In atentia mea, Online

-Start Rapid in Internet Marketing-

, , Lasa un comentariu

internet-marketing-strategies

Ce Reprezinta Internet Marketing-ul?

Internet marketing-ul este cunoscut si sub numele de web marketing, online marketing si web advertising. Acesta reprezinta, defapt, promovarea unor produse sau servicii pe internet. Este datoria fiecaruia de a se promova in mod eficient si a expune cele mai mari beneficii clientului (daca esti internet marketer).

Ca internet marketer, trebuie sa cunosti aspecte legate de internet, design, reclame, vanzari etc. De asemenea, este esential sa acumulezi informatii legate de SEO ( search engine optimization), SEM (search engine marketing), realizarea de anunturi eficiente, branding, social media, e-mail marketing, strategii web 2.0 etc.

 Diverse tipuri Internet Marketing:

  • Afisare de reclame – acestea pot fi expuse pe o serie de site-uri sub forma unor bannere ce conduc trafic calificat catre proprietarul site-ului
  • SEM – reprezinta o forma de marketing bazata pe promovarea site-urilor prin marirea expunerii in motoarele de cautare. Aceasta poate avea loc prin platirea de anunturi Google, Yahoo si Bing.
  • SEO – reprezinta un proces prin care se pot obtine pozitii de top in mod natural (fara plata), in motoarele de cautare
  • Social Media Marketing– aducere de trafic din site-uri precum Facebook, Google plus, Twitter etc.
  • Marketing afiliat– forma de marketing prin care o firma recompenseaza afiliatii pentru fiecare vizitator sau client adus prin eforturile sale.
  • Marketing intern– reprezinta procesul prin care oamenii interesati de un subiect devin abonati, clienti, apoi clienti a mai multe produse
  • Marketing de continut – realizarea de continut ce are capacitatea de a vinde, prin expunerea unor caracteristici ale unui produs/serviciu de catre un expert pe piata
  • Video Marketing – prezentarea de informatii sub forma unor clipuri video capabile sa atraga si sa ghideze vizitatorii catre un produs sau serviciu.

Pentru a avea succes in internet marketing, mai intai este necesar sa cunosti un topic (subiect), de unde oamenii au ce invata de la tine. Este nevoie de experti pe piata mai mult decat ai crede. Probabil la inceput vei face bani din blog, din reclame afisate pe acesta, deoarece nu ai cunostintele necesare realizarii propriului produs. Crearea unui produs necesita mai mult timp, dar in final va merita, deoarece vei intra in posesia unui venit pasiv.

Este necesar sa angajez un Internet marketer?

Pentru multi, a face internet marketing poate fi plictisitor, frustrant sau pur si simplu un domeniu nou cu informatii destul de greoaie de pus in practica. Cu toate acestea, daca aveti bugetul necesar puteti opta pentru angajarea unui internet marketer cu experienta. Pana la urma, rolul principal al acestuia este de a aduce trafic calificat catre site si de a imbunatati conversia vizitatorilor in clienti.

Angajarea unui internet marketer trebuie tratata cu seriozitate si privita ca o forma de investitie, nu reprezentand niste costuri. Diverse persoane detin talente native diferite, prin urmare beneficiind de aptitudinile altei persoane va puteti canaliza energia si resursa de timp catre alte lucruri importante.

Lucruri de stiut ca Internet Marketer

Pentru inceput, un internet marketer bun trebuie sa cunoasca urmatoarele aspecte:

– identificarea unei nise de piata si analiza acesteia

– identificarea tiparului unui client (care sunt problemele acestuia si cum pot fi tratate?)

– investigarea competitiei si determinarea profitabilitatii unei nise

– crearea de continut unic “ce vinde”

– crearea de produse si servicii

– analiza cuvintelor cheie

– stabilirea unui buget

– crearea materialelor de marketing (ex:scrisoare de vanzare)

– dezvoltarea unui website de la A la Z

– administrarea unui plan de marketing etc.

Daca decideti sa lucrati cu un specialist in marketingul pe internet, atunci este vitala o comunicare eficienta de ambele parti. Rezultatele nu vor inceta sa apara daca  exista o armonie in echipa, iar problemele sunt tratate cu calm.

Odata cu trecerea timpului, perseverenta si mai ales pasiune, aproape oricine poate deveni un specialist in internet marketing. Pentru a capata experienta este nevoie de o persoana de la care sa inveti, dar si munca proprie deoarece, de cele mai multe ori, cel mai bine se invata din propriile greseli.

 

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.