Finante personale

Cum sa utilizezi PayPal pentru plati prin internet

201 comentarii

Cuprinsul seriei Pay Pal

  1. Cum sa utilizezi PayPal pentru plati prin internet

PayPal este astazi aproape sinonim cu plata prin internet. Acest sistem iti permite sa cumperi in siguranta produse si servicii cu ajutorul retelei mondiale de computere, fie ca e vorba de accesarea de magazine virtuale (e-shop), site-uri de licitatii (cum e eBay) sau orice alte zone unde este necesara plata on-line.

De ce e atit de popular? Din mai multe motive:

  • a aparut ca o reactie la multiplele probleme pe care le are transmiterea datelor esentiale ale cartilor de credit sau de debit in timpul platii on-line (aceste date pot fi interceptate de hackeri si folosite ulterior, pentru fura sau utiliza banii de pe cartea ta de credit)
  • e  usor de folosit
  • de la lansarea serviciului acum aproape zece ani, acest sistem de plata s-a dezvoltat vertiginos, ajungind sa fie foarte raspindit intre comerciantii de pe web
  • poseda multiple facilitati de transfer al banilor, inclusiv intre doua conturi de PayPal, automatizari ale platilor, etc.

Indiferent daca esti un simplu utilizator sau un comerciant, PayPal este o solutie la care trebuie sa te gindesti. De multe ori, comerciantii aleg ca unica modalitate de plata PayPal, cum este cazul seminariilor tinute in septembrie 2008 de catre Nik Halik in Romania. De aceea m-am gindit ca e bine sa va prezint citeva date despre utilizarea acestui serivciu.

Scurta istorie

Compania a aparut in anul 2000 prin fuziunea a doua firme, Confinity (fondata in 1998 ca firma de plati si criptografie) si X.com (fondata in 1999 ca si companie de servicii financiare pe internet).

De-al lungul timpului, firma a inventat o multime de sisteme de securitate a tranzactiilor. Unul dintre cele mai cunoscute este CAPCHA, destinata impiedicarii accesului cu sisteme automatizate. Ca sa poti accesa o un formular sau un serviciu, utilizatorul trebuie sa citeasca o imagine in care sint prezentate caractere (cifre sau litere) distorsionate, pentru a nu putea fi citite de robotii software. La ora actuala sistemul este comun dar putin stiu ca initiatorii lui sint inginerii de la PyPal (desi exista discutii in legatura cu un sistem similar folosit de AltaVista chiar inainte de infiintarea PayPal).

Dupa succesul initial, site-ul de licitatii eBay a achizitionat o companie ce dezvoltase un sistem asemanator, Billpoint. In timp, mai mult de 50% dintre utilizatorii eBay au optat pentru PayPal ceea ce a facut ca EBay sa achizitioneze rivalul in 2002 pentru suma de 1.5 miliarde de dolari.

PayPal poate fi folosit in 190 de tari printre care si Romania. Volumul platilor prin PayPal in al patrulea trimestru din 2006 a fost 11 miliarde de dolari, de cind a inregistrat o crestere continua.

Avantaje ale folosirii PayPal

  • la deschiderea contului, pentru o singura data, trimiti datele cartii tale de credit/debit In acest fel datele  nu trebuie trimise de fiecare data cind cumperi ceva pe internet, reducind foarte mult probabilitatea ca acestea sa fie interceptate de catre un hacker
  • ai la dispozitie serviciul PayPal Buyer Protection Policy (Politica de protectie a cumparatorului) care iti permite, in 45 de zile de la achizitionarea produsului sau serviciului, prin utilizarea PayPal, sa reclami faptul ca acesta nu a fost furnizat in conditiile prezentate pe site-ul de unde ai cumparat (calitativ sau cantitativ). Pentru a nu fi tentat sa abuzezi de acest serviciu, PayPal are in functiune Seller Protection Policy prin care comerciantii au parte de o protectie similara contra tentativelor de excrocare pornite de la clienti.
  • daca doresti o protectie suplimentara, poti achizitiona sistemul optionat al cheii de siguranta, care este furnizata de un dispozitiv pe care il primesti de la PayPal. Aceasta functiune se poate folosi si la accesarea conturilor de eBay
  • cumpararea on-line se face mai rapid din cauza usurintei metodei de plata

Cum functioneaza sistemul

  1. iti infiintezi un cont de PayPal
  2. il alimentezi prin transfer bancar din contul tau (functiune care nu se poate accesa pentru un cetatean roman) sau direct de pe cartea de credit (mai usor)
  3. platesti din contul PayPal la comerciantii care afiseaza aceasta posibilitate
  4. te poti folosi de PayPal prin intermediul PayPal plug-in pentru a plati chiar si la comerciantii care nu au implementat acest sistem de plata

De asemenea exista posibilitatea de a utiliza PayPal chiar si cu ajutorul telefonului mobil!

Ce poti face cu PayPal

  • platesti la comerciantii si furnizorii de servicii care agreeaza sistemul
  • trimiti bani oriunde in lume la prieteni sau rude care au un cont PayPal
  • poti colecta bani in diferite actiuni (caritabile, organizare de evenimente, inclusiv cele personale cum sint petrecerile sau intrunirile)
  • poti primi bani de la clienti. Singura necesitate este ca persoana de la care ceri bani este sa aiba un cont PayPal
  • pentru comercianti exista o multitudine de posibilitati de a folosi sistemul in relatia cu clientii
  • poti retrage banii primiti prin PayPal in contul sau cardul de unde trimiti in mod obisnuit bani ca sa alimentezi contul PayPal

Cum iti deschizi un cont PayPal

  1. accesezi site-ul PayPal
  2. selectezi functiunea de Sign Up
  3. selectezi tara (Romania) si limba (nu e disponibila Romana…)
  4. pentru cei care utilizeaza PayPal doar pentru a cumpara, selectezi obtiunea PERSONAL
  5. furnizezi datele personale (nume si prenume, adresa, etc.)
  6. furnizezi datele pentru acces (adresa de email, parola)
  7. setezi  modalitatile de recuperare a parolei

ATENTIE:
Personal va recomand sa folositi o adresa de email sigura (de la un domeniu pe care il gazduiti sau de la o firma unde platiti o casuta de email) mai putin din locurile unde casuta Dvs. poate fi citita de altii. Dar in principiu si o casuta de email la un serviciu gratuit (cum e yahoo.com) e suficienta.

Exista o functiune prin care poti adauga mai multe carti de credit, alta care iti asigura autentificarea cartii de credit. Ai posibilitatea sa vezi toate tranzactiile pe care le faci in contul PayPal (History).  Si multe altele.

In concluzie

Pentru a detine un cont PayPal activ, care va permite plata in siguranta prin internet, trebuie sa aveti:

  1. o adresa de email valida
  2. un card de credit sau de debit valabil
  3. bani in contul de card

Surse de informatii:

paypal.com
wikipedia.com

Comentarii

comments

Standard

201 gânduri despre „Cum sa utilizezi PayPal pentru plati prin internet

  1. Luca zice:

    cu placere.
    sint destule persoane care resping din start cumparaturile prin internet de frica fraudelor cu cartile de credit/debit. ele trebuie sa stie ca PayPal este una dintre cele mai sigure alternative.

    observatie importanta:
    acestea sint pareri personale iar PayPal nu ma plateste pentru aceasta reclama 🙂

  2. nicusor zice:

    pai sa-l intrebi pe mateescu ..el stie mai bine ..eu am cont demult dar sincer nu am incercat sa scot bani…

  3. lazar zice:

    atasand contul de card la contul paypal toti banii din contul de card se duc in cel paypal? sau poti controla suma?

  4. Luca zice:

    @ Lazar
    in principiu, cea mai sigura metoda este sa virezi bani de pe card doar inainte de a face cumpaturi, cu suma de care ai nevoie. in acest fel esti in control asupra banilor.

    cred ca se poate atasa si intreg contul de card la contul de paypal dar nu stiu daca se poate pentru cardurile din romania. cel mai bine este sa intrebi la customer service.

  5. Andy zice:

    Cum se face virarea de bani de pe un Master card (virtual) pe contul PayPal. (cont PayPal mi-am creat) ?
    Multumesc anticipat..

  6. claudiu zice:

    ceau!tot incerc sa fac o plata de cind mi-am facut cont la paypal si nu reusesc cei de la brd,tiriac,ing habar nu au cum se procedeaza desi am carduri la ei si am incercat de pe toate sa platesc si nimic!am pierdut vreo 3 licitatii pe ebay,noroc ca nu mi-au pus negativ oamenii aia!poate cineva sa imi explice pasii ca nu mai inteleg nimic sau nu sint bune cardurile deoarece am vazut ca nu toate banciile le accepta platile prin paypal!va multumesc mult

  7. Luca zice:

    dupa cite stiu eu, romanii nu pot scoate bani de pe contul de paypall, doar pot achizitiona produse cu ei. dar ar fi bine sa verifici aceasta informatie, intrebind la paypall

  8. mihai zice:

    salut! am incercat sa mi creez un cont paypal dar imi spune ca nu poate verifica datele personale si cardul…in momentul in care incearca sa faca tranzactia aceea de 1,5 $ imi spune ca nu poate…! am trimis mail la ei dar nu mi a raspuns nimeni!! astept un raspuns!ms

  9. Luca zice:

    sint anumite carduri care nu merg pe net. pur si simplu trebuie sa incerci alt card.

    ar fi interesant ca lumea sa lase la acest articol, ca si comentariu, brandurile de carduri care functioneaza. eu am un visa de la alphabank si merge excelent.

