Finante personale

Trei concepte la care lucrez

Lasa un comentariu

Cei care îmi urmaresc blogul si activitatea pe retelele de socializare (prezenta mea pe Facebook), stiu ca de câtiva ani lucrez la o carte care se numeste „Banii – istoria nescrisa, adevarul ascuns”. Lucrul la aceasta carte a avut perioade bune, pauze prelungite si momente de inspiratie. Munca a fost întrerupt de diferite proiecte care mi-au acaparat timpul, cum ar fi investitiile în criptomonede, investitiile imobiliare si mai nou proiectele legate de literatura si arta SFF (Science Fiction si Fantasy), mai ales de festivalul de film SFF „The Galactic Imaginarium”.

Ultimele saptamâni au fost, pentru mine, o oaza de liniste, care mi-a permis sa-mi cizelez ideile legate de conceptele noi pe care le voi prezenta în noua mea carte. Au fost zile în care mi-am clarificat gândurile si am avut perioade de inspiratie si parcurs logic, cum nu am întâlnit pâna acum, în activitatea mea creativa, legat de finante personale si investitii.

Cele de mai sus sunt impresiile mele personale, iar conceptele despre care am vorbit cred va vor aduce o contribuie originala la literatura de finante personale, la nivel mondial. Fiind constient de greutatea acestei afirmatii, m-am decis sa prezint spre dezbatere publica si feedback, aceste trei concepte la care lucrez. Mentionez ca am scris doar 25% din carte, dar nu a vreau sa prezint cartea finalizat înainte de a pune în discutie conceptele pe care le consider originale, într-o masura destul de mare.

Când spun „originale”, nu ma refer la „nemaiauzite”. E greu în ziua de azi sa aduci ceva cu adevarat original. În schimb, sper ca am reusit sa asamblez informatii si notiuni existente deja, din lumea finantelor personale si investitiilor, în trei concepte, într-o forma în care nu a mai fost realizata.

Cel putin asta sper. De aceea voi da publice cele trei concepte, pentru feedback si dezbatere, catre toti cititorii de limba româna (pentru moment), specializati pe domeniu, sau nu, care doresc sa se implice în acest demers. Acest lucru îl fac pentru:

  1. a afla daca aceste concepte sunt cu adevarat originale, în acceptiunea termenului, descris mai sus de mine, adica daca au mai fost articole sau carti care au prezentat aceste concepte în ansamblul formei propuse de mine
  2. a afla daca exista greseli de logica sau factualitate, legate de aceste concepte

Cele trei concepte sunt:

  1. teoria nivelurilor si benzilor de energie financiara, descrisa de mine pentru prima data, principial, în cartea „Iesi din labirint„, la care voi adauga descrierea a 6 benzi de energie financiara, si definirea lor cu ajutorul conceptelor de venit activ, venit pasiv, cheltuieli si economii
  2. definirea celor cinci elemente care concura la realizarea câstigurilor financiare. Este o obsesie mai veche de a mea, de a realiza o schema simpla prin care fiecare om sa înteleaga modalitatea prin care se fac banii, în paradigma economica actuala, si care sa-i spuna, în termeni clari, ce sa faca pentru a obtine câti bani doreste.
  3. ce însemna, de fapt, conceptul de prosperitate, atât financiara cât si personala, si cum se obtine aceasta, cu ajutorul celor cinci elemente de care am amintit mai sus

Voi prezenta cele trei concepte în trei „articole” pe acest blog, care ar putea fi definite ca „White paper„. Aceasta denominare nu se gaseste în limba româna. Va invit sa propuneti o traducere la acest termen.

De asemenea, la final, voi prezenta cuprinsul noii carti si va voi da posibilitatea sa va înscrieti pe lista de prevânzare a cartii.

Sper ca acest demers sa ma ajute sa verific si sa imbunatatesc conceptele gândite de mine. Va fi o proba de foc, care îmi va arata daca într-adevar munca mea este originala si daca are o valoare pentru publicul larg.

Va multumesc!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.