Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate ! (partea I)

, , Lasa un comentariu

SEO-in-2014

 

SEO a existat ca si concept de la inceputurile Internetului. Cu ajutorul acestuia, site-urile se pot optimiza astfel incat sa iasa in fata in motoarele de cautare pentru a atrage mai mult trafic. Intre timp…mai ales in ultimii 2-3 ani SEO, s-a schimbat radical, Google a realizat mai multe actualizari precum Google Panda, Google Penguin, Hummingbird etc. si astfel o noua serie de “speculatii” cu privire la ceea ce este bine si ce nu referitor la SEO si-au facut simtita prezenta.

Ideea este in felul urmator si probabil stii deja asta: traind in era informatiei, probabil crezi ca este un lucru bun sa existe multa informatie care poate fi accesta. Informatia te ajuta, corect ? Intr-adevar asa este, insa exista o latura negativa si anume ca nu iti dai seama care informatii sunt valide si realiste pentru ca pur si simplu nu ai timpul fizic sa verifici certitutinea acestora.

Revenind la subiectul de astazi… pe Internet se vehiculeaza zece mari minciuni cu privire la SEO, de care ar fi bine sa iti dai seama si sa nu actionezi “dupa ureche” sau mai bine spus dupa “cum ai auzit ca asa se face”. Lucrul principal cu privire la SEO presupune ca acesta evolueaza continuu, nu se opreste niciodata (Google in special doreste sa serveasca cele mai calitative informatii din Internet pentru utilizatorii sai), dar mai inseamna si faptul ca apar pe parcurs mai multe conceptii false despre acest topic ce unii le vor credere si vor actiona conform acestora, ceea ce nu este un lucru bun.

Eu ti le voi prezenta pas cu pas si esti liber sa verifici daca este asa sau nu 🙂

Asadar sa incepem cu cele 10 minciuni despre SEO pe care probabil le crezi a fi adevarate….

Minciuna NR. 1: Este un lucru bun sa lasi site-urile autoritare sa-ti republice continutul

In mod normal, cand un site mai mare de-al tau republica articolele tale, este un lucru bun. Astfel primesti link inapoi catre site-ul tau principal, implicit trafic si vanzari. Problema apare insa cand continutul republicat este reperat de Google si alte motoare de cautare ca fiind duplicat. Chiar daca site-ul autoritar ofera link catre tine, acesta fiind mai mare si vazut mai bine in Internet va fi si pozitionat deasupra ta. Este corect, avand in vedere ca este continutul tau si munca ta ?

Ceea ce este de fapt si mai grav, este ca poti fi penalizat de catre ultimul algoritm Google Panda destul de grav si se va resimti in traficul pe care il vei primi.

Penalitatea Google Panda ce se poate resimti in trafic.

trafficdrop

Dupa cum vezi din graficul de mai sus, avem o scadere in trafic aici de mai bine de 29% cand un site mai mare a fost lasat sa republice articolele noastre.

Cu toate acestea, aceasta inca este o foarte buna tactica de a obtine un “efect de parghie” foarte bun, prin utilizarea site-urilor mai mari pentru a obtine mai mult trafic. Tot ceea ce un site mai autoritar trebuie sa faca daca iti foloseste continutul este sa foloseasca un tag canonic care sa ofere link catre Url-ul tau.

Resurse:

http://moz.com/learn/seo/canonicalization

http://moz.com/blog/canonical-url-tag-the-most-important-advancement-in-seo-practices-since-sitemaps

Aceasta este singura cale prin care te asiguri ca nu vei fi penalizat pentru continut dupllicat.

 

Minciuna NR. 2: Linkurile slabe iti vor influenta pozitiile in motoarele de cautare.

Cand Google a lansat unealta disavow, foarte multi marketeri online, firme de SEO/PR etc. au exagerat cu acest aspect. Acestia considerau ca orice link de slaba calitate iti poate influenta pozitia in rezultatele de cautare. Acest lucru este valid intr-adevar,  se intampla doar in rare cazuri  si doar daca ai foarte multe linkuri de slaba calitate…nu inseamna ca daca ai 1000 de linkuri bune si 50 slabe vei fi penalizat, in nici un caz.

Este important sa vedem acest aspect si din perspectiva Google si ce se intampla de fapt…

Asadar, ceea ce isi doreste  Google cel mai mult este sa serveasca rezultate de TOP utilizatorilor sai, pentru ca acestia sa se intoarca iar si iar. Pentru ca acest lucru sa se intample si sa pozitioneze in top 10 doar cele mai bune site-uri, trebuie sa inlature cat mai mult posibil incercarea webmasterilor (a proprietarilor de site-uri) sa obtina pozitii pe nemeritate, manipuland de fapt pe Google prin cateva linkuri SPAM.

 

Oricum, la fel cum mentionam si  mai devreme acest lucru, nu trebuie exagerat. O data ce site-ul tau va creste, este si normal ca site-uri din ce in ce mai mici sa te urmeasca si astfel vei primi backlinkuri mai slab calitative. In mod normal, NU TREBUIE sa incurajezi aceasta activitate, dar nici nu o poti stopa, daca se intampla natural.

In loc sa te ingrijorezi pentru linkurile de slaba calitate care vin catre tine pe parcurs, mai bine ti-ai concentra atentia pe a crea un produs sau serviciu de foarte buna calitate si a scrie continut extrem de bun utilizatorilor tai.

 

Foarte Important !

Nu cumpara linkuri SPAM, pachete de linkuri de genul 1000 de backlinkuri la 10$, softuri automate ce au ca scop sa manipuleze rezultatele in motoarele de cautare (acestea dau rezultate medii spre bune pe termen scurt, dar pe termen lung este posibil sa ai si site-ul dez-indexat din motoarele de cautare, daca nu stii ce faci.)

 

Minciuna NR. 3: Cu cat ai mai multe pagini in site, cu atat mai bine.

Marketingul prin continut este, de fapt, o foarte buna metoda prin care sa obtii vanzari de calitate in era informatiei, dar NU am spus ca este potrivit pentru toti si orice industrie. Problema apare in momentul in care creezi foarte multe pagini in site ce seamana intre ele… si mai ales… este un subiect foarte plictisitor.

Scopul tau este sa obtii abonati fideli si vanzari de pe urma acestora in timp… nu sa ii plictisesti de moarte, iar tu sa nu ai vanzari in urma activitatii tale de blogging. Nu ma intelege gresit, nu este vorba numai de bani aici, insa daca activitatea ta nu te sustine sau macar nu se sustinea ea de la sine, inseamna ca esti din start pe minus… si nimeni nu doreste acest lucru indiferent de ce anume face.

Inainte de a adauga pagini de continut pe site-ul tau, gandeste-te daca oamenii chiar vor distribui in retelele mesajul pe care tu vrei sa il transmiti. Nu conteaza cat de bun este continutul, daca doar adaugi pagini si nimeni nu il distribuie, mesajul tau nu se va transmite eficient si la numarul de persoane dorit. Asta inseamna ca nu vei obtine trafic si nici vanzari ceea ce nu este ok.

 

Pe scurt, ce ar trebui sa faci in 3 pasi simpli:

1. Gandeste-te mai intai ce vrei sa transmiti si daca oamenii vor distribui mesajul tau.

2. Creeaza continut de calitate si solicita feedbackul persoanelor ce te urmaresc.

3. Imbunatateste constant articolele publicate si ramai pe faza la noile actualizari din industria ta.

 

Pentru a citi in continuare, vezi partea a II-a a articolului CLICK AICI !

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.