Finante personale

Despre surse de venit pasiv din Adsense

, , 2 comentarii

Am placerea sa-ti prezint primul articol scris de Sebastian Papp, un tanar care a pornit extrem de devreme in construirea de surse de venit pasiv cu ajutorul internetului.

Sebastian iti ofera cateva informatii generale despre cum face bani cu ajutorul Adsense, un sistem de reclame online realizat de google.com

Lectura placuta!

Despre surse de venit pasiv din Adsense

Cum sa faci bani online cu Google Adsense

Ce este Adsense?

Google Adsense este un program infiintat de catre Google ce iti permite sa monetizezi traficul existent pe site intr-un mod foarte usor. Google Adsense este tipul de program cu care vrei sa lucrezi pe termen lung, deoarece anunturile sunt usor de implementat iar suportul este excelent! In opinia mea este un program foarte prietenos ce iti permite sa castigi bani relativ rapid!

Google.com incaseaza cei mai multi bani prin permiterea advertiserilor sa isi faca reclama pe paginile Google. Toate acestea sunt gestionate de alt program Google Adwords.

Astazi, puteti castiga o parte din veniturile Google generate din adwords, prin afisarea acelor anunturi relevante pe site-ul Dvs. In alta ordine de idei, Google va plati 68% din ceea ce castiga, persoanelor inscrise in Google Adsense.

Chiar daca aveti un site informativ relativ simplu, il puteti monetiza astfel incat puteti produce o sursa de venit pasiv, constant. O data ce anunturile sunt puse, acestea doar trebuie optimizate in timp pentru a mari veniturile.

Cat de mult pot castiga prin Google Adsense?

Comisionul pe care îl primiti pentru fiecare click depinde de modul în care agentii de publicitate platesc pe Google pentru un anumit anunt. Veti câstiga o parte din aceasta suma. Castigurile sunt intre cativa centi pana la 15$ pe click.

Deci, este logic sa credem ca expresii de cuvinte cheie, cum ar fi ocuparea fortei de munca, libertate, lucruri de natura financiara, a face bani, mp3, sex, etc. poti câstiga mai mult pe click, deoarece acestea sunt cuvinte cheie foarte competitive, care sunt cautate destul de mult de pe Internet.

Agentii de publicitate platesc, în general, mai mult pentru cuvintele cheie ce sunt mai populare, deoarece acestea sunt cautate foarte mult. Chiar daca Google nu va dezvalui cât de mult sunteti platit pentru fiecare anunt care se face click din site-ul dvs., va puteti autentifica în continuare în contul dvs. în orice moment si a vedea suma totala a veniturilor care le-ati generat în acea zi, saptamâna, luna, an , etc.

De exemplu, daca ati vedea ca ati facut astazi 12 dolari din 9 click-uri, puteti calcula ca medie a anunturilor de 1.40 dolari pe click. Sumele castigate depind in mare masura de cantitatea de trafic zilnic, reputatia site-ului, vechimea acestuia, plasarea anunturilor, cat de bine se potrivesc anunturile publicului tinta etc.

Vreau sa creez un site pentru Adsense

Creearea site-ului ar trebui sa vizeze limba engleza, continutul acestuia sa fie adresat niselor din strainatate precum SUA, deoarece in Romania sunt relativ putine firme ce liciteaza sume modeste pentru a face reclama brandului lor.

Topicul abordat este indicat sa fie ceva despre care sunteti pasionat si aveti informatii in domeniu, pentru a putea impartasi din suflet informatiile valoroase si a fi subiectiv in ceea ce scrieti. Informatiile de pe site trebuie actualizate, iar continutul unic de calitate este foarte important! De altfel, cu cat continutul pe site este mai bogat, cu atat veti fi vazut mai mare in ochii lui Google, veti capata mai multa reputatie iar site-ul va obtine astfel mai mult trafic targetat. Adsense nu este altceva decat un joc de numere. Daca doriti sa faceti cat mai multi bani, pregatiti o serie de articole utile care sa fie practice pentru cititor si sa ii ajute. Informatia generalizata nu este buna!

Site-ul il puteti construi foarte repede! Tot ce aveti de facut este sa luati un domeniu si un hosting!

Decideti inainte de deschidere ce doriti sa faceti pe site pentru a putea alege intre blog static sau dinamic, site. In medie, costul pentru hosting este intre 3$ si 10$ pe luna, iar domeniul intre 3 si 15$ pe an! Fara o fundatie buna nu puteti construi nimic. La hosting nu este bine sa va zgarciti, alegeti providerul cu grija, raportul calitate-pret sa fie astfel bun. Ca platforma de instalat pe site sugerez wordpress, mai ales daca sunteti interesat de deschiderea unui blog.

Promovarea site-ului pe web nu trebuie grabita, publicarea informatiilor pe site reprezinta primul pas momentan. Dupa ce obtineti ceva trafic constant din motoarele de cautare si aveti un bun ranking, puteti pune codul Adsense pentru a genera venituri!

Cateva sfaturi inainte de a incepe

Focalizati-va atentia pe constructia de continut unic de calitate, folositor utilizatorilor, nu pe bani in sine.

Construiti trafic targetat in timp, nu grabiti procesul. Daca publicati prea multe articole si aveti prea multe linkuri, iar traficul pe site este mic, Google va observa si o va lua ca SPAM. Acest lucru nu este deloc bun deoarece puteti intra in sandbox si de aici foarte greu se iese(sau puteti fi chiar dezindexat). Astfel tot traficul se duce, la fel si venitul.

Experimenteaza imaginile, culorile, pozitia anunturilor pe site pentru a obtine cat mai multe clikuri.

Creeaza canale ce permit masurarea conversiei, pentru a putea stabili ce anunturi sunt cele mai vizitate si care nu.

Evitati hosturile gratuite

Nu numai ca nu aveti drept acelui host, dar practic sunteti la mila celui ce vi-l ofera. Nu aveti control absolut deloc, iar daca proprietarului de host nu ii convine ceva, va poate da afara fara nici o problema.

Riscul este foarte mare, astfel daca ati muncit mult la site, aveti ceva vechime si trafic iar hostingul va este luat, sunteti cu mainile legate si numai puteti face nimic apoi.

Proprietarii de Site-uri de succes investesc timp si bani!

Odata ce sunteti acceptat in programul Adsense, nu dati click pe anunturile proprii!

O serie de site-uri ca alternativa la Google Adsense:

Media.net

AdBrite

Chitika

Simlinks

Infolinks

Clicksor

Resurse:

http://www.warriorforum.com/

http://www.problogger.net/

http://www.seobook.com/

http://www.seomoz.org/

http://www.mattcutts.com/blog/

http://www.academiademarketing.ro/

http://www.shoemoney.com/

http://www.copyblogger.com/

http://adsense.blogspot.ro/

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Despre surse de venit pasiv din Adsense

  1. Luca Dezmir zice:

    Dan,
    daca doar asta e singura problema, inseamna ca articolul e foarte bun iar tu esti carcotash 😉

    P.S. am facut corectura, ca sa nu fie motive de suparare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.