  10. Gabi zice:

    Va spun io cum se poate scoate bani in romania dupa paypal
    te duci la o banca , care are si face carduri Visa sau mastercard ( de preferinta ING)
    ceri sa ti se faca un card cu 2 conturi bancare , RON si EURO (sau depinde ce bani ai pe paypal , daca ai Dolari , ceri RON si Dolari ) ( COntul de RON este obligatoriu ,)
    dupa ce iti iese cardul , si este valabil pentru transferuri , bagi 10 RON pe el adika 100 mii de lei vechi ,
    dupa care te duci pe paypal , si paypalu iti va lua dupa card exact suma asta , 64 mii de lei vechi ,
    astepti cateva zile de procesare ,dupa ce ai facut asta , iti va cere un cont ( CODUL Tranzactiei , la ING lucreaza cu homebanking si poti afla codul asta dupa site http://www.homebank.ro , te loghezi cu contul care til va da banca ING , si DigiPassu iti va da parola pentru logare , te duci la TRANZACTI , dupaia la Tranzac?ii în a?teptare , iti va arata acolo ceva de genu asta : 04/02/2009 XXXXX 6.45 RON Tranzac?ie Card (X X X X) PAYPAL–*EXPUSE
    o sa vezi undeva aici un numar alcatuit din 4 cifre acel este codul de tranzactie de care paypalu are nevoie sa verifice card… )
    sau la alte banci nush cum lucreaza , dar cu siguranta va trebuii sa ii suni sa afli acel cod de tranzactie ,
    dupa asta , va trebuii sa dovedesti adresa ta , faci o scanare la buletin , sau de preferinta ar fii foaia de la banca care arata contul bancar numele etc.. ( dar stergi numaru cardului atasat si lasi ultimile 4 cifre, si anumite detali …)
    dupaia cred k toata lumea stie totul e ok statusu este verificat ,
    pentru intrebari astept mail [email protected]

  11. Gabi zice:

    apropo , dupa ce iti trimeti bani dupa paypal pe card , cu siguranta iti va intra pe contul de euro , iar de la bancomat nu poti scoate euro , trazactia asta nustiu cum o faci sa primesti in mana euro , dar stiu cu siguranta ca poti converti bani dupa contul de euro in lei , pe site http://www.homebank.ro , ( iti ia vreo 20 mii lei vechi )
    iar dupaia poti scoate bani de la bancomat …
    mai exista o varianta de scoatere bani , care merge 100 % , moteda de sus am incercat-o personal deci merge ,
    dar poti atasa la conturile tale ( cele doua , RON si Euro ) doua carduri unu pentru lei , iar celalt pentru euro , si pe paypal inregistrezi cardul de euro …

  12. Gabi zice:

    deci , iti trebuie asa :
    te duci la banca si ceri sa iti faca 2 carduri , unu in RON iar celalat in Euro (sau alta moneda)
    ( dece ai nevoie de 2 carduri ?)
    pentru k nu poti obtine cardul in euro , fara cardul de lei .

    si i ceri conturile de la cardurile alea doua , sa fie legate intre ele (adika sa ai doar 2 conturi bancare EURO SI RON cu 2 carduri EURO SI RON )
    asta in cazul in care vrei sa folosesti acele 2 conturi bancare atat in romania cat si in afara tari ,

    sa fiu mai de inteles , acel card de ron il folosesti in romania pentru a scoate bani sau a depune , ( care de fapt sunt 2 conturi si poti varsa bani dupa contu de euro in contul de lei sa poti scoate de la bancomat )

    iar cardul de euro il poti folosi doar in afara romaniei , ( care are aceiasi legatura cu contul de RON si poti pune bani in ron pe contul de RON si sa ii versi in contul de euro , sa poti scoate bani de la bancomatele din afara romaniei )

    sper sa ma fii facut de inteles ,

  13. Luca zice:

    Gabi,

    multumesc pentru informatii!
    ar fi bine daca ai scrie un articol pe aceasta tema (cum scoti banii de pe paypal), cu detalii cit mai multe. ma ofer sa-ti public articolul, sub semnatura ta, in cadrul unei serii despre paypal 🙂

  14. Baciu Vasile zice:

    Ieri mi-am facut un cont PayPal,am card alimentat.Am incercat sa fa plata la un Hotel din Paris, dar imi apare la sold O.
    Imi spune ca inca nu afost verificat cardul.
    Intrebare: cit timp dureaza verificarea cardului de catre PayPal.
    Multumesc
    Vasile

  15. Luca zice:

    trebuie sa se realizeze instantaneu. daca sint probleme primesti imediat mesaj de eroare.
    trebuie sa verifici daca s-a facut plata, pentru ca cred ca e ok. intotdeauna soldul e zero dar paypal iti trage bani din cartea de credit.
    soldul devine pozitiv daca ti se alimenteaza contul de paypal (daca esti comerciant) sau daca faci transfer (se poate numai la cetatenii americani)

  16. Alina zice:

    Am si eu o mare problema si sunt presata de timp. mi-am facut cont pe paypal iar in mometul cand am vrut sa fac tranzactia nu am reusit deoarece aaveam limitare la 500 de euro. Mi-am upgradat contul la bussines si am incercat sa trimit actele necesare ridicarii limitarii, problema e canu nu merge nr de fax si nici nu am reusit sa vb cu ei.
    Poate cine sa imi explice ce se intampla va rog

  17. Gabi zice:

    Deci , nu dai la nr de fax , nu iei legatura cu ei , e pe acolo o alta optiune numai stiu cum se numeste , care ridici asa , ( io am ridicat Cotractul de la banca + cardul+buletinul )

    faci o scanare la card si buletin , sa dovedesti k sunt ale tale etc.. si pui poza pe acolo in cateva ore iti confirma cineva … iar e ok , din momemtntul ala poti trimete banii dupa paypal pe card , in 4-5 zile maxim ai bani pe card 🙂

  18. adria zice:

    buna! n-am mai facut nici o plata prin paypal si sunt cam pe dinafara..trebuie sa trimit unei persoane din calidornia 18USD pt un obiect plus 13,5o usd shipping(date furnizate de pers respectiva). Eu am un card ING visa electron si vreau sa-mi fac un cont paypal personal(doar pt cumparaturi). ideea e ca cardul e in lei, deci pentru suma pe care am amintit-o mai sus, cat va trebui sa platesc in plus pt conversia facuta de paypal lei-usd?

  19. Luca zice:

    Adria,

    dupa ce ti-ai deschis contul la paypal si ai indicat cui faci plata (iti trebuie adresa de email legata de contul de paypal al persoanei careia ii faci plata), initiezi transferul si la un moment dat te intreaba daca datele sunt corecte. acolo vezi rata de schimb. chiar azi am facut o plata si rata era 3,20(si ceva) RON pentru un dolar.
    cursul de schimb e cam nasol dar n-ai ce face. nu se cer taxe suplimentare de obicei (legate de schimbul valutar), dar daca sunt taxe ti se spune in mesajul respectiv. de aceea e bine sa ai mai multi bani, eventual sa verifici cursul de schimb de la paypal (cred ca e pe site…)

  20. Marian zice:

    Buna ziua, am un cont facut de luna trecutala paypal, un card la raiffaisen in ron si azi am incercat sa fac o plata, dar nu merge. imi cere un cod paypal si nu stiu pur si simplu de unde sa il iau. va rog ajutatima

  21. Luca zice:

    Marian,
    imi pare rau, nu stiu ce cod iti cere 🙁
    mie nu mi-a cerut asa ceva.
    ar fi bine sa scrii la paypal sa intrebi…

  22. wpm1964 zice:

    Buna seara,

    Am si eu o problema privind platile paypal , folosesc de vreo 6 ani dar acuma am venit acasa si nu stiu cum pot inregistra o firma strict numai pentru cumparaturi din EU.
    Produsele achizitionate vor fi revandute in Romania in lei cu factura in lei.
    Exista pentru asta deja posibilitate la noi ?
    Nu am sa figurez de doua ori in doua tari diferite fiind acontul actual pe numele nevestei si este account privat.

    Cu stima,

    wpm1964

  23. Mihai zice:

    Salut..am si eu o intrebare ..de ex daca eu am 100$ pe un card si fac o tranzactie in paypal, ma taxeaza tranzactia aceasta?si daca eu trimit din contul meu de paypal, pe un alt cont de paypal la fel o 100$, ajunge suta intreaga?

