Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Cum sa va construiti o casa

, , , 4 comentarii

Cum sa va construiti o casa

  • Titlu:Cum sa va construiti o casa
  • Titlu original: Cum sa va construiti o casa – ghid complet
  • Autori: coordonator Mirela Gotescu
  • ISBN: 973-31-2158-4
  • Gen: investitii imobiliare
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.


Prezentare generala

Desi cartea pare sa se adreseze celor care vor sa-si construiasca o casa, ea poate fi folosita si de cei care vor sa devina investitori imobiliari pentru a se informa in legatura cu etapele ce trebuie parcurse in acest tip de investitie.

Cartea porneste de unde trebuie, de la alegerea terenului si trece prin toate fazele pe care le presupune construictia unei case. Sint prezentate sintetic atit lucrurile importante ce trebuie avute in vedere cit si posibile probleme si capcane pe care le poate intilni cel care se ocupa de acest proces.

In partea a doua a cartii se prezinta un studiu de caz al realizarii unei vile intr-o zona rezidentiala de catre o firma de dezvoltare imobiliara. Nu dau numele firmei, dar cind ajungi la acest capitol iti dai seama ca intreaga constructie a cartii era preambului unei reclame la firma in cauza. La prima lectura m-am simtit inselat, pentru ca acest lucru se face fara stipularea expresa in titlul lucrarii.

Am trecut peste deranjul initial (era sa zic dezgustul dar mi se pare un cuvint prea tare) si am citit cartea pina la sfirsit. Am gasit lucruri interesante, nu din punctul de vedere al celui care doreste sa-si construiasca o casa, cit din perspectiva unui dezvoltator imobiliar. La terminarea capitolului, mi-am dat seama de ce autoarea ne-a prezentat un caz dificil: pentru a ne speria, pentru a ne arata cit de dificil este sa-ti construiesti propria casa. Ni se spune ca in timp ce noi ne chinuim cu avize, prietenul nostru (fictiv) care si-a contractat casa la o firma de antreprenoriat s-a mutat deja si face gratare in curtea lui proaspat amenajata. Intreaga dizertatie mi s-a parut de un patetism ieftin.

Trecind peste aceste aspecte care poate un alt cititor (mai putin sensibil decit mine 🙂 ) nu le-ar fi observat, cartea este un bun ghid ce te poate pune in garda in legatura cu complexitatea si volumul de munca legat de constructia unei case. De aceea am tinut sa o recenzez si sa v-o prezint atentie voastre.

Zona alba

Isi face treaba, aceea de a fi un ghid informativ despre cum sa-ti construiesti o casa.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Recenzie: Cum sa va construiti o casa

  1. Maria zice:

    Asta cu cazul greu e intr-adevar chestie de marketing. Nu vreau sa spun ca e usor sa construiesti o casa, pentru ca nu e. In acelasi timp daca ai un constructor de incredere, poti sa iti faci o casa cu doar 3-4 vizite pe santier. Ce te va „seca” de energie: actele, hartoagele, dispozitiile de santier etc. In rest bafta si succes!

  2. strongspirit zice:

    sal poate sa-mi spuna cineva daca cartea cuprinde si informatii legate partea birocratica a lucrurilor (acte, demersuri etc) tnx

  3. Ee, io nu vreau sa cred ca e asa greu. Cumperi terenu, si mai ales daca vrei d-aia de lemn, de barne am vazut mai nou, faci fundatia si ti-o construiesc destul de rapid cred. mda, cu aprobari nu stiu cum sta treaba, da.. nu vreau sa cred ca m-as impiedica in asta. Banii sa fie 😀 si oricum, poti s-o faci si ince-incet..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.