Finante personale

Cc: Tendinte determinate de cresterea pretului petrolului

, 2 comentarii

Articol publicat ca si guest post in portalul dedicat dezvoltarii personale, empower.ro
Intr-un articol anterior semnalam pericolul luarii unui credit in contextul in care cresterea pretului la alimente si petrol poate sa-ti dea calculele peste cap.

Lumea incearca sa se adapteze acestor tendinte. Daca in cazul alimentelor am prezentat o tendinta ce pare hazlie, raportata la epoca ceausista, astazi o sa fiu mai serios, prezentind schimbarile de optica si strategie la nivel personal si de business determinate de criza petroliera in care tocmai ne aflam.

Specialistii nu stiu ce se petrece

Cresterea pretului petrolului inregistrata in ultimele luni a debusolat chiar si specialistii in domeniul energiei. Intruniti la inceputul lunii iulie in Madrid, la a 19-a Conferinta mondiala a petrolului, membrii Institutului International al Energiei (IPA) alaturi de membrii OPEC au declarat ca lumea a fost pentru un moment in stare de soc pe masura ce preturile cresteau in cursul saptaminilor dinainte de congres, cind nimeni nu putea spune daca va avea loc o stabilizare a cotatiilor barilului de petrol sau o continuare a cresterii.

Vei alege intre mincare si energie

Din pacate multa lume va pusa in aceasta dilema in anii viitor, de a alege intre „heat or eat” (caldura sau mincare). Conform estimarilor specialistilor, 1,5 milioane de britanici vor fi in aceasta situatie daca preturile la energie vor creste conform estimarilor.

In aceste conditii sint persoane care se pregatesc pentru apocalipsa energetica. Stai si te intrebi daca nu ar trebui sa facem la fel.

Renunta la masina, muta-ti domiciliul linga serviciu

Multi americani au ajuns la limita. Nu isi mai pot permite sa faca naveta la serviciu pentru ca nu pot sa intretina o masina. Un automobil inseamna benzina, taxe si impozite, piese de schimb, asigurari.

O solutie ar fi utilizarea bicicletei sau a scuterului. Mai drastic: vinzi masina si te muti linga serviciu. Poti merge la slujba pe jos!

Masini electrice?

Nu e de gluma. Toyota are drept tel „emisii zero„, Mercedes vrea sa renunte la motoarele alimentate exclusiv cu combustibil petrolier pina in 2015 iar Generals Motor sint primii care produc in serie mare (peste 10.000 bucati in primul an) automobile care se incarca de la priza.

Mai vreti? Delectati-va cu citeva vehicule electrice care vor fi disponibile spre cumparare pe piata americana in urmatorii ani:

Chevrolet Volt

Tesla

Toyota Prius Plug-In

Smart ForTwo EV

Gigantii producatori de automobile incearca sa se adapteze din mers noilor tendinte. Tu cind o s-o faci?

Acest post va este oferit de :
librarie.net – cea mai mare librarie romaneasca pe internet

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Cc: Tendinte determinate de cresterea pretului petrolului

  1. Ana Maria zice:

    Tesla e superb!!! dar cam scump totusi fata de celelalte! $109,000 fata de
    Chevy volt – $40,000$
    Toyota Prius Plug-In – $22,175
    Smart ForTwo EV – £16,000. cu paritatea 1.8554=> ~$30,000

  2. Leo ;) zice:

    Sa lucrezi de la casuta ta de la tara, prin intermediul internetului, pe cat posibil.
    Si masini cu cheitza de dimensiuni mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.