Carti, filme si evenimente

Un film pe care ar trebui sa-l vada toti angajatii

, , , 4 comentarii

Afisul fimului "Up in the Air"

Titlu: La inaltime
Titlul original: Up in the Air
Anul productiei: 2009
Regia: Jason Reitman
In distributie: George Clooney, Vera Farming, Anna Kendrick
Genul: Drama
Scor IMDB: 7.7

Am vrut de mult timp sa iti propun acest film spre vizionare. L-am vazut acum cateva luni si am ramas profund impresionat de o anumita parte a filmului.

E  povestea unui specialist in … concedieri. El face parte dintr-o firma, a carui domeniu de activitate este managementul personalului care urmeaza sa fie concediat. Reprezentantul firmei este cel care spune angajatului ca este concediat si incearca sa-i ofere consultanta pentru perioada urmatoare concedierii.

Aceasta este doar o parte din poveste, povestea de fundal. Dincolo de ea sta povestea principala a filmului, cea a personajului interpretat de George Clooney, care trece printr-o perioada mai dificila a vietii sale, ajungand, la un moment dat, sa fie pe punctul de a fi… concediat.

Te invit sa vezi acest film, chiar daca esti angajat sau nu. El prezinta cu realism fata dramatica a lucrurilor care se intampla atunci cand un angajat corect, care si-a facut datoria fata de firma, ajunge sa fie concediat, pentru ca respectiva firma doreste sa supravietuiasca perioadei economice dificile sau, pur si simplu, pentru ca vrea sa faca mai mult profit. Desi nu sunt angajat, aceasta latura a filmului mi-a atins o coarda sensibila, aratandu-mi adevarata tragedie pe care o sufera cei care sunt dati afara de la locul de munca. Pentru tine, care esti angajat, acest film ar trebui sa fie un semnal de alarma, ca sa intelegi ca actuala pozitie este deosebit de nesigura, pentru ca oricand poti fi considerat „in plus”, o particica din intreg, de care intregul se descotoroseste, atunci cand nu mai are nevoie de ea.

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Un film pe care ar trebui sa-l vada toti angajatii

  1. Am vazut filmul si ai dreptate cu titlul articolului… M-a impresionat si mi-a dat mult de gandit. Pe mai multe fronturi. Din punct de vedere al angajatului cred ca trebuie schimbata putin mentalitatea. E bine sa pui suflet in ceea ce oferi la slujba, dar sa iti ramana si pentru tine. Din punct de vedere al companiei e de inteles ca doreste mai mult profit si e de inteles ca trebuie sa renunte la unii angajati. Pentru mine, ca angajat, ar trebui sa nu imi fie teama de pierderea slujbei daca am ceva experienta sau atitudinea potrivita, ar trebui sa-mi gasesc relativ usor altceva de facut, poate chiar pe cont propriu. Sunt acum oameni care gandesc ca nu conteaza cat muncesc, ca viata lor se duce doar pe o slujba, dar sunt multumiti ca o au. Poate e greu sa gasesti de lucru, dar nu trebuie gandit asa. Ca angajat trebuie sa incerc sa-mi mentin nivelul profesional, sa ma dezvolt continuu, astfel incat unui angajator sa-i fie greu sa renunte la mine. Angajatorul ar trebui sa se gandeasca bine cand face angajari, sa aleaga oameni potriviti pentru fiecare post si pentru echipa. Sa investeasca in oamenii pe care ii are. Din pacate, in perioada aceasta multi angajatori se poarta mai putin bine cu angajatii pentru ca stiu ca acestora le este greu sa plece din companie.
    Este o situatie cu doua parti, parerea mea este ca se poate rezolva daca fiecare ar avea mai mult respect si grija pentru ceea ce ofera si pentru ce primeste.
    In film mai este si partea personala, la care trebuie reflectat, deasemenea. Concluzia mea ar fi ca trebuie s aai grija de toate fetele vietii, si de slujba si de prieteni, si de socializare si de viata personala. Pe ultima tindem sa o lasam la sfarsit…

  2. Marton zice:

    Filmul e excelent, George Clooney merita chair un Oscar zic eu.In ceea ce priveste soarta angajatului, cred ca dupa atitia ani de la caderea comunismului, oamenii ar trebui sa fie constienti ca pot fi dati afara fara drept de apel din orice slujba si , deasemena, sa nu puna egalitate intre o slujba si propria lor persoana. Extrapolind, nici un om de afaceri nu trebuie sa egalizeze afacerea cu propriai viata.
    Totusi, se pare ca aceste greseli inca se mai fac, in mod bizar.
    A, inca ceva: coleg nu este egal cu prieten.

  3. Andrei Morosan zice:

    Super filmul. Si eu l-am vazut insa pentru ca nu sunt angajat nu am realizat cata incarcare emotionala are. Ce pot sa confirm este ca un angajat intr-o firma reprezinta un numar, numarul contractului de munca si atat. Cu s-au fara el firma oricum va functiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.