Finante personale

Cc: PayPal: ce functioneaza si ce nu

, , , , , 81 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul dedicat dezvoltarii personale, empower.ro

Intr-unul dintre cele mai populare articole din Milionarul Mioritic lansam rugamintea cititorilor de a expune experienta lor legata de PayPal. Articolul face parte dintr-o serie dedicata acestui sistem de plata electronica, specifica internetului.

A trecut suficient de mult timp pentru a putea culege si centraliza datele, pentru a prezenta cateva concluzii care sa ne edifice in privinta acestei facilitati.

In primul rand trebuie sa spun ca utilizarea PayPal poate prezenta, de multe ori, o provocare pentru internautul obisnuit. Numarul mare de comentarii care prezinta problemele intalnite ne spune ca sistemul are lacune in functionare. Cele mai multe sunt determinate de legaturile cu cardurile de credit/debit ale diferitelor banci si de folosirea propriu-zisa a sistemului de catre un cetatean roman.

O lista cu probleme ar arata cam asa:

  • nu toate cardurile functioneaza impreuna cu PayPal
  • anumite carduri de credit/debit au limitata suma care poate fi folosita pe internet
  • PayPal limiteaza suma cu care poti cumpara pe internet fiind necesara o autentificare a cartii de credit/debit  si o a doua autentificare care necesita acte de identitate (vezi mai jos)

Ce se poate face cu un cont de PayPal:

  • poti cumpara de la magazinele de pe internet produse, in anumite limite de suma in functie de limitarile prezente pe cardul tau (vorbeste la banca pentru a vedea daca ai limitari) si in functie de limitarile impuse de PayPal (care cere mai multe tipuri de autentificari in functie de sumele tranzactionate)
  • dupa autentificarea cardului poti sa retragi bani pe cardul tau si poti sa faci cumparaturi cu sume mai mari, de sute de US$
  • pentru sume mai mari de bani tranzactionate prin contul de PayPal (peste 1300 US$) va trebui sa faci o autentificare suplimentara, prin trimiterea unei scanari dupa carte de identitate/pasaport si dupa o factura nu mai veche de  6 luni
  • poti trimite bani la un alt cont de PayPal
  • poti accepta primirea de bani de la un alt cont de PayPal, inclusiv pentru diferite servicii pe care le prestezi (ai nevoie de un cont de business de PayPal)

Cum autentifici cardul?

O mare parte a tranzactiilor (cu sume mai mari sau tranzactiile de retragere a banilor din contul de PayPal pe cardul tau) necesita autentificarea cardului. Pentru a declansa aceasta procedura:

  • depui pe cardul tau contravaloarea a minim 2 euro pentru a realiza autentificarea
  • te loghezi in contul de PayPal,
  • selectezi din meniu optiunea „Add or Edit Card”
  • selectezi „Add Card”
  • adaugi datele cardului
  • PayPal iti va retrage 1,5 euro de pe card
  • tranzactia va fi inregistrata cu un anumit cod
  • ai nevoie de ultimele 4 cifre ale codului resprectiv, pe care il obtii sunand la banca si cerand codul, accesand detaliile tranzactiei prin Internet banking sau mergand la banca si cerand detaliile tranzactiei
  • intri din nou in contul de PayPal si treci ultimele 4 cifre ale tranzactiei
  • gata! cardul este autentificat

Cum retrag banii din contul de PayPal pe card?

  • te loghezi in cont
  • alegi din meniu functia „Withdraw”
  • alegi „Withdraw funds to your card”
  • selectezi cardul pe care sa pui banii si suma pe care o retragi (nu poti retrage toti banii, plus ca trebuie sa platesti si o taxa de minim 2 euro pentru retragere)
  • dai Continue si Confirm
  • procesul dureaza 2-3 zile lucratoare

Problema este ca nu toate cardurile suporta alimentarea lor cu bani de pe contul de PayPal. Este recomandabil sa ai un card care este nominalizat in moneda care o retragi, adica sa transferi de pe contul de PayPal euro  intr-un card de euro respectiv US$ intr-un card de US$.

Care carduri functioneaza cu payPal?

