Finante personale

Cum am pierdut bani in criza din 2008

Lasa un comentariu
Imagine: Davide Guglielmo, freeimages.com

Imagine: Davide Guglielmo, freeimages.com

De-a lungul timpul am scris articole disparate pe blog si am vorbit in cadrul seminariilor, trainigurilor si conferintelor pe care le-am tinut, despre criza din 2008 si efectele ei asupra activitatii mele de medic dentist si asupra investitiilor pe care le-am realizat. Nu m-am ferit niciodata sa ofer auditoriului esecurile mele, pentru ca ele sunt cele mai importante experiente pe care le-am avut, experiente care mi-au permis sa invat foarte multe si sa fiu pregatit pentru a nu repeta aceleasi greseli in crizele economice care vor veni. Ar fi bine sa ma crezi: vor mai fi crize economice, iar urmatoarea, care va veni nu peste mult timp, se pare ca va fi o criza cu adevarat deosebita.

Cum poti pierde bani in timpul crizelor economice

Din 1994 am inceput sa lucrez ca medic dentist. Pe atunci ne numeam „medici stomatologi”, dar nomenclatura s-a schimbat si am fost „declasati” la titlul de medic dentist (ca o paranteza, medicul stomatolog se ocupa de „stoma”, adica de cavitatea bucala, in timp ce medicul dentist, desi nu si-a schimbat domeniul de activitate, este denumit dupa „dens” adica dinte). Aceasta a fost, pentru multi ani, singura sursa de venit, pentru mine si, ulterior, pentru familia mea.

Din 2001, impreuna cu sotia, am inceput investitiile imobiliare.

Din 2003 am inceput investitiile pe pietele financiare internationale.

Din 2007 am deschis primul blog de finante personale si investitii din Romania, milionarulmioritic.com, care ulterior s-a transformat in business-ul de azi, dedicat educatiei financiare (care se desfasoara sub umbrela firmei Gallifrey S.R.L.).

In 2008 a inceput criza financiara mondiala.

In 2009 criza a lovit Romania. In acel moment aveam , in familie, cinci surse de venit. Toate au fost afectate de criza economica.

Despre ce voi vorbi in aceasta serie de articole

Voi analiza, in fiecare articol in parte, una dintre sursele de venit active din perioada in care a inceput criza economica si voi descrie modul in care criza a redus incasarile, a produs pierderi sau a inghetat ciclul de investitii.

Vor fi articole despre:

  • pierderile din investitiile imobiliare
  • pierderile din investitiile pe pietele internationale
  • pierderi din incasarile legate de blog (inceputul business-ului de educatie financiara)
  • pierderi din activitatea de cabinet dentar

La final, in ultimul articol, voi vorbi despre plasa mea de siguranta si cum aceasta m-a ajutat sa trec cu bine de criza economica, in timp ce prieteni si cunostinte pierdeau mii si zeci de mii de euro, joburi sigure sau isi inchideau afacerile.

Va fi o serie de articole deosebit de puternica, legata de lucruri reale, care mi s-au intamplat. Vreau sa afli aceste detalii, sa stii ce se poate intampla intr-o criza economica si sa incerci sa nu repeti greselile pe care le-am facut eu.

 

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.