In atentia mea

Recenzie: „Arhitectura independentei financiare” de Eusebiu Burcash

Lasa un comentariu
Arhitectura inteligentei financiare de Eusebiu Burcash

Arhitectura inteligentei financiare de Eusebiu Burcash (click pe imagine pentru a primi cartea)

 

Adevarul este ca n-am mai scris o recenzie pe acest blog de multicel, desi am citit… multicel 😉

De ce o recenzie?

In general, in ultimul timp, am citit carti de nisa, de la cele despre aparitia banilor (iti recomand cu drag, daca te intereseaza subiectul, „Debt: The First 5000 Years”), pana la cele de tranzactionare pe pietele financiare („A Complete Guide To Volume Price Analysis: Read the book then read the market” este pe masa de lectura). Daca ar fi fost sa le recenzez, o faceam pentru o mana de oameni. In schimb, cand am primit ebook-ul „Arhitectura independentei financiare” si l-am citit, am inteles ca e timpul sa fac o noua recenzie.

Ebook?

Da, e o carte in format electronic, mai mult o brosura. Este numai buna de citit atunci cand ai o bresa de timp liber. Cele 17 pagini te-ar atrage prin numarul lor scazut: e doar o falsa parere. E drept, iti trebuie cam 30 de minute sa o parcurgi, dar e nevoie de cel putin doua ore… ca s-o digeri. E multa informatie, sunt lucruri pe care trebuie sa le rumegi, sunt intrebari la care trebuie sa-ti raspunzi. Daca ar fi sa folosesti cartea pentru a-ti face acel plan al independentei financiare, ti-ar lua o zi intreaga. Sau mai mult.

De ce e deosebita?

Mi-a placut in prima clipa si am incercat sa-mi dau seama de ce. Era foarte bine paginata, intr-un stil modernist, cu pagini grupate in patrate. Culorile sunt sobre, citatele ies la iveala usor, cum imi place mie.

Dincolo de aspectul grafic, cartea pare si este consistenta, contine:

  • citate
  • bloc de text explicativ
  • dialoguri in stil stil „flash back” (a se citi „povestea”)
  • tabele
  • imagini
  • formule
  • resurse online

cu alte cuvinte, o multitudine de moduri de prezentare a informatiei. Fiecare tip de informatie este prezentat asa pentru un scop, si anume sa ajunga la cititor in forma potrivita.

Totusi, chiar e deosebita?

Citesc literatura de finante personale si investitii de douazeci de ani si literatura de dezvoltare personala din 1990. Nu o spun ca sa ma laud, ci sa sa intelegi ca nu prea sunt lucruri care sa ma surprinda. Cu toate acestea, am fost placut impresionat de faptul ca am gasit in acest ebook idei si resurse pe care le-am trecut cu vederea. As putea spune ca vor fi extrem de putini oameni care pot afirma ca au stiu dinainte informatii despre toate cartile, citatele sau resursele prezente in ebook (in afara de autor, evident).

Practica

Si, probabil mai presus de toate, e o carte unde gasesti indicatii practice. Poti face exercitiile, iti poti trasa un plan, poti urmari rezultatele. Nu e doar teorie.

Nu ma crezi?

Nu trebuie sa iei de bune afirmatiile mele. Nu am vrut sa te conving de ceva, am vrut sa fac o recenzie. Daca te-am facut curios, iti spun cum poti citi si tu „Arhitectura independentei financiare” gratuit, lasand adresa ta de email in pagina special dedicata (click aici).

Dupa ce o citesti, imi poti da un email, sa-mi spui daca m-am inselat… sau daca iti place 😉

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.