Conform comentariilor lasate de cititori, urmatoarele carduri functioneaza cu PayPal:

  • Visa Electron, card de debit, Alphabank (are o limita de tranzactionare pentru operatiunile pe internet, ea poate fi modificata la banca)
  • Visa Electron, card de debit, BCR
  • Visa Electron, card de debit, ING
  • Visa Electron, card de debit, Raiffeisen
  • Visa Electron, card de debit, Millennium Bank
  • Mastercard Mondo, card de debit, Banca Transilvania (necesita setarea la banca a limitei de tranzactionare pe internet)
  • Visa Electron de la Bancpost
  • Mastercard Taifun de la Bancpost
  • Mastercard in Lei BRD
  • Mastercard in Euro BRD
  • Visa Electron in Euro, debit card de la Credit Europe Bank (multumesc Daniel S. pentru informatie)
  • Visa Citi Gold Debit card pentru retragere din Paypal
  • Mastercard RBS Black Credit card inregistrat 3D secured pentru plati

Invit din nou cititorii acestui articol sa confirme sau sa infirme aceste informatii si sa ne spuna din experienta lor cu PayPal.

Completare ulterioara

Se pare ca sunt carduri care, desi sunt in lista de mai sus, a cardurilor acceptate, pot creea probleme la acceptare de catre PayPal.  O posibila solutie este cea furnizata de Claudiu, caruia ii multumesc pentru pont. Iata mesajul lui Claudiu:

Mi-am facut acum vreo 2 saptamani un card de debit visa electron la banca transilvania si a durat cam o saptamana sa il emita.
Am pus bani pe el pentru ca paypal sa poata face operatiunile de verificare a cardului.
Am intrat pe site la paypal ca sa inregistrez cardul si prima data mi-a aparut si mie eroarea despre care vorbeste Raul mai sus: “This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”
Ce am facut???
Am sters cardul din contul de paypal si l-am inregistrat din nou. De data asta a mers.
Dupa asta am sunat la numarul de pe spatele cardului(la customer service) si i-am rugat sa imi zica codul de 4 cifre. Mi l-au zis. L-am intorodus pe site la paypal si asa cardul a fost verificat.
Toata treaba a durat cam 10 zile.

Comentarii

comments

Standard

81 de gânduri despre „Cc: PayPal: ce functioneaza si ce nu

  1. Dorin Todica zice:

    Cum alimentez contul Paypal? De scos pot sa scot pe cardul Visa.

    Cand cer sa alimentez imi spune:

    Add Funds is Not Available
    PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

  2. Luca Dezmir zice:

    pai de ce sa ai nevoie sa alimentezi, daca oricum paypal trage automat de pe card?
    nu se poate alimenta din banca, asa cum spun ei…

  3. Hurtsar zice:

    Salut, cred ca am mai deschis undeva topicul pe acest site

    3 INTREBARI LEGATE DE PAYPAL ( MA REFER STRICT LA CONT VERIFICAT )

    1. ARE PAYPAL LIMITA LA PRIMIRE BANI, DACA DA, CARE ESTE ?

    2. DACA AM 5000 DE DOLARI IN CONTUL DE PP SI EU AM LIMITA PE ROMANIA DE 2500 DE EURO…DIFERENTA O POT TRANSFERA IN ALT CONT VERIFICAT IN INTENTIA DE EXTRAGERE?

    3. DACA TREC DE PASUL 1 DE VERIFICARE ( CARD BANCAR ) SI LE DAU SI O COPIE SCANATA A UNUI ACT + FACTURA UTILITATI…..CARE O SA FIE NOUA LIMITA LA EXTRAGERE ?

    VA MULTUMESC ANTICIPAT
    ELENA D.

  4. Luca Dezmir zice:

    hurtsar,

    sincer, nu stiu 🙂 pentru ca nu m-am confruntat cu asemenea probleme.
    stiu ca daca ajungi la un prag (1000 dolari parca) ei cer verificarea identitatii si dupa ceea nu mai sunt probleme.
    dar trebuie sa-i intrebi pe ei 🙂

  5. Laur zice:

    Am si eu o problema aparuta azi..De 3 ani retrag de pe PP
    pe un card Visa Electron..dar surpriza azi pe acest card nu
    mai pot face retrageri..Mentionez cardul nu este expirat..si
    la banca emitenta nu sunt probleme..
    Daca aveti vreo idee astept un raspuns
    Multumesc anticipat

  6. Raul zice:

    Am o problema : This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

    Cardu imi este Visa Electron de la Bancpost si cand pun ultimele 3 cifre de pe spate imi zice asta dupa ce dau add card.Si am mai mult de 2 euro pe card.care ma poate lumina?multumesc.

