Finante personale

Negociaza cu banca

, , , , , 5 comentarii

Ai probleme cu plata ratelor la banca. Aceasta afirmatie nu e suficient de detaliata pentru a alcatuit un tablou complet.

A avea problema cu ratele, poate insemna ca banii nu iti mai ajung ca inainte, dar poti plati in continuare ratele. Standardul de viata ti s-a diminuat, o duci mai rau, dar inca poti sa-ti achiti obligatiile fata de banca.

Pentru altii, lucrurile pot sta mai rau. Banii sunt atat de putini, incat apare intarzierea la plata ratelor sau chiar lipsa platilor. De obicei, aceasta situatie nu apare „peste noapte”, ci este rezultatul unui proces de durata. Cel mai adesea, incapacitatea de plata apare odata cu disparitia unei surse de venit sau mai multor surse de venit, cel mai frecvent prin concediere.

Dar o concediere nu vine din senin. Se stie din timp ca firma la care lucrezi merge prost, ca vor avea loc restructurari, ca departamentul din care faci parte e  „pe lista neagra”, ca tu esti, dintre toti,  cel mai vizat. Cu toate acestea, astepti deznodamantul, cu speranta ca vei scapa de concediere.

Cand sursele tale de venit abia daca reusesc sa ajunga pentru plata ratelor si esti pe punctul de a fi concediat, e timpul sa actionezi. Trebuie sa pui raul in fata si sa mergi la banca, pentru a discuta situatia in care te afli, situatie care te va pune, in curand, in incapacitate de plata. Acesta este primul si cel mai important principiu, dintre cele care sunt legate de renegocierea creditului tau, atunci cand ai probleme cu plata ratelor:

Contacteaza din timp banca

Daca nu faci acest lucru, daca astepti sa intarzii cu ratele sau amani pana cand nu mai poti sa le platesti deloc, vei avea urmatoarele probleme:

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Negociaza cu banca

  1. Stefan Murgeanu zice:

    he he, cunosc cel putin doua persoane care la sfaturile si insistentele mele si-au refinantat creditele, scazandu-si costurile lunare nete cu aceste credite (rate, dobanzi, comisioane) cu cca 30-40%

    interesant in ambele cazuri a fost ca bancile originare unde aveau creditele AU REFUZAT sa le ofere conditii mai bune, invocand tot felul de pretexte, in ambele cazuri refinantarea obtinandu-se pana la urma de la alte banci…

    cred ca inca multe banci mizeaza pe comoditatea clientilor, care nu se incumeta sa bata drumuri pt refinantare, desi costurile ar scadea semnificativ

  2. Pingback: Tweets that mention Negociaza cu banca | Milionarul Mioritic -- Topsy.com

  3. Luca Dezmir zice:

    costurile lunare scad, dar de obicei se prelungeste perioada de plata, iar suma totala returnata pentru creditul respectiv va creste. aceste detalii trebuie luate in seama, pentru ca sunt deosebit de importante.

  4. Marton zice:

    Din pacate, am o ruda care nu a facut asa cum recomanzi tu aici, si a venit la mine cind banca a pus deja sechestru pe apartament. Ce crezi ca voia de la mine? Sa iau eu credit si sa-i cumpar apartamentul la licitatie! El si sotia nu lucreaza si au un copil de un an. Cica imi dau ei banii inapoi in rate. Wtf?! Oamenii astia au pierdut simtul masurii…

  5. Luca Dezmir zice:

    Marton,

    este intr-adevar, un caz trist, determinat, zic eu, de inconstienta. in momentul in care realitatea nu te preocupa in masura in care ar trebuie, realitatea te loveste crunt.

    daca persoana respectiva ar fi trait in comuna primitiva si ar fi fost la fel de neglijenta in legatura cu adapostul ei si al familiei, cand ar fi venit iarna, pur si simplu ar fi murit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.