In atentia mea

Adapteaza-te la vremurile schimbatoare

, , Lasa un comentariu

Foto: sgback

Vremurile sunt intr-o continua schimbare.

Aceasta propozitie poate parea banala, dar in ea se ascunde samanta esecului personal al fiecaruia dintre noi. Cei mai multi oamni sunt conservatori: atunci cand invata sa faca ceva (fie ca e vorba de a planta un pom sau de a investi la bursa), ei cred ca acel lucru, pe care l-au facut odata si le-a iesit bine, va fi valabil si maine. Acesta convingere este falsa.

Daca anul trecut ai plantat un copac in martie, iar anul a fost bun,  cu o primavara ploioasa, in care a lipsit inghetul, inseamna ca ai avut mari sanse ca sa se prinda. Dar daca vei incerca sa plantezi un copac intr-un an in care luna martie e hartuita de ingheturi si urmata de o vara lunga si secetoasa, s-ar putea sa nu fii la fel de norocos.

Daca in 2005 ai investit la bursa din Bucuresti, ai avut sansa sa castigi binisor pana in 2007. Dacai ai continuat sa „bagi bani ” in bursa in anii urmatori lui 2007, crezand ca ea va creste la nesfarsit, acea perioada te-a dezamagit profund: am avut un prieten care a pierdut peste 80% din valoarea investitiilor pentru ca n-a iesit la timp, de fapt pentru ca a iesit din piata dupa devalorizarea actiunilor.

Cum spuneam, vremurile sunt in continua schimbare, iar noi trebuie sa ne adaptam la ele. Acest lucru inseamna ca modul in care am investit si mi-am dirijat finantele  in 2010 a fost diferit de modul in care am actionat in 2009. La fel, 2011 s-ar putea sa fie diferit de 2010.

Daca esti curios cum mi-am condus finantele, care au fost sursele mele de castig si valoarea lor proportionala, in 2010, in domeniile imobiliar, trading si surse de venit rezidual, precum si domeniile in care am cheltuit banii, iti recomand sa citesti urmatorul buletin informativ, pe care am sa-l trimit abonatilor mei saptamana viitoare.

Daca nu esti abonat, iti recomand s-o faci, folosind formularul de pe home page-ul site-ului Milionarul Mioritic, in partea din dreapta. Este gratuit si vei beneficia de o buletine informative lunare, dedicate exclusiv abonatilor mei.  In plus, primesti mai multe carti electronice, care trateaza subiecte din domeniul finantelor personale si investitiilor.

Tu cum ti-ai dirijat finantele in 2010?

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.