Online

Cum sa obtii pozitii de top in Google, Yahoo si Bing

Acest articol are numarul 1 in seria de articole Marketing si bani online

Acesta este un articol scris de colaboratorul site-ului, Sebastian Papp. Mai multe informatii despre Sebastian poti obtine de la paragraful “Colaboratorii mei” din cadrul paginii “Despre”.

 

Cum sa obtii pozitii de top in Google, Yahoo si Bing

Cum sa obtin trafic?

Pentru inceput, listarea in motorul de cautare Google precum si Yahoo, Bing, MSN, Aol etc. este lucrul de baza si gratuit pentru a obtine trafic targetat si gratuit pe site.

Voi enumera in scurt timp ce anume analizeaza Google pentru a stabili listarea unei pagini in web pe un anumit cuvant cheie. Acest lucru este numit SEO (search engine optimization) ce inseamna optimizare pentru motoarele de cautare

Cum sunt determinate pozitiile site-urilor?

Inainte de a incerca sa adaugati site-ul Dvs. in majoritatea motoarelor de cautare, este esential sa intelegeti cum functioneaza un motor de cautare pentru a determina listarea site-ului. Doar pentru ca acesta este listat nu inseamna ca veti obtine trafic. Regula de baza este ca majoritatea motoarelor de cautare folosesc un algoritm pentru a determina relevanta anumitor cuvinte cheie. Acest algoritm ajuta la ierarhizarea paginilor in web pentru a oferi utilizatorilor o minunata experienta si informatii cat mai de calitate listate in top10 rezultate.

Este important de mentionat faptul ca fiecare motor de cautare este diferit. Unele se pot lega de continutul site-ului in timp ce altele pot pune pret pe backlink-uri obtinute in timp, sau prezenta social media, interactivitate pe site si multe altele.

Backlink-urile reprezinta un vot de incredere acordat de catre un site A catre un site B. Backlink-urile sunt temelia in ceea ce priveste site-urile de calitate. Un site cu multe backlink-uri este de cele mai multe ori un site mult mai bine vazut de catre motoarele de cautare. De asemenea, si aceste backlink-uri trebuie obtinute in timp, pentru a nu spama si abuza de anumite facilitati rapide deoarece va vor compromite afacerea pe termen lung.

Atunci cand obtineti link-uri catre site-ul Dvs. este obligatoriu ca acestea sa provina din nise adiacente si surse sigure, cu continut de calitate, vechime, pagerank mare (mai mare de pr 3) etc. Este indicat ca etapa de link building (construire de linkuri) sa o faceti chiar Dvs. sau o persoana de incredere experta in domeniu, nu orice freelancer angajat pentru o ora sau ceva asemanator (spun din propria experienta deoarece un freelancer nu stiti de unde obtine link-uri, iar acestuia nu ii pasa de afacerea Dvs., doreste doar sa obtina banii pe ora).

Meta Tag-uri si importanta acestora

De asemenea, trebuie s? ?ti?i despre meta tag-uri. Acestea sunt descrieri ascunse, ce apar la începutul codului HTML, in interiorul tag-<head>. Ele sunt invizibile pentru ochii vizitatorilor Dvs., dar motoarele de c?utare le pot citi.

Totul const? intr-un titlu, descriere, cuvinte cheie si tag-si arata ceva de genul asta:

<head>

Titlul <title> de site-ul dvs. </ title

<meta name=”description” content=”Description de here.”> site-ul Dvs.

<meta name=”keywords” content=”keywords separate by commas”

Din cauza unor abuzuri excesive ale unor webmasteri, motoarele de cautare au inceput sa puna din ce in ce mai putin accent pe anumite etichete ci mai degraba pe informatia in sine. Unele etichete s-au dovedit in timp a fi ineficiente deoarece continutul site-ului nu oglindea etichetele. Pentru cei ce nu se descurca in adaugarea unor etichete si pentru a evita o posibila penalizare din partea lui Google recomand folosirea pluginului WordPress: All in One Seo Pack. Acesta va permite sa faceti o descriere reala a pagini Dvs., sa realizati etichete bune, sa concepeti titluri care sa atraga atentia cititorilor si multe altele

Cum voi fi indexat?

Pentru a il instiinta pe Google de site-ul Dvs. este indicat sa utilizati unealta Google Webmaster Tools si sa creeati un sitemap XML. In caz ca folositi platforma Blogger, sitemap-ul va fi construit automat. Daca folositi WordPress, instalati cel mai bine All in One Seo Pack si nu veti intampina probleme in a realiza paginile cat mai prietenoase din punct de vedere Seo in fata motoarelor de cautare

A fi listat in Google nu este dificil. Adevarata provocare o consta in listarea pe anumite cuvinte cheie, mai ales pe cele competitive. Pentru acest aspect aveti nevoie de ceva vechime, continut de calitate, linkuri obtinute de la site-uri puternice si integrarea cu social media (butoane de like de la facebook, +1 de la Google Plus, utilizarea Pinterest, Twitter, MySpace etc.)

In 2012 si in anii ce vor urma Social Media va avea un puternic impact si o influenta majora in listarea site-ului Dvs., prin urmare este bine sa le folositi cat mai din timp

De exemplu, daca sunteti logat in Google si cautati un anumit subiect, rezultatele vor fi diferite in cazul in care prietenii din reteaua Dvs. utilizeaza like,share,+1,tweet etc. la anumite posturi din acelasi topic cautat de Dvs. De ceva timp, Google a incercat sa personalizeze cat mai mult cautarea, ceea ce inseamna ca doua sau mai multe persoane nu vor primi aceleasi rezultate cand vor cauta un anumit subiect

In zilele noastre, este foarte important sa va concentrati atentia catre obtinerea de trafic din Google.

S-a dovedit faptul ca in majoritatea site-urilor, mai putin de 10% din trafic este obtinut prin intermediul Bing,Yahoo,Msn sau a altor motoare de cautare

Cercetarea cuvintelor cheie este vitala

Un aspect foarte important inainte de alcatuirea unui articol il reprezinta o mica cercertare a cuvintelor cheie. Acestea va pot spune ce cauta utilizatorii in mod special, si pe baza rezultatelor puteti raspunde la intrebarile oamenilor. Atunci cand veti folosi exact limbajul lor veti avea un puternic impact deoarece le veti raspunde problemelor, iar acestia va vor aprecia si acorda atentia cuvenita in continuare.

In opinia mea, este un lucru bun cautarea de fraze mai putin competitive, pentru a optimiza acel trafic si obtine pozitii de top. Este mult mai bine sa creeati 10 articole pe cuvinte cheie mai putin competitive a cate 100 de cautari, decat sa realizati un singur articol pe 1000 de cautari. Articolele lungi si stufoase reprezinta cheia succesului?

Inchei prin recomandarea a 4 unelte ce m-au ajutat foarte mult in cercetarea cuvintelor cheie si a procesului de SEO in mai multe nise de piata:

http://www.marketsamurai.com/ Cel Mai Bun Tool Existent Pe Piata in Internet Marketing

http://www.traffictravis.com/ asemanator cu marketsamurai dar cu unele limitari

http://www.seo-spyglass.com/ extrem de bun dar cam greoi de inteles la inceput

http://swissmademarketing.com/secockpit/bun mai ales pentru cei ce realizeaza site-uri pentru Adsense

 

Standard
Finante personale

Despre surse de venit pasiv din Adsense

Acest articol are numarul 2 in seria de articole Marketing si bani online

Am placerea sa-ti prezint primul articol scris de Sebastian Papp, un tanar care a pornit extrem de devreme in construirea de surse de venit pasiv cu ajutorul internetului.

Sebastian iti ofera cateva informatii generale despre cum face bani cu ajutorul Adsense, un sistem de reclame online realizat de google.com

Lectura placuta!

Despre surse de venit pasiv din Adsense

Cum sa faci bani online cu Google Adsense

Ce este Adsense?

Google Adsense este un program infiintat de catre Google ce iti permite sa monetizezi traficul existent pe site intr-un mod foarte usor. Google Adsense este tipul de program cu care vrei sa lucrezi pe termen lung, deoarece anunturile sunt usor de implementat iar suportul este excelent! In opinia mea este un program foarte prietenos ce iti permite sa castigi bani relativ rapid!

Google.com incaseaza cei mai multi bani prin permiterea advertiserilor sa isi faca reclama pe paginile Google. Toate acestea sunt gestionate de alt program Google Adwords.

Astazi, puteti castiga o parte din veniturile Google generate din adwords, prin afisarea acelor anunturi relevante pe site-ul Dvs. In alta ordine de idei, Google va plati 68% din ceea ce castiga, persoanelor inscrise in Google Adsense.

Chiar daca aveti un site informativ relativ simplu, il puteti monetiza astfel incat puteti produce o sursa de venit pasiv, constant. O data ce anunturile sunt puse, acestea doar trebuie optimizate in timp pentru a mari veniturile.

Cat de mult pot castiga prin Google Adsense?

Comisionul pe care îl primiti pentru fiecare click depinde de modul în care agentii de publicitate platesc pe Google pentru un anumit anunt. Veti câstiga o parte din aceasta suma. Castigurile sunt intre cativa centi pana la 15$ pe click.

Deci, este logic sa credem ca expresii de cuvinte cheie, cum ar fi ocuparea fortei de munca, libertate, lucruri de natura financiara, a face bani, mp3, sex, etc. poti câstiga mai mult pe click, deoarece acestea sunt cuvinte cheie foarte competitive, care sunt cautate destul de mult de pe Internet.

Agentii de publicitate platesc, în general, mai mult pentru cuvintele cheie ce sunt mai populare, deoarece acestea sunt cautate foarte mult. Chiar daca Google nu va dezvalui cât de mult sunteti platit pentru fiecare anunt care se face click din site-ul dvs., va puteti autentifica în continuare în contul dvs. în orice moment si a vedea suma totala a veniturilor care le-ati generat în acea zi, saptamâna, luna, an , etc.

De exemplu, daca ati vedea ca ati facut astazi 12 dolari din 9 click-uri, puteti calcula ca medie a anunturilor de 1.40 dolari pe click. Sumele castigate depind in mare masura de cantitatea de trafic zilnic, reputatia site-ului, vechimea acestuia, plasarea anunturilor, cat de bine se potrivesc anunturile publicului tinta etc.

Vreau sa creez un site pentru Adsense

Creearea site-ului ar trebui sa vizeze limba engleza, continutul acestuia sa fie adresat niselor din strainatate precum SUA, deoarece in Romania sunt relativ putine firme ce liciteaza sume modeste pentru a face reclama brandului lor.

Topicul abordat este indicat sa fie ceva despre care sunteti pasionat si aveti informatii in domeniu, pentru a putea impartasi din suflet informatiile valoroase si a fi subiectiv in ceea ce scrieti. Informatiile de pe site trebuie actualizate, iar continutul unic de calitate este foarte important! De altfel, cu cat continutul pe site este mai bogat, cu atat veti fi vazut mai mare in ochii lui Google, veti capata mai multa reputatie iar site-ul va obtine astfel mai mult trafic targetat. Adsense nu este altceva decat un joc de numere. Daca doriti sa faceti cat mai multi bani, pregatiti o serie de articole utile care sa fie practice pentru cititor si sa ii ajute. Informatia generalizata nu este buna!

Site-ul il puteti construi foarte repede! Tot ce aveti de facut este sa luati un domeniu si un hosting!

Decideti inainte de deschidere ce doriti sa faceti pe site pentru a putea alege intre blog static sau dinamic, site. In medie, costul pentru hosting este intre 3$ si 10$ pe luna, iar domeniul intre 3 si 15$ pe an! Fara o fundatie buna nu puteti construi nimic. La hosting nu este bine sa va zgarciti, alegeti providerul cu grija, raportul calitate-pret sa fie astfel bun. Ca platforma de instalat pe site sugerez wordpress, mai ales daca sunteti interesat de deschiderea unui blog.

Promovarea site-ului pe web nu trebuie grabita, publicarea informatiilor pe site reprezinta primul pas momentan. Dupa ce obtineti ceva trafic constant din motoarele de cautare si aveti un bun ranking, puteti pune codul Adsense pentru a genera venituri!

Cateva sfaturi inainte de a incepe

Focalizati-va atentia pe constructia de continut unic de calitate, folositor utilizatorilor, nu pe bani in sine.

Construiti trafic targetat in timp, nu grabiti procesul. Daca publicati prea multe articole si aveti prea multe linkuri, iar traficul pe site este mic, Google va observa si o va lua ca SPAM. Acest lucru nu este deloc bun deoarece puteti intra in sandbox si de aici foarte greu se iese(sau puteti fi chiar dezindexat). Astfel tot traficul se duce, la fel si venitul.

Experimenteaza imaginile, culorile, pozitia anunturilor pe site pentru a obtine cat mai multe clikuri.

Creeaza canale ce permit masurarea conversiei, pentru a putea stabili ce anunturi sunt cele mai vizitate si care nu.

Evitati hosturile gratuite

Nu numai ca nu aveti drept acelui host, dar practic sunteti la mila celui ce vi-l ofera. Nu aveti control absolut deloc, iar daca proprietarului de host nu ii convine ceva, va poate da afara fara nici o problema.

Riscul este foarte mare, astfel daca ati muncit mult la site, aveti ceva vechime si trafic iar hostingul va este luat, sunteti cu mainile legate si numai puteti face nimic apoi.

Proprietarii de Site-uri de succes investesc timp si bani!

Odata ce sunteti acceptat in programul Adsense, nu dati click pe anunturile proprii!

O serie de site-uri ca alternativa la Google Adsense:

Media.net

AdBrite

Chitika

Simlinks

Infolinks

Clicksor

Resurse:

http://www.warriorforum.com/

http://www.problogger.net/

http://www.seobook.com/

http://www.seomoz.org/

http://www.mattcutts.com/blog/

http://www.academiademarketing.ro/

http://www.shoemoney.com/

http://www.copyblogger.com/

http://adsense.blogspot.ro/

Standard
Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate ! (partea I)

Acest articol are numarul 3 in seria de articole Marketing si bani online

SEO-in-2014

 

SEO a existat ca si concept de la inceputurile Internetului. Cu ajutorul acestuia, site-urile se pot optimiza astfel incat sa iasa in fata in motoarele de cautare pentru a atrage mai mult trafic. Intre timp…mai ales in ultimii 2-3 ani SEO, s-a schimbat radical, Google a realizat mai multe actualizari precum Google Panda, Google Penguin, Hummingbird etc. si astfel o noua serie de “speculatii” cu privire la ceea ce este bine si ce nu referitor la SEO si-au facut simtita prezenta.

Ideea este in felul urmator si probabil stii deja asta: traind in era informatiei, probabil crezi ca este un lucru bun sa existe multa informatie care poate fi accesta. Informatia te ajuta, corect ? Intr-adevar asa este, insa exista o latura negativa si anume ca nu iti dai seama care informatii sunt valide si realiste pentru ca pur si simplu nu ai timpul fizic sa verifici certitutinea acestora.

Revenind la subiectul de astazi… pe Internet se vehiculeaza zece mari minciuni cu privire la SEO, de care ar fi bine sa iti dai seama si sa nu actionezi “dupa ureche” sau mai bine spus dupa “cum ai auzit ca asa se face”. Lucrul principal cu privire la SEO presupune ca acesta evolueaza continuu, nu se opreste niciodata (Google in special doreste sa serveasca cele mai calitative informatii din Internet pentru utilizatorii sai), dar mai inseamna si faptul ca apar pe parcurs mai multe conceptii false despre acest topic ce unii le vor credere si vor actiona conform acestora, ceea ce nu este un lucru bun.

Eu ti le voi prezenta pas cu pas si esti liber sa verifici daca este asa sau nu 🙂

Asadar sa incepem cu cele 10 minciuni despre SEO pe care probabil le crezi a fi adevarate….

Minciuna NR. 1: Este un lucru bun sa lasi site-urile autoritare sa-ti republice continutul

In mod normal, cand un site mai mare de-al tau republica articolele tale, este un lucru bun. Astfel primesti link inapoi catre site-ul tau principal, implicit trafic si vanzari. Problema apare insa cand continutul republicat este reperat de Google si alte motoare de cautare ca fiind duplicat. Chiar daca site-ul autoritar ofera link catre tine, acesta fiind mai mare si vazut mai bine in Internet va fi si pozitionat deasupra ta. Este corect, avand in vedere ca este continutul tau si munca ta ?

Ceea ce este de fapt si mai grav, este ca poti fi penalizat de catre ultimul algoritm Google Panda destul de grav si se va resimti in traficul pe care il vei primi.

Penalitatea Google Panda ce se poate resimti in trafic.

trafficdrop

Dupa cum vezi din graficul de mai sus, avem o scadere in trafic aici de mai bine de 29% cand un site mai mare a fost lasat sa republice articolele noastre.

Cu toate acestea, aceasta inca este o foarte buna tactica de a obtine un “efect de parghie” foarte bun, prin utilizarea site-urilor mai mari pentru a obtine mai mult trafic. Tot ceea ce un site mai autoritar trebuie sa faca daca iti foloseste continutul este sa foloseasca un tag canonic care sa ofere link catre Url-ul tau.

Resurse:

http://moz.com/learn/seo/canonicalization

http://moz.com/blog/canonical-url-tag-the-most-important-advancement-in-seo-practices-since-sitemaps

Aceasta este singura cale prin care te asiguri ca nu vei fi penalizat pentru continut dupllicat.

 

Minciuna NR. 2: Linkurile slabe iti vor influenta pozitiile in motoarele de cautare.

Cand Google a lansat unealta disavow, foarte multi marketeri online, firme de SEO/PR etc. au exagerat cu acest aspect. Acestia considerau ca orice link de slaba calitate iti poate influenta pozitia in rezultatele de cautare. Acest lucru este valid intr-adevar,  se intampla doar in rare cazuri  si doar daca ai foarte multe linkuri de slaba calitate…nu inseamna ca daca ai 1000 de linkuri bune si 50 slabe vei fi penalizat, in nici un caz.

Este important sa vedem acest aspect si din perspectiva Google si ce se intampla de fapt…

Asadar, ceea ce isi doreste  Google cel mai mult este sa serveasca rezultate de TOP utilizatorilor sai, pentru ca acestia sa se intoarca iar si iar. Pentru ca acest lucru sa se intample si sa pozitioneze in top 10 doar cele mai bune site-uri, trebuie sa inlature cat mai mult posibil incercarea webmasterilor (a proprietarilor de site-uri) sa obtina pozitii pe nemeritate, manipuland de fapt pe Google prin cateva linkuri SPAM.

 

Oricum, la fel cum mentionam si  mai devreme acest lucru, nu trebuie exagerat. O data ce site-ul tau va creste, este si normal ca site-uri din ce in ce mai mici sa te urmeasca si astfel vei primi backlinkuri mai slab calitative. In mod normal, NU TREBUIE sa incurajezi aceasta activitate, dar nici nu o poti stopa, daca se intampla natural.

In loc sa te ingrijorezi pentru linkurile de slaba calitate care vin catre tine pe parcurs, mai bine ti-ai concentra atentia pe a crea un produs sau serviciu de foarte buna calitate si a scrie continut extrem de bun utilizatorilor tai.

 

Foarte Important !

Nu cumpara linkuri SPAM, pachete de linkuri de genul 1000 de backlinkuri la 10$, softuri automate ce au ca scop sa manipuleze rezultatele in motoarele de cautare (acestea dau rezultate medii spre bune pe termen scurt, dar pe termen lung este posibil sa ai si site-ul dez-indexat din motoarele de cautare, daca nu stii ce faci.)

 

Minciuna NR. 3: Cu cat ai mai multe pagini in site, cu atat mai bine.

Marketingul prin continut este, de fapt, o foarte buna metoda prin care sa obtii vanzari de calitate in era informatiei, dar NU am spus ca este potrivit pentru toti si orice industrie. Problema apare in momentul in care creezi foarte multe pagini in site ce seamana intre ele… si mai ales… este un subiect foarte plictisitor.

Scopul tau este sa obtii abonati fideli si vanzari de pe urma acestora in timp… nu sa ii plictisesti de moarte, iar tu sa nu ai vanzari in urma activitatii tale de blogging. Nu ma intelege gresit, nu este vorba numai de bani aici, insa daca activitatea ta nu te sustine sau macar nu se sustinea ea de la sine, inseamna ca esti din start pe minus… si nimeni nu doreste acest lucru indiferent de ce anume face.

Inainte de a adauga pagini de continut pe site-ul tau, gandeste-te daca oamenii chiar vor distribui in retelele mesajul pe care tu vrei sa il transmiti. Nu conteaza cat de bun este continutul, daca doar adaugi pagini si nimeni nu il distribuie, mesajul tau nu se va transmite eficient si la numarul de persoane dorit. Asta inseamna ca nu vei obtine trafic si nici vanzari ceea ce nu este ok.

 

Pe scurt, ce ar trebui sa faci in 3 pasi simpli:

1. Gandeste-te mai intai ce vrei sa transmiti si daca oamenii vor distribui mesajul tau.

2. Creeaza continut de calitate si solicita feedbackul persoanelor ce te urmaresc.

3. Imbunatateste constant articolele publicate si ramai pe faza la noile actualizari din industria ta.

 

Pentru a citi in continuare, vezi partea a II-a a articolului CLICK AICI !

Standard
Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate Partea a II-a

Acest articol are numarul 4 in seria de articole Marketing si bani online

Acest articol este partea a II-a din seria “10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate”, scris de Sebastian Papp.

Pentru partea I CLICK AICI

Pentru partea a III-a Click AICI

 

Asadar, sa continuam prima parte…

Minciuna NR. 4: Nu ar trebui sa cumperi niciodata linkuri

Desigur, motoarele de cautare nu doresc ca tu sa cumperi linkuri, deoarece este considerata o tactica Black Hat pentru a-ti imbunatati pozitiile intr-un mod nenatural, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa cumperi DELOC linkuri (daca sunt calitative si sunt cateva, crescute treptat intr-un mod periodic este ok. De exemplu un link din directorul Yahoo este foarte bun, la fel si de la Technorati si alte agregatoare foarte mari cu Pagerank peste 8)

Cum ar trebui sa cumperi linkuri, fara sa obtii “buline negre” de la Google ? Le acorzi atributul nofollow acestor linkuri. Prin aceasta cale, le spui motoarelor de cautare ca acele linkuri nu conteaza asa de mult si nu iti ofera nici avantaje nici dezavantaje din punct de vedere SEO, dar poti inca sa obtii trafic si venituri de pe urma acestora.

 

Minciuna NR. 5: Cu cat este mai mare bounce rate-ul, cu atat mai joase vor fi pozitiile tale in clasament.

A avea vizitatori pe site, vizitatori care il parasesc rapid (in primele 5 secunde), inseamna ca ai un bounce rate ridicat. In medie, fiecare site din Internet are un bounce rate de aproximativ 60%. In medie, daca te afli intre valorile 50-75% putem spune ca ai un bounce rate normal si bun. (poti afla bouncerate-ul tau din Contul de Google Analytics daca ai codul instalat pe site. Iti poti face un cont chiar aici in mod gratuit: http://google.com/analytics)

Cu toate acestea, din experienta mea nu pot spune ca am vazut o influenta directa a bouncerate-ului asupra pozitiilor in Google, insa pot veni fluctuatii de moment daca intr-o anumita zi foarte multi oameni dau X si ies de pe site, in loc sa citeasca noua postare pe care tocmai ai publicat-o.

Oricum, indicat este sa ai un bounce rate cat mai redus, dar sa stii ca asta nu garanteaza pozitii fruntase. Nu exista nicio dovada a fenomenului direct sau invers de cauza si efect aici.