  24. Luca zice:

    Mihai,
    -cand platesti pentru un produs, ti se trage de pe card exact suma produsului (comisionul se ia de la vanzator)
    -cand trimiti la cineva bani prin paypal, acea persoana primeste suma minus un comision de transfer

  25. Luca zice:

    Vlad,
    la paypal se pot trimite plangeri legate de marfa cumparata (PayPal Buyer Protection Policy )
    in general, platile pot fi refuzate la emitatorul cardului numai pe criteriul platilor ilicite (ai fost ‘atacat’ de un hacker care a platiti cu cardul tau)
    pentru probleme legate de produs e bine sa incerci mai intai la vanzator 🙂

  26. Bogdan zice:

    Salut!Am si eu o problema cu paypal.am cont paypal verificat.am banii pe cardul pe care l-am atasat, dar nu ma lasa sa platesc produsul de pe ebay.oare sa fie prea putini bani pe card?eu am calculat conversia leu-dolar la cursul bancii respective.se poate ca paypal sa aiba alt curs si sa trebuiasca mai multi lei pe card?asta imi scrie cand vreau sa fac o plata:

    Sorry — your last action could not be completed

    Sorry, your payment won’t go through. To make it work, you’ll need to add money to your account and pay with your PayPal balance.

    If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes.

    If you came to this page from another website, please return to that site (don’t use your browser’s Back button) and restart your activity.

    If you came from PayPal’s website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.

  27. Luca zice:

    o posibila problema ar putea fi faptul ca exista o limita de suma pentru platile online. vorbeste cu banca si intreaba.

  28. Bogdan zice:

    am fost la banca si au spus ca suma limita e de 5000 ron si eu vreau sa platesc vreo 500$.deci ma incadrez.cei de la banca spun ca problema e de la paypal nu de la ei.la ei nici nu figureaza ca ar fi incercat sa imi extraga bani din cont.ce sa fac oare?

  29. Nume oblogatoriu zice:

    Sal, doresc si eu sa fac o plata prin PayPal. Dar sunt curios. De pe ebay am achiz un produs sa zicem cu 20 euro (cu tot cu transport bla bla) Cati bani virez omului in cont? 20 de euro dau spre transfer? Ma intereseaza daca sunt comisioane ce trebuie sa le iau in calcul, ca omul sa primeasca fix 20 de euro cat trebuie? Sau nu este important? Eu dau spre virare 20 de euro si el suporta taxele transferului. Si inca o intrebare, eu incarc cu lei si trimit in euro, are vreo problema? Taxe si alte dedesubturi specifice bancilor de la noi? Ms anticipat.

  30. Sondor pe Platforma Heineken zice:

    Sal, m- ar interesa si pe mine ce taxe implica transferul prin sistemul PayPal. Adica daca eu trimit unuia de pe ebay 20 de euro cat imi cere, cat ajunge la el si daca asta imi va afecta primirea coletului? Si daca depun bani in cont in lei, cand fac transfer, se face automat trecerea in euro (la cursul bancii bineinteles)? Ms anticipat

  31. Ionescu zice:

    Tot patitul e invatat !
    1. Pe ebay vanzatorul nu are dreptul de a pune negativ sau neutru … Este valabil din 15.06.2008 …
    2.Nu ai setat corect optinunile de plata de pe pay pal . Trebuie sa completezi corect nr cardului de credit/debit card care in prealabil a fost inregistrat la 3D secure … este o optiune a bancii emitente , este gratuita si dureaza 10-14 zile lucratoare . Atentie cum te vor fraieri cei de la banca cand vei primii bani prin pay pal !

  32. blabla zice:

    1 intrebare scurticica:

    eu (fiind minor) am castigat un concurs de design pe un site si implicit o suma de bani. Bani ii pot extrage pe contul paypal.
    Bun, o sa fac cont de paypal pe numele parintilor (tatalui) iar el o sa isi faca card visa in euro (are si in lei)… v-a merge sa scot acei bani castigati?

    este vre-o problema ca ei zic ca prima data cer 1,5$ pentru confirmare dar daca este in euro tot vor putea sa retraga, nu?

    dupa ce retrag acei 1,5$ de unde fac rost de bon ca sa vad codul de confirmare? 🙂

  33. Nicoleta zice:

    Buna. Am si eu o intrebare, mi-am facut un cont paypal la care am atasat un card de debit in lei VISA de la raiffaisen. Problema este urmatoarea cum scot eu banii de la bancomat daca pe contul paypal eu primesc euro, iar la bancomat nu sunt decat lei? Ii schimba automat, adica pot sa ii scot direct in lei?????
    merci

  34. Andrei zice:

    Salut, mi-am facut si eu cont si am alimentat si cardul master card dar pe coontul pay pal imi arata ca nu am nici un ban.ms anticipat

  35. Luca zice:

    n-o sa apara nimic, dar in momentul in care folosesti contul de paypal, acesta iti trage automat banii de pa card (daca ai bani pe card)

  36. Bela zice:

    Merge retragerea banilor de pe contul PayPal si pentru romani. Singura problema poate sa apara daca banca detinatorului cardului nu accepta o astfel de tranzactie. Cu Visa Electron de la ING merge in orice caz…

  37. Eni zice:

    Buna, poate ma ajuta si pe mine cineva. Cand vreau sa confirm datele de pe credit card si dau „save” imi apare „we were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct”. Nu inteleg de ce pentru ca datele sunt introduse corect si le-am verificat de nu stiu cate ori! Multumesc

  38. dan zice:

    salut,
    va rog sa-mi spuneti ce tip de cont paypal trebuie sa imi fac si ce trebuie sa fac pas cu pas pentru a putea tranfera banii primiti in contul de paypal in contul bancar atasat cardului.Va multumesc anticipat!

  39. dan zice:

    si inca o intrebare daca am atasat deja contul bancar la contul paypal in momentul in care primesc bani in contul de paypal ei vor intra automat in contul bancar sau terbuie sa fac ceva pentru a-i transfera in contul bancar?

  40. In primul rand eu am un Visa Electron lei, de la Capratica. Doar cu cardurile visa se pot extrage bani de pe pp. Cont romanesc bancar nu se poate aduga inca la pp, deci singura metoda e un card.
    In primul rand va trebuie un Visa Electron in orice moneda (pp converteste automat la extragere din moneda de pe pp in moneda cardului), si il atasati la contul de pp.
    Apoi e nevoie sa puneti cam echivalentul a 2 euro pe card, pe care paypal ii extrage de pe card.
    Dupa 3-4 zile trebuie sa solicitati un extras la banca, pe care va aparea o tranzactie de la PP Uk urmata de un cod.
    Codul il introduceti pe site-ul PP si gata. Cardul este validat. Puteti extrage bani. Dureaza cam 2-3 zile sa ii trimita de pe PP pe card.

    mai multe aici: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t243638-2525.html

  41. chiara zice:

    Buna te rog sa am ajuti daca poti mi-am facut un card visa business nou la raifeissen am destui lei pe ea da totusi nu pot sa platesc o factura din tailanda oare de ce?

  42. ion de la raion zice:

    buna ajutama si pe mine te rog ,acum o luna miam facut cont paypal la care am atasat cardul ePayment mastercard emis de BRD,am facut niste cumparaturi scurte in valoare de 94 euro pana aici totul ok,insa ieri cand am vrut sa mi platesc cumparaturile de pe ebay n am mai putut deoarece trebuia sa fac confirm my credit or debit card, am dat sami trimita codul dar inca nu l am primit,ce trebuie sa fac?ms,astept raspuns

  43. Luca Dezmir zice:

    trebuie sa te duci la banca sa intrebi de cod, el se afla scris in dreptul tranzactiei de la paypal, care iti trage de pe card 1.5 dolari

  44. marius zice:

    Salut,
    incerc cu disperare sa achit prin PayPal,un joc castigat la o licitatie,cu 2 carduri : MasterCard Mondo si Visa Electron la BT.
    Cele 2 carduri sunt verificate pe contul de PayPal si am in balanta de PayPal,3 Euro sau 2.62 GBP.
    Pe contul legat de PayPal am o suma de 8 GBP. Jocul costa 9.49 GBP.
    Deci,atunci cand incerc sa achit cu oricare din aceste 2 carduri,primesc mesajul :
    „This card cannot be used for this transaction. Please choose a different way to pay, or add another debit or credit card to your account.”
    Mentionez,ca am mai achitat prin aceste carduri,alte obiecte prin ebay.co.uk,iar la banca am semnat formularul cu ridicarea limitei de tranzactii.

    Orice ajutor sau sfat este binevenit !

    Multumesc mult !

  45. niky zice:

    cele 4 cifre le retragi din facturile care iti vin acasa cu tranzactiile efectuate in luna respectiva.sau daca ai internet banking poti verfica acolo.

  46. stefan zice:

    dilema : mi-am facut cont paypal,am bagat codul ala de activare,mi-a ridicat limita minima pt cumparare..
    am incercat sa cumpar ceva de pe un site,care avea optiuni de plata transfer bancar sau paypal…am optat pt paypal(din cauza comisionului mic mic,adica lipsa).am completat acolo ce trebuia,m-a directionat vinzatorul la paypal,si acolo s-a impotmolit kestia…mi-a dat un mesaj de genul „transaction cannot be completed” fara vreun alt fel de explicatie…care o fi buba?
    am un mastercard mondo de la bt,care in alte cumparaturi de pe net(nu prin paypall) a mers perfect..pe alte forumuri am inteles ca sint destui care au cardul mondo de la bt,si le merge fara problema,deci nu cardul e problema.am completat si la banca,un momentul emiterii cardului(acum 2-3 ani parca) formularul ala prin care esti de acord cu platile online,si prin care stabilesti niste limite la plata(ca si protectie)…cumparaturile mele faceau 210 euro,iar pe card am 991 roni,deci si insuficienta banilor nu e problema.
    si kestie mai interesanta,undeva pe site-ul paypal este o lista cu toate mesajele de eroare..well,al meu nu este..este ceva asemanator,dar nu exact cu „tha transaction cannot be complete”..
    deci,care o fi buba?

