Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate Partea a II-a

, , Lasa un comentariu

Acest articol este partea a II-a din seria „10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate”, scris de Sebastian Papp.

Pentru partea I CLICK AICI

Pentru partea a III-a Click AICI

 

Asadar, sa continuam prima parte…

Minciuna NR. 4: Nu ar trebui sa cumperi niciodata linkuri

Desigur, motoarele de cautare nu doresc ca tu sa cumperi linkuri, deoarece este considerata o tactica Black Hat pentru a-ti imbunatati pozitiile intr-un mod nenatural, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa cumperi DELOC linkuri (daca sunt calitative si sunt cateva, crescute treptat intr-un mod periodic este ok. De exemplu un link din directorul Yahoo este foarte bun, la fel si de la Technorati si alte agregatoare foarte mari cu Pagerank peste 8)

Cum ar trebui sa cumperi linkuri, fara sa obtii “buline negre” de la Google ? Le acorzi atributul nofollow acestor linkuri. Prin aceasta cale, le spui motoarelor de cautare ca acele linkuri nu conteaza asa de mult si nu iti ofera nici avantaje nici dezavantaje din punct de vedere SEO, dar poti inca sa obtii trafic si venituri de pe urma acestora.

 

Minciuna NR. 5: Cu cat este mai mare bounce rate-ul, cu atat mai joase vor fi pozitiile tale in clasament.

A avea vizitatori pe site, vizitatori care il parasesc rapid (in primele 5 secunde), inseamna ca ai un bounce rate ridicat. In medie, fiecare site din Internet are un bounce rate de aproximativ 60%. In medie, daca te afli intre valorile 50-75% putem spune ca ai un bounce rate normal si bun. (poti afla bouncerate-ul tau din Contul de Google Analytics daca ai codul instalat pe site. Iti poti face un cont chiar aici in mod gratuit: http://google.com/analytics)

Cu toate acestea, din experienta mea nu pot spune ca am vazut o influenta directa a bouncerate-ului asupra pozitiilor in Google, insa pot veni fluctuatii de moment daca intr-o anumita zi foarte multi oameni dau X si ies de pe site, in loc sa citeasca noua postare pe care tocmai ai publicat-o.

Oricum, indicat este sa ai un bounce rate cat mai redus, dar sa stii ca asta nu garanteaza pozitii fruntase. Nu exista nicio dovada a fenomenului direct sau invers de cauza si efect aici.

 

Minciuna NR. 6: Testele de tip A/B iti pot afecta pozitiile

Permite-mi sa-ti pun o intrebare:

Daca testele de tip A/B erau un lucru rau, chiar crezi ca Google mai ofera aceasta solutie in pachetul lor de servicii ? De fapt, chiar si in tabul “Experimentele de Continut” din cadrul Google Analytics exista versiunea A/B Testing.

Desigur, acest lucru poate crea continut duplicat de moment, dar exista un potential fenomenal de a creste conversiile. In plus, din toate testele A/B rulate pana in prezent, nu am observat scaderi in volumul de trafic, ci doar cresteri in vanzari.

Daca esti totusi ingrijorat cu privire la continutul duplicat care este prezent cateva ore/zile/saptamani pe site, poti oricand sa pui optiunea de noindex la respectivele pagini de test pentru a preveni o eventuala penalizare pe duplicate content.

 

Minciuna NR. 7:  Cel mai bun continut al tau ar trebui publicat pe site-ul tau

Cat de mult trafic genereaza site-ul tau ? Poate 1000-2.000 de vizite pe zi. O.K., O.K., dar ce se intampla cand postezi un continut extrem de bun pe site-ul propriu ?

Traficul tau se poate dubla, daca esti norocos. Dar exista si sanse sa nu fie asa… cel putin nu dintr-un singur articol.

Daca vrei sa fii pozitionat mai bine, ar trebui sa incepi sa publici si pe site-uri mai mari decat al tau, continut la fel de bun, poate chiar mult mai bun, de unde poti prelua mai apoi acel trafic si sa-l directionezi catre tine.

Este o vorba care spune “Continutul este rege”, asadar imagineaza-ti ca obtii resursele altuia (la nivel de trafic) dintr-o data catre tine… si asta doar printr-un singur articol care nu-ti ia mai mult de o ora sa il produci. Acel articol poate insemna pentru tine mai multe vanzari, potentiale parteneriate in viitor si o expunere mai buna decat ti-ai putea face singur. Mai mult decat atat, prin acest lucru practic are loc un transfer de incredere de la un proprietar de site autoritar, la tine.

 

Daca te gandesti sa creezi articole foarte bune sau orice alt tip de continut de tip text sau imagini, video, audio etc., ai fi mult mai bine pozitionat daca din cand in cand ai apela si la ajutorul celorlalti jucatori din industria ta.

Daca ai un blog micut ce genereaza 1000-10.000 de vizitatori pe luna, ar fi mult mai bine sa publici acel articol pe un site mai mare ce are un milion de vizitatori/luna.

 

Pentru a citi in continuare, vezi partea a III-a a articolului CLICK AICI !

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.