Eveniment, Finante personale

Stralucirea inselatoare a profetului strain

Un comentariu
Educator

Imagine de Sasin Tipchai de la Pixabay

Se spune ca „Nu esti profet in tara ta”. Si este adevarat.

In general, avem tendinta sa ne uitam cu respect si consideratie catre orice sau oricine este strain de cultura noastra. Acest lucru se datoreaza faptului ca ideile si conceptele venite „de dincolo” sunt altfel, noi, atragatoare, proaspete. Ne incita, ne dau o alta perspectiva asupra lumii, par a fi mai aproape de adevar.

Fie ca e vorba de profeti care aduc vorba si slova unei noi religii, de investitori care implementeaza metode exotice de management si marketing sau de educatori care incearca sa te invete ca roata si apa calda aduc un confort sporit, orice personaj venit din strainatate este privit cu reverenta. Acest lucru se intampla poate si mai mult in Romania, decat in alte tari, pentru ca noi am fost, geografic, politic si militar, la periferia Europei, aproape din totdeauna.

Cand Carol cel Mare realiza unul dintre primele mari imperii de dupa caderea Imperiului roman, pe teritoriul actualei Romanii inca se incercau constituirea primelor formatiuni politice regionale. Pe cand se ridica Hagia Sophia, catedrala din Constantinopol care a fost mai bine de 1000 de ani cea mai mare catedrala a lumii, crestinii romani se adunau in bisericute de lemn. Cand maurii ridicau in Gibraltar renumita fortificatie „Stanca”, in 711, la noi se cladeau cetati aparate cu valuri de pamant si palisade de lemn, Aceste realitati istorice sunt adanc ingropate in subconstientul poporului roman, care realizeaza ca celelalte parti ale Europei au un avans al civilizatiei de sute sau poate o mie de ani.

In acest context, nici nu e de mirare ca de fiecare data cand un strain vine in Romania, clamand ca aduce bunastarea financiara sub forma de educatie, pentru a trezi din adormire romanul si a ilumina aceasta parte „uitata” a Europei, bulucim cu entuziasm, umpland salile de conferinte. Ne adunam setosi de cunoastere, incercam sa absorbim intelepciune, in dorinta normala si umana de a ne depasi statutul pe care il avem. Si de multe ori, venind cu mari asteptari la un asemenea eveniment, dupa primele zeci de minute intelegem ca nu suntem nici mai prosti, nici mai lenesi decat restul Europei. Mai mult, vedem ca unele lucruri le facem cu o istetime aparte, izvorata din conditiile grele in care am trait in comunism.

Desigur, la inceput, dupa Revolutie, orice carte de educatie financiara si antreprenoriala era ceva nou, nemaiauzit pe la noi. Veneam ca popor dintr-o realitate umbrita de aberatia comunismului, in care toti trebuia sa fim egali, indiferent de abilitatile noastre. Descatusati, am inceput sa ne intindem aripile si sa dam stangaci din ele, incercand fara eleganta sa ne luam zborul, tintind spre inaltimi financiare.

Vremurile acelea au trecut. De atunci, o generatie de romani, autodidacti si cu spirit independent, au construit afaceri, si-au gestionat banii si au investit pe pietele financiare. Au acumulat experienta, au avut rezultate si au prosperat. O parte din aceasta generatie a devenit, din vointa proprie sau prin jocul soartei, aceia care acum doresc sa ofere din experienta lor, celorlalti care vor sa porneasca spre aceleasi culmi financiare, unde soarele pare sa incalzeasca mai placut.

Spre deosebire de profetii educatiei financiare de pe alte meleaguri, educatorii financiari din Romania au un mare avantaj: ei si-au suflecat manecile si si-au sdrelit coatele, facand bani si investindu-i, gestionandu-i si inmultindu-i in conditiile speciale ale acestei tari: tribland printre jaloanele diferitelor guvernari, luptandu-se cu Fiscul roman, cel cu o mie de capete flamande, luandu-se la tranta cu metehnele acestui popor, cu care ne-am intalnit cu totii: lipsa de cuvant, spiritul de smecher, dorinta de inavutire rapida.

Acesti oameni sunt astazi pregatiti sa ne invete din experienta lor, acumulata pe ploaie si pe vreme buna. Ei nu exercita aceiasi atractie exotica a profetilor financiari de peste tari si peste mari, dar cu siguranta pot sa ne invete lucruri care functioneaza aici si acum. Cu bunul sau simt si inteligenta nativa pe care o are romanul, sunt sigur ca vede aceste lucruri si e dispus sa aprecieze valoarea, chiar daca nu-ti ia ochii, sclipind in soare si nu se faleste cu sutele de milioane castigate mai mult sau mai putin usor.

Te invit in 15-16 iunie sa intalnesti acest tip de educatori: oameni ca tine, care si-au dobandit expertiza cu munca statornica, cu indarjirea campionului care nu se da batut usor. Conferinta nationala de finante personale si investitii i-a adunat pe acei specialisti care poate nu au brandul unor staruri internationale, dar care cu siguranta pot sa te invete lucruri mai practice decat multe VIP-uri care stralucesc pe mapamond astazi. Fa-ti timp, inarmeaza-te cu dorinta de nou si cu sete de cunoastere si vino la Money Days. Vei avea ce invata.

Si pentru ca stiu ca esti un om chibzuit, foloseste-te de cuponul care iti aduce o reducere substantiala din pretul biletului. Acum, cat inca se mai poate. Saptamana viitoare va fi alt pret.

Site-ul evenimentului este moneydays.ro, iar cuponul meu este LUCASPECIAL.

Ne vedem la Money Days!

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Stralucirea inselatoare a profetului strain

  1. Leo zice:

    Bucuros ca se organizeaza altfel de evenimente!! Cu invitati ce i?i redau din experien?a lor si vin ?i cu sfaturi foarte multe benefice si practice ce poate fi desprinse si imediat preluate, aplicate în practic?!
    Multumim organizatorilor pentru evenimentul dat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.