  7. Claudiu zice:

    Salut
    Mi-am facut acum vreo 2 saptamani un card de debit visa electron la banca transilvania si a durat cam o saptamana sa il emita.
    Am pus bani pe el pentru ca paypal sa poata face operatiunile de verificare a cardului.
    Am intrat pe site la paypal ca sa inregistrez cardul si prima data mi-a aparut si mie eroarea despre care vorbeste Raul mai sus: „This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”
    Ce am facut???
    Am sters cardul din contul de paypal si l-am inregistrat din nou. De data asta a mers.
    Dupa asta am sunat la numarul de pe spatele cardului(la customer service) si i-am rugat sa imi zica codul de 4 cifre. Mi l-au zis. L-am intorodus pe site la paypal si asa cardul a fost verificat.
    Toata treaba a durat cam 10 zile.

  8. Luca Dezmir zice:

    multumesc pentru solutie, Claudiu 🙂
    am adaugat mesajul tau la articol, sunt sigur ca o sa-i ajute si pe altii

  9. Demirel zice:

    Ai depasit limita sumei de tranzacti posibil asa ca trebuie sa te duci in acountul paypal si sa selectezzi acolo ce limita de suma faci tranzactie anuala sau lunara

  10. Demirel zice:

    eu as sugera la toti care au cardurile la bancile romanesti sa aibe 3D activat daca nu PayPal nu poate sa va verifice validitatea cardului si nici nu poate sa traga acei 2 euro[dar ciudat de ce 2 euro?, stiu ca e 1,50 euro ] din cauza ca nu este 3D activat.Si o sa mai intimpinati probleme ca unele banci nu stie cum sa poata rezolva problema pentru activarea cardului .Mi sa intimplat la un VisaElectron BCR spunindumi ca trebuie sa astept ceva zile pina vine confirmare din extern de la Zurich.:d ciudat rau. Codul de activare e simplu de gasit odata ce cardul a fost acceptat si va luat acei 1,50 euro sau 2 cat e veti primi un email pe adresa bagata la ei cu confirmarea de tranzactie 2 euro sau 1,50 dupa care cand deschideti acountul la paypal aveti acolo lista de tranzacti si la tranzactia facuta de paypal acolo e scris codul de 3 numere dupa care acei 2 euro sau 1,50 ai veti primi inapoi.
    asta e cardul care il folosesc eu acuma la paypal asa nu mi se mai ia comision de tranzactie
    https://cms.paypal.com/cms_content/IT/it_IT/images/marketing_it/pp_prepaid.jpg

  11. teodulu zice:

    Buna ziua!Eu mi-am facut azi un Visa electron la Raiffeisen si vreau sa intreb daca acesta este in 3D?!…acest lucru am omis sa intreb cand am fost la banca…doar mi-a spus ca in 3 zile sa merg la banca sa imi ridic si cardul

  12. teodulu zice:

    Vreau sa spun si motivul care m-a determinat sa fac acest Visa electron RON:trebuie sa imi fac un cont Pay Pal in care sa transfer sume in dolari, apoi sa mi le retrag pe cardul Visa electron Raiffeisen RON.Am inteles ca se face conversia din dolari in RON. Credeti ca am ales bine?Adica sa reusesc sa imi fac cont PayPal sa transfer banii in contul PayPal,apoi sa-i retrag pe acest Visa electronic de la Raiffeisen?Mi s-a spus la Banca asa,dupa ce vi se ia cei 1,5 euro din cont de catre cei de la PayPal,abia la circa 2 saptamani va aparea tranzactia efectuata in extrasul de cont!Oare e prea tarziu 2 saptamani sa le dau acel cod din 4 cifre?celor de la PayPal ca sa imi activeze contul?

  13. Raul zice:

    buna,
    daca sunt in Spania si deschid un cont Paypal cu un card de aici(din Spania,in Euro), si urmeaza sa primesc niste plati(din Romania,in RON) pe contul Paypal….pot sa imi transfer banii primiti pe card? Care este taxa pt conversie din RON in EURO? Apar si alte taxe care m-ar putea interesa?

