! A fost ca o gluma buna in mijlocul unei ore plictisitoare de mate! Bravo!

  2. Adrian zice:

    Salut!
    Nu m-am obosit sa citesc articolul cu pricina si nici nu o voi face. Ma gandeam de mult timp sa te felicit pentru stilul foarte placut in care scrii, asa ca o voi face acum: Felicitari pentru munca depusa.

    In fiecare dimineata citesc cu placere ce primesc pe e-mail si pentru asta iti multumesc. 🙂

    Nu stiu daca esti snob…nici nu conteaza.

  3. Luca zice:

    @ George si Adrian

    e vina mea, n-am specificat ca e vorba de o leapsa, o gluma 🙂

    Simona e colaboratoare apropiata de la avantajlastart.net si mi s-a parut o idee buna sa scriu si despre altceva, inclusiv detalii despre mine. pun pariu ca nu v-ati imaginat ca sint genul care umbla in blugi si geaca de piele 😀

  4. cami zice:

    In legatura cu „snobismul” acum cativa ani circula un banc(…cam cinic dintr-un anumit pdv)
    Culmea snobismului
    Nu ai SIDA? Cum?? Nu ai SIDA?
    Atunci, fa-ti rost, caci in curand o sa aiba toata lumea!!!

  5. titanium.fla zice:

    adevarul e ca si dezvoltarea personala e la moda, si blogingul e la moda, desi tu o faci nu pentru ca e la moda ci pentru ca iti place, dar curentul de gandire poate sa atinga o masa considerabila de snobi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.