In atentia mea

Ce ar trebui sa stie copilul tau, plecat la studii in strainatate

Lasa un comentariu
Studii in strainatate

Imagine: Ambro, freedigitaleimages.net

In acest septembrie, fata mea a plecat la studii in strainatate,  la Cambridge School of Art, UK.

Acest anunt inseamna, pentru unii parinti, o rememorare a unui eveniment similar, petrecut in viata lor, iar pentru alti parinti, un eveniment viitor, pe care il intrevad cu un grad de stress personal, mai mare sau mai mic. Pentru mine, pregatirea plecarii ei a inceput de mult, cu cativa ani inainte, cand am inceput sa caut variante legate de posibile destinatii de studii in strainatate. Intre timp s-au intamplat multe, si am acumulat o experienta pe care, partial, vreau s-o impartasesc.

Sunt multe aspecte legate de plecarea „copilului” tau la studii in strainatate, pe care nu le voi aborda, pentru ca ma voi concentra asupra aspectelor financiare legate de plecare. Voi vorbi despre:

  • modul de plata al studiilor
  • modul de plata al sederii la studii
  • aspecte de finante personale ale studentului (alegerea bancii, modul de gestionare al banilor, angajarea pe timpul studiilor…sau nu etc.)
  • si altele

Aceasta serie de articole va detalia deciziile mele si ale fetei mele, cand vine vorba de finantele personale legate de studiile in strainatate. Sunt decizii luate in concordanta cu situatia noastra, si s-ar putea sa nu se potriveasca cu situatia ta (fie ca esti tanar care pleaca la studii sau parinte care isi trimite copilul la studii), dar iti va deschide o fereastra spre modelul decizional pe care l-am folosit si spre solutiile din care am ales varianta noastra.

In randul generatiei Dariei (fata mea), sunt o multime de tineri care au plecat la studii in strainatate. De aceea, te rog, daca esti student roman in strainatate sau parinte de student, sa lasi un comentariu la aceste articole si sa spui modul in care ai abordat tu o problema sau alta, tratata in acel articol.

Sper ca aceasta serie de articole sa ajute cat mai multa lume.

 

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *