Carti, filme si evenimente

1,8 milioane de carti electronice gratuite (ebook) pentru Kindle si nu numai

, , , , , 7 comentarii

Am aflat de aceasta cifra de pe un site dedicat unui dispozitiv de citit carti electronice: Kindle. Site-ul se numeste Kindle Romania si mi-a atras atentia pentru informatiile practice pe care le ofera.

Ce este un Kindle?

Este un gadget de marimea comparabila cu doua palme obisnuite de adult, puse una langa alta, avand  grosimea sub 1 centimetru. El se foloseste la citirea cartilor in format electronic, utilizand un ecran cu cernela electronica (e-ink). Marele avantaj al cernelii electronice este ca folosirea acesteia consuma foarte putin curent electric, ceea ce face ca un Kindle sa aiba durata de functionare de 3-4 saptamani (!).

Mai multe despre Kindle gasiti aici (in engleza, resursa foarte detaliata) sau aici (in romana).

Personal am citit o carte folosind un Kindle si pot sa va spun ca este o experienta interesanta. Nu este acelasi lucru ca si lectura unei carti in format tiparit, dar are cateva avantaje enorm: Kindle este usor, subtire, bateria tine foarte mult si poate memora 3500 de carti, deci este ideal pentru calatorii si vacanta.

Cat costa un Kindle

Cumparat direct de la amazon.com, costa (la data scrierii articolului)  199 USD, cu tot cu transport (pretul variaza in functie de model). Interesant de subliniat ca el poate fi comandat prin intermediul unei firme de intermediere a transportului iar pretul se reduce la 159 USD!. Am aflat de aceasta smecherie din site-ul Kindle Romania, iar metoda este descrisa in amanunt aici.  Aceasta metoda se poate folosi si atunci cand amazon.com (sau alt magazin online din SUA) nu trimite comenzile, la anumite articole, in Romania, deci este un artificiu de luat in seama.

1.8 milioane de carti

In site-ul Kindle Romania se spune ca sunt disponibile 1.8 milioane de carti  gratuite, in formate pe care le citeste Kindle.

Formatul nativ pentru Kindle este cel de la amazon.com adica DRM protejat (AZW), deoarece Kindle este produs de Amazon. In acest format exista aproape 800.000 de carti iar numarul creste de la zi la alta. In schimb, Kindle citeste si alte formate, inclusiv PDF si formate pentru telefoanele mobile.

Iata cateva link-uri cu resurse ce contin carti electronice gratuite in formate pe care le poate citi Kindle:

  • aproape 30.000 de carti gratuie la Amazon (click aici)
  • Proiectul Guttenberg cu 30.000 de carti (click aici)
  • Biblioteca deschisa (Open Library) cu peste 20 de milioane de intrari in diferite formate, intre care si cele citibile cu Kindle (click aici)
  • Arhiva Internet (Internet Archive) cu milioane de  carti rare, care nu se mai publica (click aici)
  • ManyBooks care are 30.000 de carti, multe de pe proiectul Gutenberg dar si carti mai putin cunoscute in standard Creative Commons (click aici)
  • carti gratuite de la Google ebookstore, mii de titluri (click aici)
  • Kindle Free Books care ofera 1000 de titluri gratuite (click aici)

Nu-mi ramane decat sa-ti urez „Lectura placuta!” pentru ca sunt sigur ca vei gasi ceva interesant de citit cautand in aceste resurse.

 

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „1,8 milioane de carti electronice gratuite (ebook) pentru Kindle si nu numai

  1. Claudia zice:

    Salutari Luca,
    Interesant cum a aparut articolul asta exact cand cautam informatii despre Kindle, ieri vroiam sa mi-l comand pe amazon si nu eram lamurita cu transportul si taxele, iar azi gasesc linkul care imi trebuia.
    Multumesc mult

  2. Viorica zice:

    Buna,
    sunt pur si simplu entuziasmata de articolul despre Kindle,informatiile ma ajuta sa-mi lamuresc niste aspecte, thank you, thank you, thank you!
    PS. am citit si alte articole de pe blog, foarte utile, am lecturat si o parte din comentarii, foarte interesant, multumesc si felicitari dl.Luca Dezmir! Voi reveni,voi comanda, voi recomanda!

  3. Iulia G zice:

    Buna ziua! Felicitari pentru articol, foarte folositor. Am si eu o intrebare in legatura cu aceste e-book-uri. Exista posibilitatea instalarii unui program de dictionar electronic, gen PLECO sau „trainchinese”, pentru limba chineza si engleza. O a doua intrebare este daca recunosc caracterele chinezesti, este posibil sa citesc carti in limba chineza?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns.
    Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.