  47. NICOLETA zice:

    BUNA ZIUA LA TOATA LUMEA
    SA NU RADETI DE MINE , DAR CHIAR SUNT CURIOASA SA CER O PARERE PERTINENTA
    ASTAZI AM PRIMIFri, May 7, 2010 10:03:39 PMFelicitari ! Ati primit bani din partea Lester`s Economy ApS
    From: Lester`s Economy ApS Add to Contacts
    To: [email protected]

    ——————————————————————————–

    Apr 06, 2010 17:50:29 PDT
    Transaction ID: 0FR22978YP26311Y

    Buna Ziua ,

    Ati primit o plata in valoare de $3000.00 USD din partea Lester`s Economy ApS ([email protected])
    Va multumim ca folositi serviciile PayPal. Suma primita reprezinta o donatie din partea Lester`s Economy ApS.

    Pentru a intra in posesia banilor, Lester`s Economy ApS are nevoie de acceptul Dumneavoastra pentru primirea donatiei.

    Forma De Acceptare a tranzactiei – Va rugam sa raspundeti acestui mesaj cu o copie scanata a unui document de identitate. ( Carte de Identitate sau pasaport ). Plata nu va fi eliberata catre Dumneavoastra pana in momentul primirii copiei scanate a documentului.

    ——————————————————————————–

    Sender:
    Lester`s Economy ApS
    [email protected]
    Obligatii din partea beneficiarului
    Beneficiarul este lipsit de obligatii.

    Description Unit price Qty Amount
    Donatie
    Beneficiar lipsit de obligatii $3000.00 USD 1 $3000.00 USD
    Subtotal $3000.00 USD
    Total $3000.00 USD
    Payment $3000.00 USD

    IN CONCLUZIE DUPA CERINTE ,HABAR NU AM ESTE TEAPA SAU NU ?
    CE PARERE AVETI?

    ——————————————————————————–
    T UN EMAIL DE LA

  48. Luca Dezmir zice:

    Nicoleta,

    in primul rand iti multumesc pentru mesaj.

    despre mesaj, am doua cuvinte: TZEA-PA 🙂

  49. Florica Mot zice:

    Daca se poate sa scrieti ceva si despre problemele care apar, ma refer la incepatori.
    Eu am deschis cont pe pay pal si am inregistrat card Visa(lei)-banca Transilvania nu a fost acceptat.
    Am cumparat apoi un Mastercard-BT si Pay pal afiseaza card expirat.
    Ce trebuie sa fac ?Deschid un alt cont ?, nu imi permite PP
    Multumesc

  50. Hurtsar zice:

    Salut am si eu cateva intrebari legate de PayPal

    1. Primesti 5 mii dolari intr un cont verificat ….merge sa ii transferi in 2 conturi verificate? 2500 cu 2500 ?

    2. Este limita la primire intr un cont paypal? ( nu ma refer la extragere sau mai stiu eu ce …doar simplul fapt sa primesti )

    3. Care este limita de extragere la un cont verificat inclusiv cu cardul si cu actele scanate + factura la utilitati?

    Multumesc anticipat

  51. Robert zice:

    Salut!
    Am si eu o problema. Am facut o plata online prin paypal,la un site de produse din strainatate. Problema este ca cei de pe site mi-au dat confirmare de comanda si de plata prin paypal,dar produsul nu l-am primit. Ma gamdesc ca a fost un site de tzepe…Ce pot face? Se pot recupera banii trimisi prin paypal? Trebuie sa merg la banca sa anunt sa nu faca plata?

  52. radu zice:

    Daca vreau sa cumpar ceva de pe un site din strainatate este nevoie sa solicit in prealabil o Proforma Invoice in baza careia sa fac transferul ??
    Multumesc

  53. radu zice:

    Multumesc Luca.
    Sint persoana fizica dar ma gindeam ca sint mai sigur ca primesc marfa daca am si o proforma.
    Nu am platit niciodata cu PP si as vrea sa fiu sigur ca primesc marfa.
    Am luat deja o teapa cu marfa platita la un chinezoi prin TT.
    Acum am gasit o firma , tot din China , care accepta plata prin PP dar nu stiu cit de sigur pot fi ca primesc obiectul (fish finder)si ca are caracteristicile din oferta.
    Ce sfat imi dai (fara nici o responsabilitate ) ??
    Multumesc anticipat.
    Radu

  54. Luca Dezmir zice:

    Radu,

    eu am mai cumparat de pe internet, de la „chinezi” (ca mai nou toate par sa fie facute in china, hong kong sau taiwan) si din experienta iti pot spune ca:
    1.nicio hartie nu te acopera si nu te ajuta
    2.cumpara de pe ebay si plateste prin paypal (paypal este a lui ebay si daca apar probleme la livrare si ai platiti prin paypal, beneficiezi de ceva garantii de returnare a platii)
    3.cumpara numai de la vanzatori care au un scor de peste 95% (clientii voteaza serviciile vanzatorilor)

    folosind aceste recomandari, care le-am primit de asemenea de la cineva, nu am avut niciodata probleme

  55. Pingback: PayPal: ce functioneaza si ce nu | Milionarul Mioritic

  56. Denisa zice:

    Buna,

    Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am intrat pe site-ul unei agentii de turism din Austria si am facut booking-ul pentru un apartament. Automat mi s-a cerut sa platesc si un avans de 50%. Am fost directionata pe PayPal unde dupa ce am introdus toate datele cardului si adresa a aparut un mesaj cum ca intai sa imi fac cont pe PayPal. Mi-am facut. Urmatorul mesaj dupa validarea contului a fost ca suma pe care vreau sa o platesc depaseste limita cardului (?!) Suma este 228 de Euro iar limita stabilita de ei (nu stiu pe ce criterii) era de 100 Euro. Mentionez ca pe cardul respectiv (un card VISA Bancpost) aveam ceva peste suma pe care vreau sa o transfer. Apoi am primit mesajul acela sa validez o plata de 1.50 Euro din contul meu catre PayPal ca sa confirm ca e cardul meu. Numai ca plata respectiva este de asteptat sa dureze vreo 3-4 zile (odata cu debitarea platii primesc si un cod pe care il inregistrez pe PayPal si astfel pot – in sfarsit! – sa platesc. Este normala procedura? Lasand deoparte ca eu pot pierde rezervarea in 3-4 zile .. Va multumesc.

  57. Luca Dezmir zice:

    da, e procedura standard cea cu 1.5 euro
    de asemenea, e obisnuit sa ai setata o limita de plata la card, trebuie sa mergi la banca sa faci o cerere sa-ti ridici limita de plata la card…

  58. Denisa zice:

    Multumesc de ajutor, bine ca am aflat ca trebuie sa merg la banca, altfel stateam si ma intrebam de ce nu merge ..:-)

  59. Koko zice:

    Buna . As avea si eu o intrebare. Vreau sa transfer bani pe cardul meu si zice ca am contul limitat. Ce trebuie sa fac sa pot scoate limitarea si sa trimit bani pe card. Ar fi o problema daca contul paypal e pe un nume si cardul e pe alt nume ? Astept raspuns .Ms

  60. paula zice:

    am un card bancpost visa pot sa il folosesc pt paypal ,sistemul asta ma omoara e ceva sigur ? imi recuperez banii daca e ceva in neregula ?am cautat parerei despre persoana de la care urmeaza sa cumpar de pe e-bay am gasit parerei bune e ceva serios asa pare acum nu stiu …

  61. paula zice:

    si inca ceva nu ma pricep la carduri si alte chestii nu am mai cumparat niciodata asa … trebuie sa depun banii in dolari sau lei ?
    si cum arat ca i’am depus ?

  62. Luca Dezmir zice:

    nu trebuie sa depui nimic, doar sa atasezi contului de paypal cartea de debit/credit…si paypal o sa-ti traga banii.
    daca suma e mare va trebui ca paypal sa verifice cardul (sa il valideze)…o sa-ti ceara sa initiezi procedura de validare care presupune un transfer de 1.5 euro dupa care sa te duci la banca, sa iei codul tranzactiei si sa-l pui intr-un formular pe care il gasesti in contul de paypal.

  63. cristi zice:

    daca doresc sa vand pe ebay europa , america etc , si presupun ca este necesar un cont paypal o sa am nevoie de doua carduri lei si euro ? si se poate retrage bani din posibilele vanzari in contul din Romania lei euro

  64. cristi zice:

    ieri am facut doua conturi in lei si euro , cardul de debit in lei visa electron va fi gata in 7 zile , multumesc pentru sfat , si ma gandeam azi sa cer si un card de debit visa electron euro 26 , dupa parerea dumneavoastra este inutil deci ma pot descurca cu un cont paypal la retragerea de lichiditati in dolari ,euro de pe el in contul romanesc si cu un card de debit visa electron in lei . Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra .

  65. Luca Madalin zice:

    Salut Luca,

    Am si eu o intrebare.

    Pe 22 Oct, cand accesam Paypal imi aparea pe prima pagina ca am facut tranzactii de 1800 E. Imi cerea ca in termen de 180 zile sa le demonstrez ca intr-adevar locuiesc la adresa mentionata, altfel imi limiteaza contul. Trebuia sa le trimit copie dupa buletin/pasaport/permis de conducere + o chitanta de la telefon/gaz etc. Pe acea pagina aveam un fel de tool in care uploadam pozele scanate.

    Acum, cand am toate documentele scanate si pregatite sa le trimit, nu-mi mai apare acea prima pagina cand accesez Paypal, si nu gasesc unde as putea trimite acele documente.

    Ma poti ajuta cu un raspuns in acest sens? Multumesc anticipat!

  66. Luca Dezmir zice:

    Luca,

    am cautat in contul meu si nu am gasit nimic. este o pagina de contact si un „resolution center” unde se pot discuta problemele aparute. cred ca pur si simplu trebuie sa-i contactezi si sa-i intrebi….

  67. ovidiu zice:

    Buna ziua, cum se face incarcarea contului pay pal? zice asa:

    Add Funds is Not Available
    PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

    When you make a payment, PayPal charges the buyer’s credit card and instantly credits the seller’s PayPal account.

    vreau sa platesc ceva dar n-am decat o parte din suma in contul paypal, diferenta o ia de pe cardul meu?

  68. ionut zice:

    salut.am si eu o intrebare.deci…sunt logat la un site.unde am reusit sa castig cv bani.in dolari.acolo imi cere serviciul paypall.pot transfera dolarii aia pe un card ing maestro?.va multumesc

  69. CALIN zice:

    BUNA…AM O MARE NELAMURIRE….AM UN CARD MASTERCARD DE LA BRD, IN EURO..M AM INSCRIS CU UN CONT PAYPAL, NUMAI CA DIN CE AM CITIT IN FORUM , N AM INTELES MAI NIMIK..UFFFFFFFFFFFFFFFFFF………..EU VREAU SA POT SCOATE BANII DIN CONTUL PAYPAL…..NU MI TREBUIESC PTR CUMPARATURI..NU ESTE POSIBIL LUCRURL ASTA?SA TRANSFER BANII DIN PAYPAL DIRECT IN CONTUL BANCAR?VAROG LAMURITI MA CA LA CATE AM CITIT IN FORUM CHIAR NU MAI STIU CE SA INTELEG… SPER CA PRIMESC RASPUNSUL PE ADRESA DE EMAIL..HIHI NU CRED CA MAI REUSESC SA INTRU IN SITE… MULTUMESC MULT SI ASPEPT UN RASPUNS

  70. Luca Dezmir zice:

    nu poti scoate bani decat daca atasezi de contul paypal un card VISA, cardul mastercard nu e bun.

    banii iti vor intra pe contul de card…

  71. Gavrila Stefan zice:

    Buna. Ajutama te rog…. Am un cont paypal,este activat,am si banii suficienti pt.a cumpara produsul dar cand ajung la confirmarea plati atuci iese:
    „Transaction declined
    We were unable to process your transaction due to one of the following reasons: the credit card or expiration date you entered is invalid, the street address you entered does not match the address of your credit card, the zip code you entered does not match the zip code of your credit card or there are insufficient funds available on the credit card you entered. ”
    L-am incercat de mai multe ori si tot nu merge.
    Datele personale si de contact sunt bine trecute dar tot nimic.
    Si daca vreu sa „add founds” iese „Add Funds is Not Available”
    Multumesc anticipat.

  72. Luca Dezmir zice:

    trebuie sa verifici ce-ti spune ca nu merge:

    -data de expirare a cardului (sa nu fie expirat sau sa nu expire in urmatoarele 2 luni)
    -adresa de pe card sa fie identica cu adresa pe care ai pus-o atunci cand ai ti-ai facut contul de paypal
    -codul zip de la card nu e identic cu codul zip (codul postal) de la adresa ta, data cand ai facut contul de paypal
    -sa ai suficiente fonduri PE CARD, nu in cont

    nu poti adauga fonduri pe contul de paypal decat daca ai cont la o banca din SUA, din acel cont

  73. oana zice:

    buna, am si eu o intrebgare scurta…
    cand trebuie sa trimit copia dupa buletin si factura? acum imi activez contul paypal si inca nu au cerut-o, dar la adresa mea din buletin nu se emite nici o factura si as vrea sa stiu daca o sa imi ceara asa ceva, daca stie cineva va rog sa ma ajutati. e cazul sa imi schimb buletinul pe adresa unde primesc facturile sau se poate rezolva si mai usor? multumesc anticipat

  74. Alin zice:

    salut
    Am un card MasterCard BT Mondo, in euro…mi-am activat un cont paypal dar nu am inca bani pe acel card( precizez ca inainte de a-mi activa contul paypal depusesem deja comanda pt cumparaturi)
    Este posibil ca dupa ce alimentez cardul cei de la paypal mai pot sa imi efectueze tranzactia pentru cumparaturi?
    Ms anticipat!!!

  75. Luca Dezmir zice:

    tranzactiile nu se pot efectua decat daca ai bani pe card sau in contul de paypal.

    orice plata este abondonata de paypal daca nu ai bani in contul de paypal sau bani pe cardul atasat.

  76. grecu zice:

    buna mi-am facut recent un cont la paypal am adaugat 2 carduri un visa si un mondo de la banca transilvania si la ambele imi da eroare ….„We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.„`……. sti cumva care este problema.totodata dupa ce am creat contu in emailu venit de la ei imediat dupa creearea contului am primit un „CONFIRMATION CODE„ ce semnificatie are acesta?

  77. Luca Dezmir zice:

    de obicei, „confirmation code” trebuie folosit pentru a confirma ca tu esti cel care a initiat cererea. cauta in paypal sa vezi unde se introduce codul sau daca in email este un link care trebuie click-uit.

    despre carduri, pot fi multe probleme. poate chiar confirmation code e problema 🙂

  78. ramona zice:

    am si eu o intrebare te rog frumos sa ma lamuresti,mi am facut un cont paypal pot intra pe el dar la casuta cu datele contului cand a scris spunea ca cardul nu este valabil? intrebarea e daca contul paypal este activ in momentul de fata?se pot face tranzactii pe el cu toate ca nu sunt introduse datele de pe card?multumesc

  79. Luca Dezmir zice:

    da,

    contul e valabil, in sensul ca poti primi bani dar nu poti plati cu el pentru ca nu e buna legatura cu cardul tau.
    probleme pot fi multe, citeste articolele si mai ales comentariile pentru a vedea ce poate fi gresit…

  80. zsozso zice:

    Buna am o intrebare, vreau ca sa am un card cu care sa pot fac cumparaturi online si „sa fie bine cardul la paypal”.La care banc merita sa fac un card?

  81. Luca Dezmir zice:

    iti recomand banca la care ai in mod obisnuit contul, daca ofera card visa, care s-a dovedit in mod repetat ca nu pune probleme cu paypal

  82. Moni zice:

    Buna!
    Am si eu o intrebare. Acum cateva zile sotul meu si-a facut cont la PP si a atasat contul de la cardul meu. Suma de 1.5 euro a fost procesata a doua zi, iar peste vreo 2 zile vreau sa fac o tranzactie.
    Intrebarea este daca ar putea aparea probleme tinand cont de faptul ca avem contul PP numele sotului, iar cardul pe numele meu, atata timp cat tranzactia de verificare a decurs fara probleme.

    Multumesc anticipat!

  83. Luca Dezmir zice:

    eu am mai platit cu contul de PP al sotiei si nu au fost probleme. depinde de vanzator, cat de laxa este politica de plati a acestuia.

  84. Sariana zice:

    Foarte utile sfaturile, totusi vin si eu cu o incertitudine. Am castigat niste bani, dolari, pe un joc virtual, vreau sa imi creez un cont PP ca sa ii pot transfera acolo si acum vine dilema mea: daca am un card de debit VISA la Raiffeisen, in lei, care este si cardul meu de salariu, il pot folosi pentru a-mi scoate in cele din urma acei banuti? sau trebuie sa mai fac un al doilea card pentru a-i transfera si in cele din urma sa-i pot scoate? precizez ca nu ma intereseaza moneda in care sa ii scot – pot fi dolari ca atare sau lei.

  85. Luca Dezmir zice:

    nu conteaza moneda cardului, trebuie sa fie VISA. ar trebui sa mearga. trebuie sa faci atasezi cardul la contul de paypal si sa urmezi procedura de validare a cardului, apoi sa initiezi transferul banilor pe card

  86. roxana zice:

    pls sa ma ajute si pe mine cineva…vreau sa iau ceva de pe ebay…mi-am facut cont pe paypal…iar acum ce fac?posesorul produsului mi-a comunicat urmatoarele:We can send you money request on your PayPal account” …si nu stiu ce doamne date trebuie sa-i furnizez sau cum se procedeaza???help pls!!