 

Minciuna NR. 6: Testele de tip A/B iti pot afecta pozitiile

Permite-mi sa-ti pun o intrebare:

Daca testele de tip A/B erau un lucru rau, chiar crezi ca Google mai ofera aceasta solutie in pachetul lor de servicii ? De fapt, chiar si in tabul “Experimentele de Continut” din cadrul Google Analytics exista versiunea A/B Testing.

Desigur, acest lucru poate crea continut duplicat de moment, dar exista un potential fenomenal de a creste conversiile. In plus, din toate testele A/B rulate pana in prezent, nu am observat scaderi in volumul de trafic, ci doar cresteri in vanzari.

Daca esti totusi ingrijorat cu privire la continutul duplicat care este prezent cateva ore/zile/saptamani pe site, poti oricand sa pui optiunea de noindex la respectivele pagini de test pentru a preveni o eventuala penalizare pe duplicate content.

 

Minciuna NR. 7:  Cel mai bun continut al tau ar trebui publicat pe site-ul tau

Cat de mult trafic genereaza site-ul tau ? Poate 1000-2.000 de vizite pe zi. O.K., O.K., dar ce se intampla cand postezi un continut extrem de bun pe site-ul propriu ?

Traficul tau se poate dubla, daca esti norocos. Dar exista si sanse sa nu fie asa… cel putin nu dintr-un singur articol.

Daca vrei sa fii pozitionat mai bine, ar trebui sa incepi sa publici si pe site-uri mai mari decat al tau, continut la fel de bun, poate chiar mult mai bun, de unde poti prelua mai apoi acel trafic si sa-l directionezi catre tine.

Este o vorba care spune “Continutul este rege”, asadar imagineaza-ti ca obtii resursele altuia (la nivel de trafic) dintr-o data catre tine… si asta doar printr-un singur articol care nu-ti ia mai mult de o ora sa il produci. Acel articol poate insemna pentru tine mai multe vanzari, potentiale parteneriate in viitor si o expunere mai buna decat ti-ai putea face singur. Mai mult decat atat, prin acest lucru practic are loc un transfer de incredere de la un proprietar de site autoritar, la tine.

 

Daca te gandesti sa creezi articole foarte bune sau orice alt tip de continut de tip text sau imagini, video, audio etc., ai fi mult mai bine pozitionat daca din cand in cand ai apela si la ajutorul celorlalti jucatori din industria ta.

Daca ai un blog micut ce genereaza 1000-10.000 de vizitatori pe luna, ar fi mult mai bine sa publici acel articol pe un site mai mare ce are un milion de vizitatori/luna.

 

Pentru a citi in continuare, vezi partea a III-a a articolului CLICK AICI !

Standard
Afaceri

10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate Partea a III-a

Acest articol are numarul 5 in seria de articole Marketing si bani online

Acest articol este partea a III-a din seria “10 Minciuni Mari Despre SEO Care Probabil Crezi Ca Sunt Adevarate”, articol scris de Sebastian Papp.

Pentru partea I CLICK AICI

Pentru partea a II-a CLICK AICI

 

Asadar, sa continuam partea a II-a….

Minciuna NR. 8: Cu cat ai mai multe linkuri catre site-ul tau, cu atat mai bine.

Serios ? De cand a avea mai multe gauri in sosea a fost un lucru mai bun ?

Imagineaza-ti ca avem doua site-uri, unul cu 1000 de linkuri catre homepage, fiecare link cu PR 0 si site-ul nr. 2 cu doar 100 de linkuri dar cu PR 2, PR 3 si PR 4.

Care crezi ca este mai bine pozitionat si vazut ?

Cred ca este, de fapt, logic si pentru tine ca este vorba de cel de-al doilea.

Zilele in care a avea mai mult si mai mult era un lucru bun se intampla pana in 2006-2008. Acum, simpla achizitie de linkuri doar de dragul de a le avea, iar continutul existent sa fie foarte putin spre deloc…nu…nu mai merge. Google a facut o tranzitie foarte inteligenta de la cantitate la calitate, si daca stai putin sa te gandesti este foarte bine, normal si etic.

 

Tu ce ai prefera ?

