Investitii imobiliare

Forta imaginilor si criza din imobiliare

, 2 comentarii

In urma cu aproape o luna am vazut o fotografie foarte interesanta, realizata intr-un cartier nou construit din Texas, Statele Unite, cu case disponibile spre vinzare.

cartier-fantoma

foto: AP

Se observa un sir de case  in fata carora cresc buruienile. O fotografie vorbeste cit o mie de cuvinte.

Fara sa vreau mi-am adus aminte de situatia similara din Romania. Vezi peste tot proiecte imobiliare terminate, fie ca e vorba de siruri de case sau blocuri de apartamente, care sint goale si nu se vind.

dsc_0149

dsc_0152

In afara de dezvoltatori, piata terenurilor este grav afectata. Peste tot intilnesc panouri de vinzare, indiferent ca e vorba de zone din interiorul orasului sau noi zone rezidentiale.

dsc_0160

dsc_0158

dsc_0157

dsc_0156

dsc_0155

dsc_0154

dsc_0153

dsc_0151

Este o piata in care cumparatorii sint la putere, iar cumparatorii… asteapta ca preturile sa mai scada.

Cit o sa mai scada? Nimeni nu stie. Ce pot sa va spun este ca, inainte ca preturile sa creasca din nou, se vor cumpara la greu imobile si terenuri la preturi foarte mici. O buna oportunitate pentru cei care, in aceste vremuri, au cash.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Forta imaginilor si criza din imobiliare

  1. Radu zice:

    Si-n Bucuresti situatzia e similara.

    De prin vara au inceput sa apara agatzate de balcoane, cearsafuri cu „for rent/ sale”, si odata ce apar, raman cu lunile. E o cladire pe Bratianu (zona super-centrala) in care cineva are un semn mare „FOR SALE 2500 mp TEL …”. Il vad in fiecare zi in drum spre servici. Nu-mi amintesc cand a aparut anuntzul, dar cred ca merge pe 1 an!

    Chiriile sunt afectate proportzional. Oferta se orienteaza spre inchiriere, proprietarii neputand obtzine pretzul dorit, iar chiriile scad vazand cu ochii.

    Si pentru ca tot forbin de „fortza imaginilor” 🙂 uite un grafic foarte interesant care suprapune asset bubble-ul romanesc peste cel american: http://1.bp.blogspot.com/_y3j9TBqVKOo/Sb9r2HLPCyI/AAAAAAAAAEw/V82TceUndy4/s1600-h/sp+vs+b.jpg

    Real estate bubble-ul american desi are proportzii istorice (pentru ei), pare aproape plat in comparatzie.

  2. Concediaza-ti seful! zice:

    good,

    sa mai scada nitel, sa mai acumulez niste ca$h, sa investesc si eu incet incet in imobiliare

    succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.