In atentia mea

Fa bani cu L’eDucativ

, , , , , , , , Lasa un comentariu

Atunci cand am lansat L’eDucativ, m-am documentat pe internet pentru a vedea care este situatia ofertei de cursuri online, atat gratuite cat si platite.

Situatia actuala

Ce am observat:

  • pe zona de cursuri online gratuite, exista cateva site-uri care oferta asemenea servicii, mai ales in domeniul IT si al limbilor straine. In general, aceste cursuri se prezinta sub forma de lectii, care sunt furnizate in format text. Rareori exista teste si nu sunt disponibile niciun fel de alte facilitati
  • o categorie speciala de cursuri de IT gratuite sunt oferite de un proiect educational in care este implicat Microsoft
  • pe zona de cursuri platite, acestea sunt in oferta unor firme specializate. Domeniile cele mai intalnite sunt IT-ul, subiecte legate de afaceri, subiecte legate de resursele umane si formarea lor. Doar o mica parte ofera certificare CNFPA.
  • am gasit doar o universitate care avea o sectiune de cursuri online

Am intalnit doar doua cazuri de cursuri realizate pe platforme dedicate, una Open Source, alta comerciala. De asemenea, intr-un caz am gasit o platforma facuta de firma care oferea cursurile (cursuri IT, evident).

In rest, se foloseau platforme WordPress modificate sau alte tipuri de CMS-uri.

Oferte pentru profesori, traineri si creatori de cursuri

Am intalnit doar doua platforme care ofereau colaborare pentru eventuali creatori de cursuri, dar n-am vazut in oferta cursuri diferite de cele realizate de firma ofertanta. Ca atare, daca esti creator de cursuri si doresti sa te extinzi in zona online, ai o problema.

Ce ai nevoie pentru a creea si a furniza un curs online?

Ca si creator de curs, ai nevoie de patru lucruri esentiale (in cazul in care ai cursul realizat):

  1. o platforma special dedicata pentru a furniza cursurile, recomandabil un LMS (vezi articolul anterior)
  2. gazduire pe un sever de internet, pentru platforma
  3. o echipa care sa mentina in functionare platforma
  4. un sistem de plata (in cazul in care vrei sa oferi cursuri platite)

Cele patru puncte de mai sus necesita o intreaga echipa si cunostine in toate domeniile de mai sus. Echipa L’eDucativ le poate oferipe toate. In plus, platforma este in asa fel configurata incat sa poata acomoda mii de cursuri si sa deserveasca simultan sute de studenti,  dintre zecile de mii care se pot inscrie pe platforma.

Daca esti profesor, trainer, coach, profesionist sau pur si simplu cunoscator al unui domeniu si doresti sa creezi cursuri online, L’eDucativ este solutia pentru tine. Vei avea la dispozitie un curs online (cum altfel!) care sa te invete cum sa folosesti platforma si care sunt cerintele unui curs online modern. Cursurile vor fi prezentate in format SCORM, care este standardul mondial la nivel de educatie online. In acest fel, din start, vei fi deasupra majoritatii ofertelor de educatie online prezente in Romania.

Conditii de colaborare la L’eDucativ

  • pentru sectiunea educationala, L’eDucativ colaboreaza cu Asociatia pentru Educatie Complementara, care va monitoriza procesul educativ si va acorda diplomele de participare la cursuri, la cerere.
  • pentru a fi acceptat ca si colaborator, va trebui sa trimiti un CV detaliat, axat pe domeniul in care vrei sa realizezi cursul. CV-ul va fi analizat de o comisie de validare
  • dupa validarea ta ca si creator de curs, vei crea cursuri pentru platforma, cursuri ce vor fi, la randul lor, validate de o comisie speciala
  • pe durata colaborarii cu L’eDucativ, trebuie sa creezi in fiecare an un curs gratuit cu cel putin 3 module, care va ramane disponibil pe platforma si dupa incetarea colaborarii
  • toate cursurile, gratuite sau platite, vor fi evaluate dupa o grila de evaluare, care va lua in considerare toate elementele cursului. Aceasta grila va oferi un punctaj si o valoare monetara cursului. Grila standardizata este un garant al aprecierii calitative si cantitative oneste a fiecarui curs in parte, bazata doar pe criterii obiective.
  • in cazul in care cursul va fi oferit contra cost, pretul sau va trebui sa fie egal sau mai mic decat valoarea calculata cu grila L’eDucativ
  • din pretul platit de fiecare cursant, un procent va fi remis catre L’eDucativ, pentru oferirea solutiei de plata, a gazduirii si asigurarii functionalitatii platormei educative, precum si pentru promovarea cursului pe canalele proprii
  • dupa ce cursul este activ, va trebui sa asisti cursantii care au platit participarea la curs

Avantajele tale

  • in calitate de creator de curs, te vei ocupa de ceea ce stii sa faci mai bine: crearea cursului si predarea lui
  • restul aspectelor tehnice si financiare vor fi preluate de L’eDucativ
  • de asemenea, te vei folosi de baza de cursanti care acceseaza platforma, deoarece L’eDucativ iti va promova cursul catre cel mai potrivit segment de clienti: consumatorii de cursuri.

Detalii si oferte de colaborare

Daca doresti detalii suplimentare sau doresti sa incepi colaborarea cu L’eDucativ, contacteaz-o pe Simona Hupov, dand click aici.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.