In atentia mea

Transferul site-urilor cu nume de domeniu .ro pe Bluehost

, , 4 comentarii

Bluehost este fara indoiala un serviciu de hosting bun. De aceea, pentru cei dintre voi care ar fi tentati sa isi trasfere site-urile si blogurile care au nume de domenii .ro am scris un tutorial in care am incercat sa cuprind cit mai multe din problemele care ar putea sa apara.

Bluehost e ok dar nu e perfect. Ei spun in paginile promotionale ca suporta numele de domenii internationale  iar in tutorialul 1 si tutorialul 2 iti explica in detaliu cum sa faci. Cu toate acestea sint necesare niste precizari, in functie de situatia in care sinteti.

Am un nume de domeniu .ro

Acest caz este cel mai simplu si poate fi rezolvat elegant. Pentru aceasta, va  trebui sa ai concursul firmei de net care ti-a achizitionat numele de domeniu .ro  Ei trebuie sa modifice numele de servere (name server) pe serverul lor de DNS pentru a indica locul unde se afla site-ul tau (serverul Bluehost) si anume:

Primary Server Hostname: NS1.BLUEHOST.COM
Primary Server IP Address: 74.220.195.31

Secondary Server Hostname: NS2.BLUEHOST.COM
Secondary Server IP Address: 69.89.16.4

Nu e nevoie sa te pricepi la nimic. Pur si simplu da link-ul acestui articol celor de la tehnic si ei vor seta, pe baza celor descrise mai sus, serverul de DNS ca sa indice noua locatia a site-ului (sau blogului) tau.

In plus, mai ai un avantaj. Daca numele tau de domeniu este siteulmeu.ro, cind iti faci un cont nou la Bluehost poti achizitiona gratuit un nume de domeniu, care poate fi siteulmeu.com sau .net sau .info (verifica care nume e disponibil). Ulterior din meniu cPanel poti sa faci in asa fel incit ambele nume de domeniu sa indice site-ul (sau blogul) tau.

OBSERVATII IMPORTANTE

 1. Inainte de a face acest lucru, vorbeste cu firma in cauza. Intreaba-i daca sint dispusi sa faca acest lucru si daca iti cer o taxa pentru redirectare. Fii prevazator pentru a nu regreta mai tirziu.
 2. Dupa ce ai redirectat numele de domeniu .ro spre Bluehost (de la firma care ti l-a achizitionat), modificarea se face in 24-48 de ore, timp in care site-ul si blogul tau nu poate fi accesat.

Am mai multe domenii .ro

Bluehost permite hostarea unui numar nelimitat de domenii, dar e un clenci: nu poti hosta pe un cont Bluehost decit un domeniu.ro Daca ai mai multe domenii .ro trebuie sa iti cumperi mai multe conturi Bluehost, deci devine scump. In acest caz nu e rentabil sa-ti treci site-urile pe Bluehost.

Eu (pina in momentul de fata) am doua conturi la Bluehost dar din motive de strategie (pe unul e Milionarul Mioritic si pe altul e  blogul proiectului AS), desi as fi putut folosi un singur cont pentru ambele bloguri.

Am mai multe site-uri in subdomeniile unei adrese .ro

Acesta este cazul lui ionut Pepenar. Cind Ionut m-a intrebat daca poate tine mai multe site-uri in subdomenii ale aceluiasi domeniu, i-am spus ca e ok. Si chiar e, ai la dispozitie doua variante de redirectare, Addon Domain si Parked Domain, dar acest lucru e valabil numai pentru numele de domeniu de tip .net, .org, .com, .biz, .info

Se pare ca nu poti tine site-uri in subdomeniile unui domeniu .ro la Bluehost. De exemplu, poti tine pe Bluehost www.e-altfel.ro dar nu poti tine blog.e-altfel.ro sau fun.e-altfel.ro

Concluzie

Se poate hosta pe Bluehost un site cu nume de domeniu .ro dar numai unul singur si nu este suportata, pentru acest nume de domeniu, existenta mai multor site-uri in subdomenii. Acestea sint limitarile si trebuie sa tineti seama de ele in momentul in care va ginditi sa deschideti un cont la Bluehost.

P.S. nu am stiu aceste informatii de la inceput. Le-am descoperit in momentul in care Ionut Pepenar a incercat sa-si transfere domeniile la Bluehost si a intimpinat probleme. Ionut e un deschizator de drumuri si trebuie ovationat ca atare 🙂

Pe de alta parte, s-ar putea sa fie alte situatii la care nu m-am gindit, legate de domeniile .ro. Problemele apar de multe ori de unde nici nu te astepti si cer solutii ingenioase. Daca vor apare asemenea situatii, voi completa acest articol.

 Precizare importanta!
Acest articol contine linkuri de promovare si linkuri de afiliat.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Transferul site-urilor cu nume de domeniu .ro pe Bluehost

 1. Ionut zice:

  Se pot muta si sub-domeniile dar e mult mai complicat. Eu am reusit cu cateva domenii de pe bnews si sper ca in 2-3 zile sa reusesc si cu e-altfel. Revin eu cu detalii mai multe si cu pasii. Am injurat eu azi-noapte, am dormit doar cateva ore si probabil la fel fac si diseara, dar revin cu un post (in exclusivitate pe Milionar, daca vrei…) cu pasii spre sfarsitul saptamanii

 2. Luca zice:

  helou Ionut!

  ti-am trimis vreo sase emailuri dar adresa ta, e-altfel.ro nu era inca functionala. a fost o intreaga aventura (m-am legat si de cei de la customer service!), o sa ti-o povestesc pe email.

  ma bucur ca exista o posibilitate, din ce am sapat eu nu se vedea nici o solutie.
  este o veste buna, ma bucur ca vei reusi.
  astept cu nerabdare post-ul pe acest subiect si impresiile dupa contactul cu customer service 🙂

  te rog sa-mi trimiti un email cind poti. si daca pot sa te ajut cu ceva, just say it!

  spor la treaba!

 3. Ionut zice:

  ti-am trimis si eu un mail, sper ca l-ai primit.

  95% din subdomenii sunt gata, mai am unul la care trebuie sa gasesc o solutie, se repeta un nume si trebuie sa vad cum fac

 4. Pingback: Cum sa-ti transferi site-uri pe domenii .ro la Bluehost | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.