  87. iulian zice:

    Buna ziua, cineva mi-a spus sa-mi deschid cont PP sa-mi faca plata prin acest cont.
    Intrebare: in cat timp pot ridica banii? dupa ce mi-au fost virati in PP
    Multumesc

  88. Luca Dezmir zice:

    Iulian,

    trebuie sa-ti confirmi cardul legat de contul de paypal si cardul sa fie visa. dupa confirmarea lui si trimiterea cerereii de virare a banilor de card, dureaza cateva zile.
    ai detalii pe site-ul paypal…

  89. TonY zice:

    Am si yo o nelamurire am dat email create account paypal si primesc niste date printre care si Confirmation Code (un cod lung)unde il pun

  90. Silviu zice:

    Stiu ca exista o limita de transfer sau primire, dar pentru tranzactiile directe de pe card catre ….au vreo limita

  91. Luca Dezmir zice:

    cred ca 10.000 de euro, e limita pentru spalarea banilor, dar nu sunt sigur… in schimb stiu ca exista o limita, trebuie sa cauti pe site.

  92. cristi zice:

    Va rog sa ma ajutati intr-o problema
    Vreau sa fac un transfer de bani in USD intr-un cont bancar din USA (la un broker)
    Brokerul accepta atat plata cu cardul cat si plata prin paypal
    Eu am un card de debit VISA ELECTRON in RON (lei) de la ING
    Suma pe care vreau sa o transfer e 200 USD.
    Intrebarea mea este: CUM E MAI AVANTAJOS, in sensul ca nu ma intereseaza siguranta tranzactiei ci comisioanele sa fie cat mai mici?
    Cu alte cuvinte: Daca platesc prin card e mai ieftin decat daca platesc prin paypal?
    Se pot da niste lamuriri, multumesc.

  93. Luca Dezmir zice:

    1. informatii despre comisioane ar trebui sa gasesti la broker
    2. daca nu exista acolo, cauta comisioanele pentru transfer la paypal.com
    3. pentru comisioanele de transfer de pe card, vorbeste la banca de la care ai cardul
    🙂

  94. Alex zice:

    am si eu un cont PayPal. am o suma de bani pe cont,si vreau sa mii livrez pe card(am card de la ING Visa Electron)dar nu reusesc virarea banilor de pe PayPal pe Card. va rog,cine stie pasii,ajutor! mi sa cerut sa validez identitatea mea. am trimis 2 copii cu buletinul meu scanat la ei pe site. si nimik. ajutor. astept raspunsuri pe mail: [email protected]

  95. Alex zice:

    Buna ziua .Problema mea ,daca ma puteti ajuta,este ca dupa ce dau sa fac plata pe EBAY …ma duce sa ma loghez pe PP…bag parola,apoi imi da urmatorul mesaj…cred ca sunteti plictisit de atatea intrebari..:))

    Please add a bank account to your PayPal account to complete this purchase. For further assistance, follow the steps listed in the PayPal Help Center.

    …si eu ce fac???…banuiesc ca asa e corect….intru in contul de PP,ma duc la profil si dau acolo la ADD/EDIT BANK ACCOUNT.Insa acolo surpriza…nu pot trece numele bancii mele,deoarece nu imi da aceasta optiune.Ca si tara acolo e doar UNITED STATES,fara o alt optiune de tara.Ce trebuie facut in acest caz?Sau poate nu actionez eu cum trebui.. Trebuie sa bag contul meu personal vreo undeva in site-ul paypal???
    Si o alta intrebare esentiala…Cardul meu VISA este cel care il folosesc zi de zi,dinainte de a-mi face cont paypal.Acum ca tot acest card l-am asociat cu contul paypal,mai am libertatea cardului de a-l utiliza oricand si oriunde,in orice conditii ca si pana acum?(de a retrage,cumpara,si pune bani pe el?).Multumesc anticipat.O zi buna

  96. Luca Dezmir zice:

    Alex,
    -cardul visa legat de paypal se poate utiliza la fel ca inainte
    -nu trebuie sa adaugi niciun cont bancar, paypal merge cu cardul tau. ai legat cardul de contul de paypal?

  97. Pingback: Blog de finante personale : Milionarul Mioritic

  98. cristi zice:

    as dori sa stiu ce inseamn exact Paypal Confirmed Address.eu am atasat un card emis in Romania iar la adresa nu pot pune adresa surorii mele din USA.Asa ca nu stiu daca se poate atasa si adresa din alta tara unui card emis aici in Romania.multumesc

  99. Ion zice:

    Stie cineva, in cat timp imi retrag cei de la PayPal cei 1,5 eur de pe cont, pt validare card? Momentan, suma de 1,5 eur apare blocata in contul meu de card.
    Am vb la banca si mi-au spus ca PayPal are la dispozitie cam 30 zile timp in care pot retrage acei ani. Iar dupa ce ii retrag, abia atunci pot sa vad codul de activare.
    Probl este ca eu vreau sa fac o plata cat mai repede si sunt tinut in loc de activare – nu am codul.

    Alta problema: Ridicare limita de plata, presupune iar frecusul de mai sus ? (asteptare cod de validare) ?

    Multumesc

  100. Gabi zice:

    Cine mai are intrebarii referitoare la PayPal sunt disponibil sa ofer asistenta gratis ! pe id de messenger , trendy.angel @yahoo.com

  101. Daniel zice:

    buna seara ,am si o intrebare legat de paypal.Am un card visa electron de la banca transilvania si vreau sa upgradez un cont de la PTC SI CAND AJUNG LA PLATA IMI ZICE:

    You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card.

    CONTUL PAYPAL ESTE VERIFICAT CU CARD CU TOT DAR NU IMI PERMITE PLATA .DE CE? CARE SA FIE PROBLEMA?
    MULTUMESC

  102. adella zice:

    Buna as avea si eu o intrebare…ma gandesc serios sa-mi fac un cont paypal..si am card visa electron de la banca transilvania…pt a face acest cont trebuie sa iau legatura cu banca transilvania?adik imi trebuie ceva de la banca?
    si as mai avea o intrebare…sa presupunem ca prin anumite actiuni as acumula niste bani in valuta (adik vreau sa colaborez cu cnv din alta tara intr-un proiect) pot fi transferati acesti bani pe cardul real?si daca sunt in valuta trebuie facut apoi transferul in lei la banca…sau cum? ast raspuns pt k sunt f nedumerita multumesc

  103. Luca Dezmir zice:

    pentru a face contul de paypal, nu trebuie sa iei legatura cu banca, decat pentru a-ti modifica suma limita de folosire a cardului pentru plata pe internet, daca exista asa ceva la cardul tau, la banca de care e emis.
    daca ai bani pe card, ei pot fi trimisi in contul de card.acceseaza My Account > Withdraw > Withdraw funds to your card. alegi suma de transfer, selectezi „continue”, confirmi suma si in cateva zile ai banii pe card. pentru asta, trebuie sa ai cardul verificat de paypal.

  104. cosmin zice:

    salut. am o nelamurire la dumneavoastra si sper sa ma ajutati. un cetatea englez vrea sa-mi trimita suma de 3600 euro pe contul de paypal dar am limita la acest cont de 2500 euro. i-am declarat persoanei sa0mi trimita suma intr0un cont pancar de la ING dar refuza. ce e de facut?

  105. Constantin zice:

    Buna ziua!
    Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o informatie in urmatoarea problema:

    Am comandat un produs pe ebay si vreau sa platesc prin paypal.
    Am un card epayment la BRD pe care l-am atasat acelui cont paypal.
    Astazi la ora 10 am depus in contul de card 100 lei, dar acum, cand vreau sa platesc, imi arata ca in contul paypal am 1.95 euro.
    Este posibil sa nu se fi efectuat deja tranzactia, sau trebuie sa mai fac ceva ca sa ajunga banii in contul paypal?
    Multumesc!

  106. Luca Dezmir zice:

    sunt banii luati de paypal pentru validarea cardului
    trebuie sa mergi la banca, sa ceri codul tranzactiei pe care il treci in contul de paypal pentru a valida cardul, dupa care vei putea face cumparaturi

  107. Gabriel zice:

    Buna ziua ,

    Am un cont PayPal cu card de debit BRD atasat .Cardul este Mastercard cu chip integrat .
    Am facut foarte multe cumparaturi de pe net si asa in treacat spus nu am luat nici o teapa insa relativ recent am observat ca BRD-ul
    incarca platile PayPal cu coeficienti inegali aparent aleatorii intre 1% si 2,5% adica pentru suma X retrasa de PayPal in contul BRD se
    opereaza o suma cu 2% mai mare la toate tranzactiile atat la plati cat si la depuneri(la depunere suma este mai mica cu 2%).
    Explicatiile care mi s-au dat sunt puerile si se refera la diferenta de curs valutar dintre ziua in care s-a efectuat plata PayPal si
    ziua cand s-a executat operatiunea de catre BRD ceea ce este inexact deoarece PayPal si/sau Mastercard isi calculeaza un curs extrem
    de mare fata de cel real tocmai pentru a contracara fluctuatiile pietei romanesti , curs de-altfel specificat in factura PayPal .
    Spre exemplu la un curs real de 4,3 RON , PayPal face plata la 4,5 RON iar BRD umfla cursul in tranzactia operata in cont la 4,7 RON .
    Cursul operat in cont de BRD este de fapt mult mai mare decat cel afisat la tranzactiile online si nici nu explica faptul ca la depunerea unei sume de catre PayPal
    in contul BRD apare o suma mai mica cu aceleasi procente . Mai mult tranzactiile apreciate ca e-commerce sunt tax free la BRD . Iar si mai mult am efectuat plati si prin BCR si fenomenul acesta nu apare , suma operata de PayPal este identica cu cea retrasa de BCR din cont .
    Stiti cevadespre aceasta situatie , se intampla si la altii , este un fapt generalizat , este corect ?

