In atentia mea

Despre mine, ce am facut si proiecte de vara

11 comentarii
Foto:Krappweis

Foto:Krappweis

Salut!

Nu ne-am auzit de mult. Stiu, in ultimul timp am scris rar si am postat la fel de rar pe Facebook.

Anul 2013 este un an atipic pentru mine. Nu am fost la fel de constant ca in anii din urma, am incercat sa-mi iau mult timp liber pentru mine, pentru relaxare si analiza personala, dar in acelasi timp am facut lucruri interesante (am fost la concertul Depeche Mode in Bucuresti) si am muncit in etape scurte si intense la proiectele mele.

Cred ca pur si simplu am inceput sa imbatranesc…ha ha, glumesc! Prefer sa cred ca ma inteleptesc si mai reduc din ‘turatia motoarelor’, incercand sa fac lucrurile care imi plac. De exemplu am petrecut mult timp in gradina, am dedicat timp casei pentru a face imbunatatiri, mi-am ajutat sotia si fiica la diferite proiecte pe care le au. Si m-am gandit mult la ce voi face in viitor, la lucrurile pe care o sa ma concentrez.

Una din concluziile cele mai importante este ca ma voi orienta tot mai mult spre piata externa. Voi dedica efort si bani pentru a-mi traduce in engleza cartile deja scrise si voi scrie noi carti pentru piata de carte de limba engleza. Aceasta decizie a fost luata datorita diminuarii interesului pentru cartile scrise de mine. Vanzarile au scazut in timp ce numarul laudelor la adresa celor scrise de mine a crescut. Decizia se impune de la sine.

Asta nu inseamna ca nu voi mai scrie pentru piata de limba romana. Am lucrat extrem de intens in ultimele saptamani pentru a termina Manual de guerilla fiscala. Am terminat capitolul 18 din carte (Guerilla fiscala pentru persoane cu venituri mici) si mai am de scris ultimele cinci capitole. M-am decis, dupa multe cautari, la felul cum o sa arate coperta cartii si sunt, in fine, multumit. Va fi o caricatura si sper sa-ti placa.

Mai mult, am doua proiecte de carti care au inceput sa ma obsedeze, in sens pozitiv (cer sa fie scrise). Unul este legat de o serie de carti pentru copii mici (idee ‘furata’ de la Eusebiu Burcash, cu care am in plan sa scriu o carte) iar celalalt se refera la o idee mai veche, pentru care am luat deja numele de domeniu in limba engleza…dupa cum vezi, dorinta mea de a penetra pe piata de limba engleza e mai veche.

Cartea se va numi „Invisible millionaire” si, in functie de interesul vostru, va exista si o editie in limba romana, probabil numai in format electronic.

In viitor imi voi dedica timp pasiunilor mele ofline (printre care se afla permacultura), scrisului,  voi scrie mai rar pe blog dar voi continua sa trimit in fiecare luna Buletinul Informativ Luca Dezmir (daca nu te-ai abonat, iti recomand s-o faci pentru ca in acest Buletin am informatii speciale si analize numai pentru cei care s-au abonat).

Cat despre urmatoarele luni, voi termina cat de repede pot Manual de guerilla fiscala, voi face coperta impreuna cu graficianul, voi trimite cartea unui grup select de corectori de specialitate (economisti si avocati), voi trimite versiunea finala la editor pentru corectii si voi pregati cartea pentru tipar. In a doua parte a lunii septembrie voi lansa cartea, in format electronic si, daca sunt comenzi, si in format tiparit. Depinde de voi.

Evident, voi fi si in vacanta… printre ele, sau mai bine zis voi fi in vacanta si, printre ele, voi termina cartea.

Sper sa ai o vacanta placuta, relaxanta. Ne mai auzim pe blog si in vara, dar mai rar.

Cu prietenie,
Luca

Comentarii

comments

Standard

11 gânduri despre „Despre mine, ce am facut si proiecte de vara

  1. cristi zice:

    Eu ti-as sugera sa ramani la piata interna, unde este o nisa. In US, de exemplu, sint autori consacrati de finante personale (Orman, Kiyosaki, Bach, etc.), zeci de site-uri si probabil sute de bloguri.
    In plus, fiecare tara are particularitatile ei (de exemplu deductibilitatea dobanzii la ipoteca, planurile de investitii 401K , etc.) In Romania, majoritatea nu cunosc lucrurile esentiale despre finante personale.

