Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate Partea a III-a

, , Lasa un comentariu

Acest articol este partea a III-a din seria „10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate”, articol scris de Sebastian Papp.

Pentru partea I CLICK AICI

Pentru partea a II-a CLICK AICI

 

Asadar, sa continuam partea a II-a….

Minciuna NR. 8: Cu cat ai mai multe linkuri catre site-ul tau, cu atat mai bine.

Serios ? De cand a avea mai multe gauri in sosea a fost un lucru mai bun ?

Imagineaza-ti ca avem doua site-uri, unul cu 1000 de linkuri catre homepage, fiecare link cu PR 0 si site-ul nr. 2 cu doar 100 de linkuri dar cu PR 2, PR 3 si PR 4.

Care crezi ca este mai bine pozitionat si vazut ?

Cred ca este, de fapt, logic si pentru tine ca este vorba de cel de-al doilea.

Zilele in care a avea mai mult si mai mult era un lucru bun se intampla pana in 2006-2008. Acum, simpla achizitie de linkuri doar de dragul de a le avea, iar continutul existent sa fie foarte putin spre deloc…nu…nu mai merge. Google a facut o tranzitie foarte inteligenta de la cantitate la calitate, si daca stai putin sa te gandesti este foarte bine, normal si etic.

 

Tu ce ai prefera ?

10 perechi de pantofi ponositi care se strica imediat? sau 2 perechi de pantofi buni, care sa te tina si sa arate si bine.

 

Minciuna NR. 9: Cu cat ai site-ul inscris in cat mai multe motoare de cautare, cu atat vei primi mai mult trafic.

Din nou….serios ?

Google detine peste 80% din traficul din web in ceea ce priveste motoarele de cautare.

Tu chiar crezi ca mai conteaza 0.01% – 1% vizite dintr-un motor de cautare de care nu a auzit nimeni de el si care probabil nici nu este de incredere?

 

Toti cautam pe Google, aici este piata, aici este traficul, aici sunt banii !!!

In mod normal, cand ai un site abia lansat in Internet, nu trebuie sa-ti faci griji cu inscrierea sa, indexarea sa etc. Se face totul natural si vei fi gasit.

Cele 3 motoare de cautare principale si anume Google, Yahoo si Bing te vor gasi in maxim 2 saptamani si vei fi listat in rezultatele acestora pe topicul despre care iti place sa scrii.

 

Pe scurt: Totul vine de la sine, nu-ti face griji cu inscrierea in 1000 de motoare de cautare, directoare web, agregatoare si alte prostioare.

Exista 20% din actiuni care iti aduc 80% din rezultate. Concentreaza-te pe munca ta de 20% si nu invers, cum fac unii in mod gresit ( se concentreaza pe 80% de actiuni ce le aduc 20% rezultate )

 

Minciuna NR. 10: Este vorba doar despre Pagerank (Rancul paginii)

In mod normal, din nou… pana in 2008 se punea foarte mult accent pe pagerank (nota data de Google ce poate fi intre 1 si 10, exact ca la scoala. Aici insa, o nota peste 3 este buna, ce este sub 3 inseamna ca site-ul este relativ nou si poate sa nu prezinte incredere, prin urmare Google ii va trimite mai putin trafic la inceput)

 

Suntem in 2014 si lucrurile nu mai stau cum erau odata. In ultima perioada am vazut site-uri cu Pagerank relativ micut de 1,2 sau 3 care intreceau ca trafic si conversii site-uri cu Pagerank trecut de 5,6.

Din nou…nu este o regula, in mod normal ar fi trebuit sa se intample exact invers propozitiei de mai devreme, insa ce vreau sa iti demonstrez este ca nu Pagerank-ul conteaza neaparat in a vedea calitatea unui site, deci nu te ingrijora daca au trecut 2 ani de zile si ai inca PR 2 sau 3 si tu vrei neaparat 4, 5 sau chiar mai mult.

 

Concluzie

Doar pentru ca ai observat anumite informatii ce ti s-au parut ca “suna bine” nu inseamna ca sunt si adevarate. Din nou… testeaza pe propria piele si vezi ce functioneaza pentru tine. Actiunea este cel mai important lucru in orice aspect al vietii. Daca nu actionezi intr-o directie, daca nu te misti… este logic ca nu te vei indrepta nicaieri si vei ramane blocat in acelasi loc 🙂

 

Intotdeauna incearca sa privesti lucrurile in mod obiectiv si sa tragi propriile concluzii DUPA ce ai facut si cateva teste. Daca vrei sa domini rezultatele Google in vremurile ce vor urma, concentreaza-te si pe Social Media pentru ca este intr-adevar cheia promovarii eficiente dar in acelasi timp si ieftine.

De unul singur poate nu ajungi la 1000 de oameni, dar cu ajutorul altor 100 de oameni ai mai multe sanse 🙂 Daca ai continut bun si iti pasa de audienta ta in mod activ atunci vei fi ascultat, share-uit, apreciat si cumparat in termeni de produse si/sau servicii.

 

Iti multumesc ca ai citit acest articol, iar daca ai intrebari nu ezita sa mi le adresezi intr-un comentariu mai jos…

Daca ai prieteni, colegi sau parteneri ce consideri ca ar beneficia daca ar cunoaste aceste informatii te invit sa le distribui si lor acest material. Sunt sigur ca acestia iti vor multumi.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.