  108. Luca Dezmir zice:

    Gabriel,

    ai semnalat un fapt foarte interesant si de luat in seama!
    multumesc, o sa vedem daca ai altii au semnalat asemenea probleme. o sa ma uit si eu in tranzactiile mele de la PayPal.

    teoretic ocnversia trebuie facuta la cursul BNR!

  109. Manu zice:

    Buna ziua,
    Am cont PayPal verificat dar pe care nu l-am folosit niciodata.Acest cont este atasat unui cont deschis la BT si cardul este MasterCard.Am mai platit cu acest card de mai multe ori, pe magazine virtuale si nu am avut probleme.
    Acum vreau sa platesc pe un site care automat ma trimite la contul PayPal si dupa verificare imi afiseaza sa incerc cu alt card!
    Trebuie sa fac eu transferul din contul de la BT in contul PayPal ( acum apare ca am in cont suma de 1,50Euro)?

  110. Luca Dezmir zice:

    daca ai in cont suma de 1.5 euro, trebuie sa mergi la banca si sa ceri codul tranzactiei, care il introduci la paypal si astfel ti se verificala paypal cardul si il poti folosi…

  111. Maria zice:

    buna ziua,
    Vreau sa incep sa folosesc paypal pentru a plati si a fi platita pt proiectele facute(sunt un freelancer). Dar cardul pe care il pot folosi este cel al mamei mele. In formular in dreptul numelui este specificat ca trebuie sa fie la fel ca cel de pe card sau cont. Inseamna ca nu pot folosi cardul ei? Eu sunt la facultate si prin el, ea imi trimite saptamanal bani. Practic doar eu il folosesc acum. Multumesc si astept raspuns.

  112. Luca Dezmir zice:

    Maria,

    la contul de paypal trebuie atasat un card pe numele contului, deci nu poti folosi cardul mamei….

  113. Nicu zice:

    Nu poti depune banii de pe card in contul paypal , paypal iti trage automat de pe card suma cu care vrei sa cumperi un produs anume , si trimite banii vanzatorului in contul lui de paypal.
    Eu ma folosesc de contul meu paypal sa-mi platesc taxele cu banii de pe card .
    Desi am incercat de mai multe ori sa alimentez contul paypal cu banii de pe card , nu am reusit .
    Daca as avea bani de scos de pe contul meu de paypal ,nu stiu cum m-as descurca.

  114. Radu zice:

    Buna,mi-am facut si eu cont pe ebay.co.uk si pe paypal.Am licitat la un produs de 115 euro si paypal mi-a zis ca limita e de 100,acum astept codul din 4 cifre.In cat timp o sa il primesc daca intreb la banca?Ma intreb daca,cumparatorul are rabdare pana obtin eu codul sau cum functioneaza?Poate refuza sa imi mai livreze?Multam.

  115. Mackie zice:

    Salut !! O simpla intrebare am..Daca vrea cineva sa imi trimita bani pe paypal ..ii dau adresa mea de mail..ceea mentionata la inregistrarea contului ? Va multumesc mult ..si astept un rasp de la voi…

  116. ALINTM zice:

    ATENTIE NU PUTETI FACE PLATI PRIN PAY PALL DIN ROMANIA , AM INCERCAT EU , MI AU VERIFICAT CARDUL AU SPUS CA E OK MI AU TRIMIS LA BANCA CODUL LOR PAY PAL DAR CAND AM INTRAT SA MI BAG DATELE PE SITE CA SA AJUNG IN LOCUL UNDE SE BAGA CODUL PAY PALL TZEAPA ,NU MI ACCEPTA CARDUL DESII E NOU SI VERIFICAT, AM INTRAT PE GOOGLE SUTE DE MII DE OAMENI AU FOST TZEPUITI , AU RAMAS CU BANI BLOCATI….

  117. Dan zice:

    Salut,

    Si eu aceeasi problema. Am trecut de partea cu introducerea codului PP deci cardul este verificat, dar cand sa fac plata pornind din ebay apare mesajul dupa logarea la PayPal

    „Return to merchant and try a different payment method
    We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant’s website and try using a different payment method (if available).”

    Ce trebuie sa fac?

  118. Bortoc Cristina zice:

    buna ziua,am si eu o problema cu paypal-ul..am vandut si cumparatorul mi-a pus bani prin paypal,dar paypal-ul mi-a cerut dovada de trimitere a coletului..am facut si dovada dar inca nu pot sa imi scot bani..ma puteti ajuta?cat mai dureaza?sau mi-am luat tapa???

  119. teo zice:

    Rog un raspuns avizat pentru urmatoarea problema :Joia trecuta am cumparat un articol de pe eBay ?i am vrut s?-l pl?teasc imediat. Pân? acum am f?cut 7 pl??i prin paypal pe eBay ?i nu am avut probleme. M-am logat pe ebay si paypal cu parolele mele si am urmat toti pasii solicitati pentru a face plata. Am v?zut pe online banking : PAYPAL * DEPOSITPHOT 3531……00…..80 ……. 84.08 – este valoarea obiectului. Suma apare ca retinuta pe contul bancii. Am trimis adrese si catre banca si paypal. Azi e luni iar banca imi spune ca este in curs de analiza cererea mea .Ce-or fi analizand atat ? Obiectul apare pe eBay nepl?tit, iar in extrasul de cont de la paypal nu apare aceasta plata. Ceea ce m-a surprins de la început este c? eu nu am primit email de la PayPal, dup? plata, asa cum se intampla cu alte ocazii. Englezul de la care am cumparat tot imi spune : “ pay soon “. Are peste 1500 tranzactii facute si nu cred sa nu mai fi intampinat dificultati. Pana la el am intalnit si englezi amabili. Chiar nu stiu ce sa fac. Va mul?umesc

  120. Maria zice:

    Buna ziua, am si eu o intrebare
    un site trebuie sa imi vireze pe paypal ceva ani dar eu nu imi dau seama ce informatii sa le transmit pentru a putea sa-mi faca plata in contul paypal deschis.
    va rog mult sa ma ajutati si pe mine

  121. ileana zice:

    Buna ziua!
    Va rog sa ma ajutati cu un raspuns documentat.Am dat un anunt ca vand o masina,am primit un e-mail prin care o persoana care nu este din Romania,ma anunta ca vrea sa cumpere masina si m-a rugat sa-i dau id-ul paypal…Spre rusinea mea,recunosc,ca e prima oara cand aud de asa ceva…Intrebarea mea este daca se poate sa-mi vireze contravaloarea masinii prin acest mijloc de plata,in cazul in care eu imi fac un cont paypal si apoi cum intru efectiv in posesia banilor cash.Pentru ultima operatiune se percepe comision de catre banca?Va multumesc mult!

  122. Folosesc pentru plati pe internet paypal in Romania un card bcr, eu recomand oricui plata prin paypal online sigura si fara nici un comision bancar. In romania la banca anul trecut nici nu auzisera de plata paypal,va vine sa credeti? Dar eu folosesc ca metoda de plata contul paypal de 5 ani, prima oara mi-am platit pe ebay rochia de mireasa. Acum platesc paypal intotdeauna si prefer aceasta metoda de plata online. Mai nou, accept plata prin paypal pe http://www.machiajprofesionalperspirex.com si recomand oricui sa plateasca astfel. Asa nu luati niciodata TZEAPA !

  123. Andrei zice:

    Buna ziua, cam cat timp trebuie sa dureze pana cand Paypal trimite codul de verificare ? Eu astept de 3 saptamani si nu am primit niciun e-mail, am luat si extrase de la banca, dar nimic. Mentionez ca am un card Visa Classic in lei de la Brd.

  124. cristina zice:

    Buna,

    trebuie sa imi fac un cont de paypal si recunosc, sunt in aer in ceea ce priveste acest sistem. Imi spuneti si mie va rog, daca selectez personal pot sa retrag banii din cont sau e strict pt cumparaturi si alte cele?
    daca vrea cineva si poate sa imi dea cattttt mai multe detalii astept raspun!
    Multumesc mult!
    O seara frumoasa!

  125. Claudia zice:

    Codul de verificare se trimite in 1-2 zile. Eu m-am inregistrat luni dupa masa si marti am sunat la directia carduri bucuresti bcr si am cerut codul de la paypal din extrasul de cont si totul a fost ok. Mai bine suna direct la ei decat sa tot astepti dupa extras, posibil tie sa nu-ti apara dar banca vede imediat orice tranzactie efectuata in cont.

