Finante personale

Cc: The Simple Dollar

4 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul empower.ro

The Simple Dollar este unul din preferatele mele. Este un blog de finante personale scris cu sinceritate, cu dorinta de a ajuta.

Inainte de a spune mai mult voi lasa autorul sa-l prezinte: “The Simple Dollar is for those of us who need both cents and sense: people fighting debt and bad spending habits while building a financially secure future and still affording a latte or two.”

La origine, parcursul lui Trent Hamm a fost comun cu povestea multora dintre noi: a crescut intr-o familie saraca, unde nu a primit nici un fel de educatie financiara personala. Parintii lui traiau de la un salariu la altul iar atunci cand se intampla sa castige ceva bani in plus, cumparau lucruri pe care ulterior nu le foloseau.

Crescut intr-o asemenea atmosfera, Trent a pornit in viata cu stangul. Ajuns la maturitate, a facut ceea ce fac majoritatea americanilor: datorii. Lucrurile au mers din rau in mai rau pana cand dezastrul (sau Armageddon-ul financiar, cum ii spune Trent) l-a obligat sa se opreasca din apele namoloase in care se scalda. A inceput sa analizeze cauzele care l-au dus in aceasta situatie si sa caute solutii.

Introspectiile privitoare la parcursul primei parti a vietii sale, cand a marsat din greseala in greseala precum si intoarcerea la 180 de grade pe care a trebuit s-o faca sunt prezentate intr-o serie de zece articole-spovedanie, in care incearca sa se prezinte onest, pentru ca noi sa putem trage concluzii. Si invataminte ce ar putea sa ne opreasca sa facem aceleasi greseli.

O alta serie de articole reprezinta 31 Days To Fix Your Finances: A Wrapup, in care ne arata cinci etape ce contin 31 de zile pentru a ne putea pune in ordine finantele personale. Incepand cu stabilirea telurilor, analiza situatiei si masurile ce trebuie luate, fiecare etapa este prezentata sintetic, intr-un limbaj accesibil. Aceste articole reprezinta un adevarat tezaur pentru cei care au nevoie de o schimbare in finantele lor personale.

Chiar daca The Simple Dollar ar contine numai atat, ar fi deja in topul celor mai bune bloguri de finante personale pe care le urmaresc. El ne ofera mult mai mult, sute de articole scrise pe parcursul a trei ani, pline de impresii si invataminte personale care ar putea sa ne ajute pe noi toti.

In plus, Trent este un suflet generos: nu cunosc un alt caz in care un blogger de succes (are aproape 27.000 de abonati) a renuntat la drepturile de copyright asupra articolelor sale, pe care le-a declarat bun public: oricine le poate folosi ca sursa de inspiratie, le poate copia si le poate modifica fara restrictii.

Despre asta ne spune: “Why? Over the last few months, I’ve been reflecting a ton on The Simple Dollar, why I write it, and what I want to do with it. The more I considered it, I really began to realize that the whole reason I write The Simple Dollar is for you, the reader. That’s it. By releasing all of the written content into the public domain, I have a far better chance of actually reaching people than I ever would keeping that content here and restricting the rights of people who want to share it.”

Un gest de o generozitate fara precedent intr-o lume in care egoismul este moneda forte a mercantilismului.

Nu pot decat sa fac o plecaciune in fata lui Trent Hamm, sa-l consider un om care ma inspira in munca pe care o fac la Milionarul Mioritic si sa va invit sa va abonati la The Simple Dollar.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Cc: The Simple Dollar

  1. George Breban zice:

    Multumumesc in numele tuturor cititorilor pentru invitatie mai intai de toate, iar apoi, pentru oportunitatea de a ne largii orizontul!

    Cunosc si eu o persoana ce face o treaba cel putin la fel de buna ca si Trent Hamm. Felicitari domnule Luca Dezmir! 🙂

    P.S. Generozitatea genereaza generozitate, egoismul genereaza egoism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.