In atentia mea

Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea II)

, , , 11 comentarii

Cuprinsul seriei Legea atractiei

  1. Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea I)
  2. Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea II)
  3. Secretul din Legea Atractiei

Ti-ai ales Telul. Il precizezi in detaliu, il scrii intr-un caiet, il vizualizezi, punind o fotografie linga ecranul calculatorului sau mai bine folosing un wallpaper. Te gindesti la el in fiecare zi. Apoi se intimpla miracolul.

Caile se deschid. Se ivesc oportunitati, iti vin idei, intilnesti oameni care te pot ajuta. Un miracol. Cum se intimpla asta?

Simplu. Te ajuta duhul din lampa. Duhul nu e Universul, e subconstientul tau.

Creierul nostru gindeste tot timpul. Chiar si in somn. Procesele corticale (activitatile creierului), se impart in doua mari categorii : constiente si subconstiente.

Cele constiente sint initiate de noi. Miscarile pe care le facem, analiza mentala pe care o realizam, privind realitatea din jurul nostru sau procesind informatia stocata in memorie. Tot ce este initiat voluntar este produs de constient.

Subconstientul se ocupa, intre altele, cu conducerea proceselor biochimice si fiziologice care asigura supravietuirea corpului nostru. El regleaza respiratia, bataile inimii, miscare intestinelor, secretia glandelor endocrine, procesele metabolice, tot ce misca in noi, la nivel macro sau micromolecular.

Procesele acestea sint mascate, nu intra in cimpul constientei. Nu ne gindim: acum eu o sa misc partea centrala a intestinului subtire, o sa declansez o unda peristaltica ce va duce mincarea digerata mai departe. Sau : trebuie sa maresc metabolismul bazal ca sa cresc productia de caldura, pentru ca receptorii termici imi spune ca se pierde prea multa caldura prin piele. Aceste procese se realizeaza automat, inconstient.

Daca ar fi doar atita, ar fi foarte simplu. Dar cercetarile ne arata ca in creierul nostru, procesele constiente ocupa doar 5-10% din capacitatea lui de lucru. Ce facem cu restul de capacitate?

Restul este activitatea subconstientului. Puterea lui extraordinara de analiza, sinteza si decizie este ocupata in mica parte de procesele fiziologice (de intretinere a vietii in corpul nostru). In rest, el rumega toate datele pe care le primeste de la constient, sub forma de experiente senzoriale. Tot ce ni se intimpla in timpul zilei trece din experienta constienta in subconstient, care realizeaza o noua analiza.

Se pare ca multitudinea de date primite ziua este rearanjata in timpul somnului, noaptea. De aceea somnul are o importanta covirsitoare pentru functionarea creierului.

Datele primite de subconstient, procesate si analizate, nu ramin acolo. Ele se intorc inapoi in constient unde se manifesta sub cele mai ciudate forme: intuitii, senzatii (bine/confort/disconfort in legatura cu o situatie/lucru/persoana ). Analiza este fulgeratoare, holistica (foloseste toate datele de care dispune creierul la acel moment). In comparatie, constientul face analiza secventiala, logica, pas cu pas. Lent.

Cele mai ciudate manifestari ale subconstientului sint procesul de imaginatie si visele. Creativitatea umana este aproape in intregime cantonata in subconstient. Tot ce inseamna nou, inventat, creat, fie ca e vorba de opere de arta, teorii stiintifice, inventii, toate sint zamislite de subconstient. El este sediul geniului uman.

Si ce-i cu asta? ai putea sa ma intrebi.
The catch, cum spun americanii, adica chestia, e ca FIECARE DINTRE NOI ARE SUBCONSTIENT.
Sintem entitati intelectuale cu geniul la purtator. Atita doar ca nu-l folosim.

Sa ne intoarcem la lampa lui Aladin.

Ce elibereaza Aladin? Duhul din lampa. Daca ne uitam la textul original, vedem ca e vorba de djinn sau jinn, in engleza genie, tradus … geniu.
Devine interesant…
Din ce il elibereaza?…
Dintr-o lampa.

Nu dintr-o matura, nu dintr-un ceaun. Dintr-un obiect ce produce lumina. Lumina care ne dezvaluie lumea ce sta cufundata in intuneric.

Mai explicit decit atita nici nu se poate.

Geniul din noi, subconstientul, poate fi eliberat, accesat. Daca noi (constientul) cerem ceva geniului (subconstientului, ginului) el ne raspunde: Dorinta ta e porunca pentru mine.

Nu Universul, cum spune The Secret, ci Geniul care se gaseste in fiecare dintre noi, este cel care lucreaza pentru a ne oferi tot ce dorim.

Bine, bine, dar cum accesam sub-constientul? Nu e sub-?

Exista o seama de tehnici. Cea mai simpla este tehnica vizualizarii. Iti gasesti Telul, il vizualizezi, iti imaginezi care este starea ta de spirit cind ai obtinut ceea ce doresti. Zi de zi. Acest exercitiu mental, aceste emotii pozitive, de bucurie, ajung de la constient in subconstient, unde sint preluate ca realitate. Iar subconstientul nu face decit sa se conformeze: Dorinta ta e porunca pentru mine.

Cu puterea lui fantastica, va analiza TOATE datele pe care creierul uman le are stocate in memorie, catalogind, sortind, comparind cantitati imense de informatii, sintetizind, concentrind si producind solutii practice pentru problema prezentata.