  14. Luca Dezmir zice:

    Raul,
    daca ai card visa, poti transfera bani pe card.
    la transferul banilor din cont de paypal in cont de paypal se percepe o taxa procentuala, in functie de suma trimisa. mergi pe site la pypal si vezi taxele de transfer…
    daca persoana care are cont de paypal in romania, in euro, atunci rata de conversie depinde de paypal (cred, asa am vazut eu) si se afiseaza in contul celui care iti trimite (daca are cont de lei pe cardul legat la paypal)

  15. bogdan zice:

    pentru a trece banii din contul de paypall, pe card, in ce moneda trebuie facut cardul? spre exemplu, banii primiti in contul paypall, sunt dolari si/sau euro.. pt a-i retrage pe card, trebuie atasat un cont in valuta? sau se face conversie automat, in ron, dc cardul este in ron? …. ce moneda scot la atm? exista posibilitatea de a ascoate valuta? are ideea cineva dc raiffeisen visa electron este ok? cei de la volksbank .. ofera atasare valute diferite pe acelasi card, insa au costuri mari…ce sugerati?
    Multumesc

  16. victor zice:

    Dar cum ajungi sa obtii acel card PayPal ? ca tot nu inteleg.
    Lacare banca si care sunt pasii de urmat?
    Si sa inteleg ca daca ai un astfel de card poti dupa aceea sa tragi din contul de paypal pe card toti banutii fara nici un comision?
    Eu de exemplu am un visa electron la BCR. Sa inteleg ca daca ma duc si cer activarea optiunii 3D voi putea sa scot banii din contul meu PP pe card fara costuri sau cu costuri mai mici?
    ce procent mi se ia din 100$ de ex daca vreau sa-i trec pe card?
    si daca e neaparat sa fie in moneda in care sunt depusi banii?

    o lamurire va rog daca se poate

    Multumesc

  17. Luca Dezmir zice:

    cardul poate fi in lei (numai sa fie VISA), cand se transfera banii in contul atasat de card, vei avea bani in moneda contului, deci daca ai cont in lei nu poti scoate euro…

  18. Luca Dezmir zice:

    paypal nu e card, e serviciu de plati electronice.
    iti deschizi un cont la paypal, gratuit, numai cu numele si o adresa de email, apoi atasezi un acard, recomandabil sa fie VISA, poate sa fie si in lei…
    taxele le gasesti pe site-ul paypal.com

  19. dan zice:

    vreau sa stiu daca acel Nr.care il foloseti la confirmarea cardului primit in extrasul de cont,este folosit si in tanzactii????????

  20. Attila zice:

    Daca nu ii activata optiunea 3D secure la card nu pot sami verific cardu cu paypal ? Am card Visa Electron de la Banca Transilvania.

  21. ciprian zice:

    Daca am un card de debit de la CEC pentru alocatie pot sa il folosesc pentru a il inregistra pe paypal? Are ceva daca primesc alocatia pe el ? Cardul este Visa Electron.

  22. Luca Dezmir zice:

    nu cred ca sunt probleme, doar in ceea ce priveste cumpararea de la magazine la care accesul si cumpararea este restrictionata pentru clienti cu varsta de peste 18 ani…

  23. Informatii foarte utile . Ma tot miram de ce nu imi accepta/recunoaste Visa , card debit de la BT . Imi fac inca un cont altundeva…

  24. Mirela zice:

    intrbare: am retras banii de pe contu de paypal pe card , cu withdraw, a mers, adica in sensul ca banii au disparut de pe contul de paypal dar nici pe card nu apar , m-m auitat la history si scrie pending… la tranzactie ..intrebarea mea este trebuie sa mai fac eu ceva? sau doar sa astept sa se faca plata ? cam cate zile dureaza?
    Ps: vreun nr de telefon sau adresa de mail de contact stie cineva ?
    Ms anticipat

  25. Luca Dezmir zice:

    Mirela,

    cand zice „pending” trebuie sa astepti, de obicei cateva zile, 2-3, asa e la carduri, dureaza validarile, etc.
    nu cred sa aiba nr. de telefon sau email… trebuie sa fie o zona de reclamatii…

  26. Mirela zice:

    acum nu mai scrie pending scrie completed dar banii pe cont tot nu au itnrat , joi am facut tranzactia mai astept poate din cauza ca este weekend sper sa intre macar luni

  27. Ana Maria zice:

    Buna ziua!