10 perechi de pantofi ponositi care se strica imediat? sau 2 perechi de pantofi buni, care sa te tina si sa arate si bine.

 

Minciuna NR. 9: Cu cat ai site-ul inscris in cat mai multe motoare de cautare, cu atat vei primi mai mult trafic.

Din nou….serios ?

Google detine peste 80% din traficul din web in ceea ce priveste motoarele de cautare.

Tu chiar crezi ca mai conteaza 0.01% – 1% vizite dintr-un motor de cautare de care nu a auzit nimeni de el si care probabil nici nu este de incredere?

 

Toti cautam pe Google, aici este piata, aici este traficul, aici sunt banii !!!

In mod normal, cand ai un site abia lansat in Internet, nu trebuie sa-ti faci griji cu inscrierea sa, indexarea sa etc. Se face totul natural si vei fi gasit.

Cele 3 motoare de cautare principale si anume Google, Yahoo si Bing te vor gasi in maxim 2 saptamani si vei fi listat in rezultatele acestora pe topicul despre care iti place sa scrii.

 

Pe scurt: Totul vine de la sine, nu-ti face griji cu inscrierea in 1000 de motoare de cautare, directoare web, agregatoare si alte prostioare.

Exista 20% din actiuni care iti aduc 80% din rezultate. Concentreaza-te pe munca ta de 20% si nu invers, cum fac unii in mod gresit ( se concentreaza pe 80% de actiuni ce le aduc 20% rezultate )

 

Minciuna NR. 10: Este vorba doar despre Pagerank (Rancul paginii)

In mod normal, din nou… pana in 2008 se punea foarte mult accent pe pagerank (nota data de Google ce poate fi intre 1 si 10, exact ca la scoala. Aici insa, o nota peste 3 este buna, ce este sub 3 inseamna ca site-ul este relativ nou si poate sa nu prezinte incredere, prin urmare Google ii va trimite mai putin trafic la inceput)

 

Suntem in 2014 si lucrurile nu mai stau cum erau odata. In ultima perioada am vazut site-uri cu Pagerank relativ micut de 1,2 sau 3 care intreceau ca trafic si conversii site-uri cu Pagerank trecut de 5,6.

Din nou…nu este o regula, in mod normal ar fi trebuit sa se intample exact invers propozitiei de mai devreme, insa ce vreau sa iti demonstrez este ca nu Pagerank-ul conteaza neaparat in a vedea calitatea unui site, deci nu te ingrijora daca au trecut 2 ani de zile si ai inca PR 2 sau 3 si tu vrei neaparat 4, 5 sau chiar mai mult.

 

Concluzie

Doar pentru ca ai observat anumite informatii ce ti s-au parut ca “suna bine” nu inseamna ca sunt si adevarate. Din nou… testeaza pe propria piele si vezi ce functioneaza pentru tine. Actiunea este cel mai important lucru in orice aspect al vietii. Daca nu actionezi intr-o directie, daca nu te misti… este logic ca nu te vei indrepta nicaieri si vei ramane blocat in acelasi loc 🙂

 

Intotdeauna incearca sa privesti lucrurile in mod obiectiv si sa tragi propriile concluzii DUPA ce ai facut si cateva teste. Daca vrei sa domini rezultatele Google in vremurile ce vor urma, concentreaza-te si pe Social Media pentru ca este intr-adevar cheia promovarii eficiente dar in acelasi timp si ieftine.

De unul singur poate nu ajungi la 1000 de oameni, dar cu ajutorul altor 100 de oameni ai mai multe sanse 🙂 Daca ai continut bun si iti pasa de audienta ta in mod activ atunci vei fi ascultat, share-uit, apreciat si cumparat in termeni de produse si/sau servicii.

 

Iti multumesc ca ai citit acest articol, iar daca ai intrebari nu ezita sa mi le adresezi intr-un comentariu mai jos…

Daca ai prieteni, colegi sau parteneri ce consideri ca ar beneficia daca ar cunoaste aceste informatii te invit sa le distribui si lor acest material. Sunt sigur ca acestia iti vor multumi.

Standard