In atentia mea

Brosura si coperta „Iesi din labirint”

, , , 6 comentarii

Cartea „Iesi din labirint”  este tot mai aproape de lansarea oficiala.

Cei care urmaresc informatiile pe care le ofer, in legatura cu acest subiect, stiu ca voi scoate cartea de la tipografie in data de 20 mai. Incepand din acest meoment am nevoie de inca 3-5 zile pentru a organiza trimiterea prin posta deoarece:

  • trebuie sa ambalez cartile (in jur de 4-500 de bucati, adica precomenzile si cartile pe care le voi trimite la bloggeri -vezi campania mea de promovare)
  • trebuie scrise facturile care se pun in pachet
  • trebuie completate foile de expeditie si cele de ramburs
  • trebuie duse la posta (probabil in mai multe transe)

Desi nu voi fi singur in aceasta „operatiune”. Din informatiile pe care le-am primit de la Pera, care vinde cartea sa online si o livreaza prin posta, nu poti „prelucra” mai mult de 100 de carti pe zi, daca lucreaza doi oameni. Deci o sa dureze …

In plus, pana „echipa” se rodeaza si invata toata procedura, va trece ceva timp.

Precomanda se va incheia curand

Pana atunci mai sunt cateva zile. Am decis sa prelungesc perioada de precomanda pana in 23 mai, deoarece in 24 mai va fi prima zi cand voi pune cartea la posta. Deci mai aveti doar cateva zile pana cand pretul va creste.

Va reamintesc:

  • cartea are actualmente pretul de 35 de RON plus 7 RON taxe postal
  • dupa 23 MAI ora 12.00 miezul noptii, toate comenzile vor fi onorate la pretul de 49 RON plus 7 RON taxe postale
  • la momentul in care scriu mai sunt disponibile 60 de brosuri tiparite (+101 metode de reducere a cheltuielilor, testate de Luca Dezmir si comentate… tot de el) care se primesc bonus primelor 400 de comenzi

Au venit brosurile

Tipografia a inceput procesul de tiparire cu brosurile. Le-am preluat deja, puteti sa le vedeti in acest album de pe Picasa (click aici). Cei care imi urmaresc contul de Twitter stiu deja acest lucru.

Supra-coperta cartii

Supra-coperta cartii e gata in proportie de 95%. Pentru cei curiosi, ea poate fi vazuta aici. Si aceasta imagine a fost difuzata in cadrul unui mesaj de pe Twitter, acum cateva zile.

Acesta este avantajul de a ma urmari pe Twitter: veti beneficia de stiri rapid, in timp real. Contul meu de Twitter este aici, va rog sa dati follow.

Comenzi pentru strainatate

Mentionez, pentru cei interesat, ca unorez si comenzile pentru strainatate. Inca nu am stabilit pretul cartii. Trimiterea postala se va face diferentiat, in functie de locatia geografica.

Cei care doresc sa cumpere cartea si locuiesc in strainatate, sunt rugati sa completeze formularul de precomanda cu adresa de livrare. Fiecare persoana va fi contactata si va primi oferta de livrare si pretul, de la caz la caz.

Pagina de comanda

Dupa incheierea perioadei de precomanda, la 23 mai ora 12.00 miezul noptii, voi inchide pagina de precomanda si voi deschide o noua pagina, cea de comanda. Ea va avea in mare parte acelasi text, cu mici modificari, inclusiv pretul, care va creste.

Multumiri

Profit de aceasta ocazie sa va multumesc calduros si sincer tuturor celor care au lansat o precomanda la carte. Conform unui articol, tirajele medii ale primelor 30 de edituri din Romania sunt de 1500-200 de exemplare, iar la editurile mici sunt de pana in 500 de exemplare (sursa).

Faptul ca „Iesi din labirint” a avut precomenzi care se ridica aproape de tirajul unui titlu la o editura mica este pentru mine o surpriza placuta si un motiv de mandrie. Iar multumirile, cum spuneam, trebuie sa le adresez voua, celor care apreciati munca mea.

Va voi tine la curent in continuare cu evolutia distributiei, printr-un articol ce va apare in ziua urmatoare expedierii primei transe de carti. Promit si poze 🙂

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Brosura si coperta „Iesi din labirint”

  1. Mihai B. zice:

    Buna Luca,
    Daca iti este mai usor referitor la formalitati (ramburs, etc), poate sunt doritori de a vira banii direct intr-un cont… O zi buna si mult succes la lansare!

  2. Luca Dezmir zice:

    Mihai,

    intr-adevar mi-ar fi mai usor, dar ar implica un cost suplimentar pentru cumparator (comisioanele bancare). oricum, multumesc pentru idee, o sa ma gandesc, poate pun si varianta asta in viitoarea pagina de comanda, in cazul in care sunt persoane care prefera aceasta modalitate de plata.

  3. Albert zice:

    Plata in avans are o multime de avantaje. In primul rand, faceti un singur drum la posta (nu trebuie sa va reantoarceti ca sa incasati mandatul postal).
    Apoi, atunci cand trimiteti cartea, plati o taxa pentru transportul propriu zis, pentru valoarea declarata a cartii (valoare pe care o primiti din partea postei daca cartea se pierde) si o taxa pentru „returul” mandatului postal. Practic, prin plata in avans, nu mai platiti ultima taxa.

    Ca sa fie eliminate taxele bancare, cel care plateste merge la banca la care aveti contul. In felul acesta nu plateste nicio taxa. Daca aveti doua conturi la doua banci diferite, cu atat mai bine pentru cumparator.

    Cel care depune banii, poate scana chitanta si s-o trimita prin e-mail, impreuna cu adresa unde sa fie livrata cartea.

    Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.