In atentia mea

Backup la emailuri pentru „zile negre”

, Un comentariu

Pentru persoanele care au activitati importante (lucrative sau nu) sau pentru firme, emailul a devenit o modalitate de comunicatie de prima importanta. Tocmai de aceea, pierderea emailurilor stocate in contul de email sau imposibilitatea de a intra in acest cont este o situatie care poate aduce prejudicii majore.

De aceea este recomandabil sa ai o solutie de back-up, din ambele puncte de vedere. Va voi detalia aceasta solutie, pe care o folosesc de aproape un an.

Povestea

Cititorii mei care ma urmaresc de mai mult de un an si jumatate stiu ca foloseam pentru site o adresa de email, la yahoo, si anume milionarulmioritic [la] yahoo [punct] com La un moment dat am renuntat sa folosesc zilnic aceasta adresa si am trecut la actuala adresa, pe care cei care mi-au trimis un mesaj prin formularul de contact o cunosc.

Dupa transfer am continuat sa mentin adresa initiala si am facut o modificare la noul cont de email: am setat posibilitatea de a inainta mesajele (forward) catre vechea adresa, de la yahoo.com, unde am setat un filtru pentru ca toate mesajele primite de la noua adresa sa fie trimise direct intr-un dosar cu numele „backup”

Zilele trecute am beneficiat din plin de aceasta tactica de rezerva. La un moment dat nu am putut sa ma conectez la adresa de email. Am intrat pe chat cu cei de la Bluehost (compania mea de hosting, de care sunt multimit) si acestia mi-au spus ca in jumatate de ora problema se va rezolva, deoarece se face un update la cPanel (program prin care se acceseaza contul meu la compania de hosting).

Deoarece asteptam un email important care necesita un raspuns imediat, am accesat contul de la yahoo.com, unde mi-am verificat emailurile pe care le primeam la contul principal de email si care erau forwardate spre contul de la yahoo.

Am gasit emailul si am trimis raspunsul, din contul de la  yahoo.com, specificand la final ca rog sa fiu contactat pe adresa principala de email.

Dupa ce am terminat, de curiozitate am verificat contul de la Bluehost. Desi nu trecusera 10 minute, legatura era restabilita. Cum spun, sunt multumit de cei de la Bluehost.

Solutia

Povestea de mai sus subliniaza importanta unui cont secundar de email, pe care sa-l folosesti ca backup, in cazul in care activitatile tale sunt importante si necesita access 100% la emailurile primite. Iata pasii pe care trebuie sa-i faci.

  1. foloseste o adresa de email veche sau deschide o adresa de email noua la serviciul de mail de la yahoo.com sau la gmail.com (care va deveni contul de backup)
  2. stabileste un forward automat de la contul tau principal de email catre adresa de backup
  3. stabileste un filtru pentru mesajele de email primite la adresa de la yahoo sau gmail pentru ca acestea sa fie adunate intr-un folder separat
  4. verifica saptamanal modul in care se trimit si sunt stocate emailurile la contul de backup
  5. foloseste contul de backup in situatii ca cea descrisa de mine sau in situatia in care in contul principal s-au pierdut emailurile

Pont suplimentar:

Poti seta ca mesajele de raspuns pe care le trimiti din contul principal de email sa fie trimise cu bcc (Blind Carbon Copy) spre contul de back-up

Precizare:

Acest gen de back-up se poate realiza numai daca ai un cont principal de email la un serviciu platit, pentru ca serviciile gratuite (gen yahoo, gmail etc.) de obicei nu permit forwardarea automata a mesajelor de email catre alte adrese.

Rugaminte

Daca ai avut situatii negative similare, te rog sa ne impartasesti cum le-ai rezolvat si ce metode foosesti pentru ca situatii de acest fel sa nu te scoata „din lupta”.

 Precizare importanta!
Acest articol contine linkuri de promovare si linkuri de afiliat.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „Backup la emailuri pentru „zile negre”

  1. Geo zice:

    Eu sunt fan gmail. Gmail spre deosebire de yahoo (19,99$/an) te lasa sa-ti forvadezi mailurile fara alte costuri.
    Gmail are o facilitate prin care serverele de mail ale sitului tau, le poti gazdui la ei, adica defapt toate mailurile vor exista pe platforma gmail, care nu cred ca va cadea.
    Sa nu uitam ca google foloseste cloud computing.

    surse:
    http://en.wikipedia.org/wiki/MX_record
    http://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.