    Eu am urmatoare situatie: am bani pe card – Visa debit, BCR si doresc sa ii transfer in Paypal. Puteti sa imi spuneti cum? De fapt ma intereseaza sa alimentez acel cont din Paypal.

    Multumesc anticipat!

  28. Luca Dezmir zice:

    nu poti transfera bani in contul de paypal. cand faci cumparaturi, paypal scoate bani de pe card, automat.

  29. qu3en_bee zice:

    buna ziua, din comentarile de aici am inteles ca paypal imi retrage banii automat de pe card, insa cum fac plata pe un site din germania de ex. bifez la comerciant ca vreau cu paypal si imi cere datele de pe card… sau trebuie sa intru in contul de paypal sa fac tranzactia..imi explica cineva pasii va rog inainte sa experimentez eu aiurea…. si o alta intrebare se percepe comision la platile pe siteuri din afara ?multumesc

  30. Luca Dezmir zice:

    pentru plati prin paypal, dai click la pagina de vanzare pe plata prin paypal, te redirectioneaza spre o pagina a paypal unde dai userul si parola, ajungi direct la pagina in care iti spune ca iti ia suma respectiva din contul de paypal, confirmi plata si paypal iti ia direct suma din cont sau de pe card (trebuie sa ai bani sau in contul paypal sau pe card).

  31. Horia zice:

    Am efectuat aseara un transfer intre doua conturi de paypal.

    Transferul a fost efectuat in euro si am avut nevoie doar de adresa de email a destinatarului (si el tb sa aiba cont de paypal).

    Transferul s-a efectuat instantaneu. Suplimentar, fata de suma transferata am platit un comision de 3.5% din suma (atentie, e posibil sa existe niveluri de sume si comisionul sa se modifice).

    Destinatarul a transferat banii din contul sau de paypal in contul bancar instantaneu si nu s-au mai perceput alte taxe.

  32. Ada zice:

    Buna! Am un card Mastercard Mondo de la Bt, pe care l-am adaugat la paypal. Insa am o problema. De fiecare data imi apare eroare, ca datele sunt incorecte, si sa incerc cu alt card. Am incercat cu visa electron, tot de la bt, insa tot asa. Specific k eroarea nu apare knd adaug cardul, ci apare knd dau verificare. Please help me! Am peste 1500 lei blocati 🙁

  33. Marius zice:

    Salutare,

    La punctul 3.
    Eu am trecut de faza asta si nu mai ai limita de retragere.
    Stiu ca verificarea a durat ceva timp. Initial nu am trecut de verificare, le-am cerut explicatii si cum pot sa trec de verificare, ei mi-au cerut alte copii de acte (…nu mai retin care) iar dupa aceea la cateva zile mi-au dat unda verde.
    Totul a durat aprox 2-3saptamani.
    Sper sa va ajute raspunsul meu

  34. Gabber Levi zice:

    Buna ..

    Am transferat bani de la contul paypal la cardul meu visa de la Banca Transilvania ..

    La paypal imi apare

    Total amount:
    -$100.00 USD
    Fee amount:
    -$2.50 USD
    Net amount:
    -$97.50 USD

    Date:
    Apr 21, 2012
    Time:
    01:15:03 PDT
    Status:
    Completed

    Subject:

    You have sent $100.00 USD to Credit Card with PayPal
    Am fost la ATM acum 2 ore si acolo inca nu apara 97.50 $

    intrebarea mea este cand o sa apare banii pe Card ..

    Multumesc

  35. Ela zice:

    Gabber Levi, cardul tau Visa de la BT in ce moneda este?

    Stie cineva o banca din Ro care emite card Visa in dolari care sa mearga cu paypalul?

    Multumesc.

  36. Folosesc Visa Citi Gold Debit card pentru withdraw din Paypal. Daca fac withdraw in US$ sau Euro se face conversie automata in Lei la Citi bank pentru ca acest card este legat de un cont in lei. Paypal opreste fee 2.5 US$.

    Folosesc Mastercard RBS Black Credit card inregistrat 3D secured pentru plati cu ajutorul Paypal. Pot alege ca paypal sa faca conversia monedei sau banca RBS sa faca conversia monedei. Am observat ca e mai avantajos sa faca conversia Paypal. Extrasul de cont este in lei, eu trebuie sa platesc catre RBS in lei.

