Finante personale

Implica familia, rudele si prietenii

, , , , , , Lasa un comentariu

Finantele personale pot deveni o provocare deosebita in viata fiecaruia dintre noi. Acest lucru  apare datorita incapacitatii noastre de a ne gestiona cu eficienta banii fiind, de cele mai multe ori, provocate de o situatie care scapa de sub control: o boala prelungita, un accident, pierderea locului de munca.

Tocmai pentru ca se pot creea situatii deosebit de grele, in care sunt necesare decizii dificile, care cer efort emotional si de vointa pentru a fi implicate, este necesar sa te gandesti din ce loc poti primi ajutor, fie ca e vorba de sprijin financiar sau suport emotional.

E nevoie sa te uiti in viata ta, sa selectezi persoanele care crezi ca ar putea sa te ajute, fie ca e vorba de prieteni, rude sau familie. La fel de bine, ai putea sa suferi un tratament complet diferit, starnind fie indiferenta, fie ostilitate din partea acestora.

Grade de interactiune

Pozitiv

Cea mai buna situatie este cea in care familia, rudele si prietenii se ofera sa te sprijine in actiunile tale. Indiferent din ce directie apare sprijinul, el este binevenit. Chiar si cele mai mici cuvinte de incurajare pot sa se dovedeasca, in momentele grele, adevarate trambuline, care sa te propulseze departe de emotiile negative pe care le poti incerca.

Invata sa apreciezi acest ajutor, chiar daca ti se pare normal ca cei dragi sa fie alaturi de tine si sa te sustina. Arata-ti verbal, de cate ori ai posibilitatea, recunostinta fata de gestul lor. Acest feedback pozitiv ii va determina sa te ajute in continuare; nu uita, orice om fata de care arati apreciere, te va tine minte si va fi langa tine, la nevoie.

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.