Si uite asa ne trezim intr-o dimineata, in timp ce facem dus, sau in timp ce spalam vase, ca avem solutie la problema noastra: cum sa fac un milion de dolari, cit mai repede.

E necesara o singura conditie suplimentara: subconstientul trebuie sa aiba materia prima pe care s-o proceseze. Daca nu ii furnizam informatii citind, urmarind programe TV cu continut informativ, experimentind realitatea, Geniul nu are ce sa „rumege”.

De aceea Legea atractiei functioneaza. Pentru ca tehnicile ei pun subconstientul la lucru, ii furnizeaza problema iar acesta se conformeaza, prezentindu-ne cea mai buna, rapida solutie.

Fiecare dintre noi are un geniu la purtator. Chiar si tu. El reprezinta solutia la toate problemele tale, la toate visurile tale, indiferent de marimea lor. Unii au avut visul de a deveni imparati. Altii de a dezlega misterele lumii. Altii de a fi cei mai bogati oameni din lume.

Care sint visele tale? Le vrei indeplinite?
Trebuie doar sa eliberezi duhul din lampa si vei obtine tot ce doresti.

Daca vizitati pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doriti sa stiti mai multe despre acest blog.
In cazul in care va place, va recomand sa va abonati prin RSS sau prin email.
Parerile voastre sint importante. Lasati un comentariu sau trimiteti un email.
Va multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

11 gânduri despre „Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea II)

  1. Pingback: Legea atractiei: elibereaza duhul din lampa lui Aladin (partea I) « Milionarul Mioritic ®

  2. themainleader0829 zice:

    …cred ca afacerea de succes este un derivat al afacerii ca factor primordial al succesului, nimic nu se naste din nimic cu exceptia divinului, tot ce-i mare a fost mic;

    cred in orice afacere ca un derivat al facerii, al creatiei, cred in MLM (multi level marketing) asa cum mai cred in Microsoft. Stiu, e greu sa admiti succesul ca apartinand altuia cand tu ai cunoscut mai mult esecul, dar invata sa mergi pe poteca elefantilor atunci cand esti mic, incearca sa crezi ca esti succesorul celui de succes, invata si crede, fii destept, fii bogat!
    themainleader.com

  3. SORIN zice:

    Frumos sintetizat, eu urmaresc acest film documentar de 4 ani ori de cate ori vreau sa-mi intaresc credinta in EU-l meu. Toate se intampla doar in creierul limbic. Inca nu am reusit sa pun in practica , astept sa apara oportunitatile universului sau poate ele sunt si nu stiu eu sa le pun in valoare.
    A aparut si partea a doua din, THE SECRET !

  4. Iconaru Nicolai zice:

    Pt.a intelege mai bine cum functioneaza LEGEA ATRACTIEI,”accesati”domeniul PSIHOLOGIEI…Omul interior este cheia. ” RATIUNEA IL FACE PE OM,DAR SENTIMENTELE IL CONDUC „

  5. huy13 zice:

    Super interesant articolul! Am citit si eu o carte pe acest subiect – „Puterea magica a gandului”, foarte interesanta. Asa e, avem o putere extraordinara in noi, cea a subconstientului, care, daca ajungem sa o controlam nimic nu ne mai poate opri sa atingem tot ceea ce ne dorim. Problema e ca suntem „cuprinsi” de grijile si problemele de zi cu zi si nu ne mai facem timp sa „gandim”. Astfel de articole ne ajuta sa ne desprindem din cotidian si sa ne amintim de lucrurile cu adevarat importante.
    LUAM DECIZII EMOTIONAL SI APOI FOLOSIM LOGICA PENTRU A ARGUMENTA DECIZIILE LUATE.
    Iti multumesc pentru acest articol – o noua caramida in constructia dezvoltarii personale.

  6. Celor care au urmarit sa puna in practica Legea Atractiei si nu au obtinut rezultate li se adreseaza cartea „Un secret mai profund. Ce doreste viata de la tine” de Annemarie Postma, aparuta la Editura Mix.
    Pe scurt este vorba despre faptul ca aceata lege a atractiei este doar una dintre legile dupa care „functioneaza” universul si daca ce dorim noi sa atragem se bate cap in cap cu alte legi, sunt foarte mici sansele sa reusim in ceea ce ne-am propus.
    Pe lung 🙂 cartea este scrisa cu foarte mult bun simt si merita investitia de timp, bani, etc facuta pentru a o citi, a o intelege si apoi a o pune in practica.
    Luca, daca iti faci timp pentru asta, mi-ar place sa-ti trimit un exemplar pentru a putea imbogati aceasta serie de articole cu alte cateva idei utile vizitatorilor acestui site.
    In final iata si o idee care mie mi se pare mai mult profund decat utila insa asta nu ii micsoreaza valoarea:
    „E mai bine sa primesti ceea ce ai nevoie decat sa primesti ceea ce ceri!”

  7. Marius zice:

    Nu pot sa-ti spun decat MULTUMESC :). Stiam lucrurile astea dar tu, prin aceste explicatii, m-ai facut sa inteleg mai bine si cred ca asta ii opreste pe multi in loc, nivelul de constientizare si intelegere. Iti voi citi in continuare articolele si iti doresc MULT SUCCES! Numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.