    Sunt multumit, nu am avut probleme dar nu am avut tranzactii mai mari de 65 US$/per tranzactie in ambele directii.

  37. Tatiana zice:

    buna ziua ,de 5 zile mi-am facut cont de pay pal cu visa electronic,am atashat cardul cu succes,am introdus codul de 4 cifre ,mi-a lut pay pal 1.5 euro ,dar aici prob in extrasul de card este indicat ca mi-a mai extras inca 1 $?ce poate insemna asta ?
    alta problema e ca ,am status verificat ,tot e bine ,dar numi pot retrage bani din paypal pe car imi zice ca „Withdrawal amount is not enough to cover the withdrawal fee.”ce poate insemna ,ashtept raspuns?multumesc anticipat.s

  38. Walker zice:

    Sunt posesorul unui card de cumparaturi Matercard(evident in lei) emis de Raiffeisen, pe care l-am inregistrat si verificat la Paypal….deci la capitolul asta nu sunt nici un fel de probleme.
    Vreau sa achizitionez un produs din China care costa aproximativ 209$. Cum se face exact conversia in dolari? Puteti sa am ajutati cu o valoare aproximativa ce o voi avea de plata, daca 1$=3.4550 lei si 1 euro=4.4800 lei? Care este exact mecanismul in expresie matematica?
    Ma tot sperie lumea ca se face conversie leu>euro>dolar la cursul bnr…sau al bancii emitente…sau nu stiu ce curs paypal…etc. Sincer, nu prea ma pricep la chestiile astea si sunt realmente depasit ca limita de intelegere.
    Multumesc pentru ajutor

  39. ALINTM zice:

    ATENTIE PAY PAL NU FUNCTIONEAZA IN ROMANIA, AM INCERCAT EU TIMP DE 3 LUNI SI NU MI VALIDEAZA CARDUL DESII E PRIMUL MEU CARD SI E OK ,AM FACUT TOT CE TREBUIE,SUNT NISTE EXCROCI,SUTE DE MII DE OAMENI SE PLANG PE O PAGINA FACEBOOK IMPOTRIVA LOR

  40. ALINTM zice:

    NU CRED CA AI INREGISTRAT UN CARD PE PAY PAL,FOARTE RAR ACCEPTA UN ROMAN IAR DUPA UN TIMP II BLOCHEAZA CONTUL DE BANI SAU CHIAR CARDUL

  41. ALINTM zice:

    nu merge pt ROMANIA , iar daca merge iti blocheaza des banii , pay pal sunt cei mai neseriosi si incompetenti,nu degeaba au pe facebook pagina cu suks pay pall unde sute de mii de cetateni ii injura , eu de 1 an astept sa introduc codul primit de la pay pall la banca si nu pot sa trec cand completez numele,nr cardului…asa ca aM sa le bag lor in fund codul pay pall ca in alta parte nu am unde, SUKS PAY PALL

  42. Salutare… intampin problema „This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.” cand incerc sa adaug un card Visa de la Bank Post cam ce este de facut ??? Multumesc!

  43. Maria zice:

    Buna ziua! Am si eu o problema! Mi-a spus cineva de un site cum ca, se fac bani din sondajele online (chiar e pe bune… persoana este o ruda de-a mea si castiga bani stand acasa la pc si completand sondaje)…, si la inregistrare imi cere un cod de 3 cifre de validare al cardului care, spun ei, ca se gaseste pe spatele cardului. Problema este ca, eu am MAESTRO CARD LA BRD si nu-mi amintesc sa fi avut acest cod de validare de 3 cifre… sau daca a fost, acum numai este s-a sters probabil! Cum pot afla acest cod de validare? Sau din ce este compus el? Il pot gasi in CNP-ul meu sau in numarul cardului? In speranta ca-mi veti raspunde, va multumesc anticipat! Maria.

  44. parvu robert zice:

    un cetatean din SUA doreste sa cumpere o masina de epoca pe care o am la vanzare si ptr asta mi-a cerut un cont paypal. l-am facut si activat cu un card ING. inca nu mi-au fost retrasi 1.5 euro din cont si astept tranzactia ptr a avea acel cod de 4 cifre. spuneti-mi , va rog, ce trebuie sa ii transmit americanului ptr ca el sa imi poata trimite banii in cont? ce cod sau e de ajuns adresa de e-mail?