  126. Riga Crypto zice:

    ” Cris. said:

    Daca vreau sa fac comanda de niste produse din China, -nu prin paypal-, ce fel de card imi trebuie? ”

    Orice card acceptat de comerciantul la care faci plata.

    Apropos, am inteles ca exista o varianta a paypal si in romania. prioripay.com

    voi ce stiti de ei?

    Multumesc

  127. elena zice:

    buna, eu am de primit bani, mi-am facut cont pe paypal, dar nu stiu ce sa fac mai departe, nu tb sa-i dau un cont sau unde tb introdus?ms

  128. andreea zice:

    eu am facut toate pasurile,si cu codul de congirmare,au trecut trei zile si nu pot scoate bai desi am card visa nu stiti ce trebuie sa fac

  129. alin zice:

    buna ziua. am creeat un cont peypal da nu lam adatas la un card.
    intrebarea e urmatoarea:
    pot primi bani pe cont? si apoi sa folosesc la plata unor produse tot online?

  130. stefan zice:

    buna ! am vreo 3intrebari: cum bag bani pe contul de payonner ca sa pot trm bani de pe paypal ca sa pot ridica mai rpd de la atm decat la tiriac care dureaza 9zile . cum pot face plati online cu paypal ca doar in cont si pe mail ia-m trm si nu stiu sa fac plati nici de pe e-mail .

  131. ady zice:

    fratilor dati si mie un magazin din care pot cumpara cu paypal dar sa il fi folosit careva ca multe sunt si nu merg…..vreau ceva electrice sau enectronice….ms ms

  132. Ady zice:

    Salut Riga Crypto,

    De curand am testat eu PrioriPay.com si da, functioneaza exact ca PayPal si au si cateva magazine la care poti sa platesti. Au si alt feature: sa trimiti si banii la adresa. Adica tu trimiti banii prin site-ul lor si poti sa alegi sa ajunga acasa prin mandat postal. Mi se par ok ca ei aplica 0.5 euro comision indiferent de suma.

    Ca feedback general, desi greoi la inceput cu crearea de cont, dupa merg instantaneu. Per total, OK dupa ce te obisnuiesti cu ei.

  133. Florin zice:

    Banii se pot retrage si din contul de paypal chiar daca sunteti din Romania, daca aveti cardul verificat de ei, pentru acest lucru vor retrage 1.5 euro din contul dumneavoastra iar mai apoi ii veti gasi in contul paypal.
    Platile sunt foarte sigure.

  134. Ady zice:

    Da, dar din PayPal sa scoti banii ai limite de retragere in card. Nu au pentru cont bancar inRomania. Si plus ca limitele sunt destul de mici. Banca Mi-a luat 5% comision de conversie valutara pentru ca PayPal nu are moneda lei, si inca 2% retragere de la bancomat. Nu fac publicitate dar tot la PrioriPay raman 🙂

  135. Gaby zice:

    Salut in primu rand Luca !! Am citit aproape tot de mai sus…nu repet intrebarile …ideea e ca am ceva nelamuriri…mi-am dexchis si eu un cont asta seara ideea e ca daca e numele meu si snt in UK trb sa mentionez adresa de acasa sau pot mentiona adresa unde loc aici ?? Am un card bcr visa pe numele sotiei daca contul e pe numele ei il pot folosi ?? Ps multumesc in numele tuturor pt timpul acordat si sprijinul acordat !!!

  136. Luca Dezmir zice:

    nu cred ca e nevoie de o concordanta intre nume (la paypal) si card. pur si simplu PayPal este o modalitate de a lega o adresa de email de un card. daca verifici cardul la paypal, atunci e si mai bine, poti sa si primesti bani in sistem „business”
    cel mai simplu e sa verifici daca merge, daca nu merge inchizi contul si deschizi altul 😉

  137. tiberiu zice:

    salut
    detin un card VISA Electron la ING bank. Am facut o plata prin PayPal pe site-ul sportsdirect.com din Anglia dar plata am ales-o sa o fac in Euro (factura tot in Euro). factura era de 268 Euro, PayPal a convertit suma din euro la suma de 1234 RON. A transmis aceasta suma pentru debitare din contul ING, dar ING a furnizat catre PayPal suma de 1285 lei, echivalent la 286 EURO!!!
    Am intrebat la banca de unde aceasta diferenta si mi-au dat trei raspunsuri diferite:
    1. Ca platile sunt facute in Lire si ca este un comision de 2% care se percepe la schimbul valutar. RON-EURO-LIRA. Lucru neadevarat pentru ca magazinul mi-a emis factura in Euro si am platit in Euro(lucru confirmat si de magazin prin mail)
    2. Ca Visa percepe un comision de 2% de asemenea pentru cursul valutar
    3. ptr ca am platit prin pay pal plata se face prin VISA care are un alt curs valutar si chiar daca PAY PAL a zis ca suma de plata este cea de mai sus, VISA a cerut comision reprezentand diferenta aia de 51 de lei.
    Fiind nauc pentru ca n-am inteles nimic din explicatii, le-am cerut sa-mi dea banii inapoi lucru pe care l-au si facut.
    Intrebarea mea este, ce comisioane implica o plata la un magazin online facuta prin pay pal? este intr-adevar plata mijlocita de VISA?
    Inca astept raspuns din partea bancii dar chiar nu inteleg de unde aceste comisioane care nu apar pe extrasul de cont…
    am observat ca a mai semnalat cineva o problema asemanatoare

  138. claudia zice:

    Buna..
    te rog sa ma ajuti sunt un pic panicata 😀 am pierdut cardul care il foloseam pentru a mi se vira banii de pe PayPal, am facut unul nou insa seria de pe card este alta. Ce pot face in situatia asta?
    Multumesc anticipat

  139. Adina zice:

    Buna! Am dat comanda din strainatate la niste lucrusoare si am platit pe loc in septembrie 2014 acum sunt in tara si coletul nu a ajuns, am vorbit cu dansii si erau deacord sa il trimita in strainatate coletul….acum ei doresc sa imi transfere prin paypal banii, nicicum nu vor sa retrimita comanda desi la posta nu a ajuns apoi la mine, nici in cont bancar, cum procedez? ce le dau? mi-am facut cont pe paypal.com dar de aici nu mai stiu ce se face

  140. luci zice:

    Vreau sa cumpar o masina din irlanda, iar vanzatorul mi-a spus k imi va trimite masina pe tir si ca el suporta cheltuielile,iar eu plata sa o fac prin paypal… poate cineva sa-mi spuna daca eu pot sa confirm plata iar el sa ridice bani dupa trei zile decand masina ajunge la mine? Asa cum mi-a spus vanzatorul…sau exista posibilitatea sa raman si fara bani si fara masina

  141. stefan viorel zice:

    Am un card visa de la banc post..in lei.Este inregistrat la pp,unde a m vindut un produs.Cind banii sunt in pp ii pot scoate si transfera pe cardul acesta in lei,ori este necesar un card in valuta,si cum procedez?Multumesc anticipat

  142. andra zice:

    cum pun banii in balanta sa ii pot scoate pe card,sunt incasati de mult dar adurat pana am atasat cardul

  143. ardeiu emanoil zice:

    Stimate domn am si eu o problema .Nu stiu pe cine sa intreb va rog ajutati ma eu sunt un membru cumparator de pe ebay si am sistemul paypal care este cel mai eficient dar din pacate acum am o mare problema si anume am cumparat un obiect de pe acest site ebay si vanzatorul nu are paypal mi a trimis doar chitanta cu toate datele bancii cont etc va rog spuneti mi cum sa procedez ca sa ma achit inmodul cel mai simplu si mai avantajos pt caprin achitarea la banca este si un cost suplimentar si nu mi primeste transferul deoarece nu are adresa lui .Oare eu as putea cu contul meu paypal sa i fac plata in contul lui? Va multumesc astept raspunsul dv cu mult respect EMIL

  144. Luca Dezmir zice:

    Dupa cate stiu eu, nu poti face plata din Paypal intr-un cont bancar, doar intr-un alt cont de Paypal. O alta varianta este sa-i trimiti bani prin servicii de transfer gen Moneygram, dar si asa este destuld e scump.

  145. Raul zice:

    Buna ziua
    Am o foarte mare rugamine.
    Vreau un raspuns va rog privind un cont de paypal.1 am un cont de paypal atasat contul meu bancar.nu puteam atasa cardul de credit deoarece este Maestro.dar am transferat din contul de banca in contul de paypal niste euro.tin sa precizez ca sunt in Autria.ceea ce ma enerveaza este daptul ca nu pot plati online cu optiunea de paypal.sa fiu mai explicit.joc un anumit joc Taichi panda…ca orice joc se foloseste si optiunea VIP ca care beneficiezi de unele avantate..dar nu ma lasa sa imi activez VIP-ul deoare imi da eroare.imi zice ceva de genul ca trebuie sa schimb moneda in paypal…va rog sa ma ajurati si pe mine.va rog mult
    Multumesc!!!

  146. Pingback: PayPal: ce functioneaza si ce nu - Empower

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.