  2. STEFAN MARICI zice:

    Buna ziua Luca Dezmir

    De 1 an de zile citesc articolele si cartile tale pe care le gasesc extrem de documentate utile si aplicabile, atat in afacerea mea cat si personal pentru finantele mele si ale familiei .

    Nu am gasit infomatii despre nivelul financiar atins de Tine , din pacate din principiu nu primesc sfaturi de la oamenii care nu au atins „varful”, in doemniul in care ofera sfaturi .

    Intrebarea care ma framanta este urmatoarea : cum ar putea o persoana care nu a atins varful din punct de vedere financiar sa ofere sfaturi si principii pentru altii oameni .

    Stefan

  3. mihaela zice:

    abia astept noua carte, va exista o perioada de precomanda?
    cred ca am sa iau si Chrisalys in urmatoarele luni. m-am uitat pe demo trimis pe e-mail.

    pentru copii sper sa fie un material si in romana. al meu are 6 ani si e mai greu sa il motivez sa asculte direct in engleza.
    am fost la un seminar Burcash si mi-a placut. o carte scrisa de voi cred ca ar avea succes. mult spor!

  4. Luca Dezmir zice:

    Stefan,

    nu dau decat recomandari in domeniile in care am experienta: finante personale, investitii la bursa si investitii imobiliare.

    cat priveste termenul de „a atinge varful” nu stiu la ce te referi.

    pe de alta parte, tu trebuie sa decizi singur daca vei lua in seama recomandari articolele si cartile ele, sa nu.

  5. Luca Dezmir zice:

    Mihaela,

    multumesc pentru interesul fata de carte 🙂

    deja am trimis la abonatii Buletinului Informativ pe care il editez, orarul lansarii si ofertele de pret pentru „manual de guerilla fiscala”. voi publica aceste detalii in curand, in milionarulmioritic.com si pe facebook.

    da, vor exista si variante ale cartilor de educatie financiara pentru copii, daca exista interes. sunt inclinat sa cred ca exista, pentru ca esti a doua mama care ar vrea sa comande o asemenea carte 🙂

    pot spune ca exista deja un proiect de carte de educatie financiara pentru parinti, in derulare, unde sunt coautor cu Eusebiu Burcas. pentru moment nu pot sa dau mai multe detalii. te-ar interesa o asemenea carte?

  6. stefan marici zice:

    Servus Luca

    „Varful ” era o intrebare voalata , daca esti s-au nu Milionar , de -a lungul anilor , am inteles ca e corect si sanatos sa primesc sfaturi doar de la cei care au atins excelenta in domeniul despre care vorbesc sau scriu .

    toate bune

    stefan

  7. mihaela zice:

    buna,

    sigur ca m-ar interesa. o carte scrisa de voi doi nu poate fi decat excelenta.

    trec printr-o perioada de tranzitie atat in ceea ce priveste dezvoltarea personala, cat si cea financiara. citesc tot mai mult in ultimul an si mi-a placut teribil IESI DIN LABIRINT. nu stiu alta carte pe acest domeniu, in limba romana si adaptata la mentalitatea romaneasca. daca as sti, as citi-o si pe aceea, macar pentru comparatie.

    mult spor.

  8. mara zice:

    nu stiu daca e corect sa nu mai scrieti pe blog sa va orientati spre cei de afara cred ca ei au mai multe informatii mai bine ne-ati gida pe noi cei care ava sorbim cartile si informatiile ,abia astept „manualul de de guerilla fiscala”,chiar ar fi interesant si ceva l;egat de investitii imobiliare si bursa nu credeti?poate in viitor sa va ganditi la asta

  9. Luca Dezmir zice:

    Mara,

    iti multumesc pentru aprecieri 🙂
    o sa vad in ce masura va fi interes pentru cartile mele. se pare ca pentru „manual de guerilla fiscala” este interes, o sa vedem cat de bine se va vinde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.