Finante personale

Creste veniturile

, , , 2 comentarii

Nu exista un lucru mai demoralizator decat un salariu mic, platit pe merit.

Edmund Wilson

Trebuie sa te obisnuitest cu un adevar crunt: veniturile pe care le obtii astazi sunt in conformitate cu abilitatile tale din acest moment si, din acest punct de vedere, ele sunt platite corect.

S-ar putea ca aceasta afirmatie sa te socheze. S-ar putea sa simti, in interiorul tau, ca munca ta valoareaza mult mai mult decat esti platit, ca angajatorul tau te exploateaza, luand cea mai mare parte a valorii muncii tale, platindu-te cu un salariu de nimic. Toate acestea sunt doar impresii subiective, pentru ca afirmatia de la inceputul acestui capitol este adevarata si poate fi demonstrata.

Sa admitem ca, intr-adevar, esti platit cu un salariu sub nivelul cu care sunt platiti alti angajati, la fel de capabili ca si tine, la fel de pregatiti, care lucreaza intr-o firma similara cu a ta, intr-un domeniu similar cu al tau. Acest lucru este revoltator, din punctul tau de vedere.

Daca te intrebi de ce se intampla aceasta nedreptate, raspunsul este simplu:

  • nu ai fost in stare sa-ti negociezi, la angajare sau de-a lungul timpului, un salariu in conformitate cu cele platite in industrie sau cu aptitudinile tale (deficit de negociere)
  • nu ai reusit sa devii indispensabil in firma in care lucrezi, in asa fel incat sa fii in pozitia in care sa negociezi un salariu in conformitate cu aptitudinilepe care le ai (deficit profesional)
  • nu ai avut suficienta forta si suficient curaj pentru a deveni liber profesionist sau a deschide o firma proprie, pentru a ajunge la un nivel de castig cel putin egal cu cel din industria si specialitatea in care activezi (deficit de initiativa antreprenoriala)

Dupa cum vezi, in toate situatiile de mai sus, singurul vinovat esti tu. In momentul in care ajungi sa acuzi o forta straina pentru esecul tau, esti in situatia de a-ti recunoaste esecul. In spatiu anglo-saxon exista o vorba populara: „To blame is lame” [A da vina (pe altcineva) este jalnic], ceea ce este intru-totul adevarat.
Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Creste veniturile

  1. Pingback: Tweets that mention Creste veniturile | Milionarul Mioritic -- Topsy.com

  2. ICNIC zice:

    ” Unde sa gasesti un om,care sa fie pt.sine insusi UN CENZOR SEVER,un MARTOR,un JUDECATOR,care sa-si recunoasca vina,SA SE CHEME EL INSUSI IN FATA TRIBUNALULUI CONSTIINTEI SALE,sa se recunoasca vinovat si sa se pedepseasca..? „-Confucius(500i.e.n.) Majoritatea oamenilor fiind orbita de mirajul facilului si confortului.. Articol excelent. Tema superba..Felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.