  45. Doina zice:

    Buna ziua,

    Am si eu o intrebare. Doresc sa-mi fac un cont PayPal de bussiness. Am card de debit VISA ELECTRON la BCR. Trebuie sa fiu PFA sau sa am firma ca sa pot face asta? Caci ma intreaba nume de business.
    Multumesc.

  46. alex zice:

    Am si eu o intrebare…am un cont nou de paypal…i sa mai intamplat cuiva sa i se spuna sa astepte 21 de zile pentru a extrage prima plata…?! si ca sa poti sa scoti banii mereu dupa un transfer..sa lasi banii acolo 60 de zile in cont de la prima tranzactie ca sa nu mai stai la fiecare tranzactie 21 de zile..?!

  47. mada zice:

    Buna!! am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv…ma poti ajuta te rog??Am primit bani pe paypal si uite ce imi scrie acolo…Because you have recently started to sell with PayPal, payments you receive will be temporarily placed in your pending balance for up to 21 days. For more information, please go to the Resolution Centre. CE TREBUIE SA FAC IN SITUATIA ASTA???

  48. ana zice:

    am o intrebare am probleme cu contul de paypal ma chinui de 4 5 luni sa scot bani am 600 eur iar ei imi spune ca am contul limitat .si nu ii pot scoate am trimes si actele necesare .nu am reusit nimik daca stie cnva sa ma ajute voi da comision .multumesc.

  49. ana zice:

    mada la fel cum iti spune si tie imi apare si mie eu de 4 5 luni incerc sa ii scot am trimes si datele necesa bdar poate e problema la card

  50. Ionut zice:

    Salutare vad ca nu sunt primul care are probleme cu autentificarea cardului de la Banca Transilvania in ciuda faptului ca am mers la ei si am specificat in urma cu o saptamana motivul pentru cate deschid cuntul „PAYPAL si plati online” mi s-a spus ca nu sunt probleme voi merge sa reincerc sa dicut cu ei si daca nu reusesc in cateva zile renunt la cont si deschid la alta banca (ING) care nu ridica atatea probleme….
    Asta e eroarea pe care o primesc dupa ce am adaugat cardul si sters si modificat si reverificat datele de cel putin 10 ori:
    We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. If the problem persists, please enter a different card.

  51. marian zice:

    Salut!ieri m-am trezit cu limitare cont Paypal deoarece am depasit limita de 2500 euro pe an!Am sunat imediat la relatii cu clienti(nr gratuit) am trimis copie buletin,extras de cont si dupa numai 10 minute chiar ei m-au sunat personal sa imi confirme ca s-a ridicat limitarea si totu ok!nu stiu daca are legatura ca sunt in Spania:)Sarbatori fericite!

  52. buda valentina zice:

    primesc foarte multi bani prin email de la diferite companii afiliate si nustiu cum sa scot bani am paypal si card cu 3d la bcr este verificat dar bani nu intra deloc in paypal ma poate ajuta cineva vali buda

  53. ADRIANA zice:

    Buna ziua ,
    Va rog sa imi spuneti ,daca pot face plata pe un site din US, pe adresa prietenei mele din US, avand in vedere ca la adresa cardului pe care l-am atasat in contul PAYPAL este din Romania , si nu pot adauga o alta tara, decat o alta adresa din Romania .
    Va multumesc !!

  54. ADRIANA zice:

    Si am uitat sa mentionez ,cardul e din Italia ,dar cum deja aveam un cont de paypal,am adaugat doar cardul ,nu m-am gandit sa fac alt cont de paypal si acum observ ca la adresa cardului ,din profilul de paypal e adresa de italia,dar la tara a ramas tot Romania .

  55. mihai zice:

    Am facut de curand un cont paypal si l-am atasat unui card Transilvania Visa electron. Am depus o suma in Ron si am facut o plata catre un magazin din UE in euro. Am renuntat la produsul respectiv pentru a alege un altul din acelasi magazin. Prin mail magazinul ma anunta ca trebuie sa-mi ramburseze suma si sa fac o noua comanda. Am acceptat si am primit raspuns ca nu e nici o problema. Au trecut doua zile lucratoare si nu am primit notificare de ramburs prin mail de la magazinul respectiv si nimic pe contul de pay pal. Intrebare: poate dura ceva timp pana sa fie facuta plata ramburs? Banca trebuie sa mai faca vreo setare pentru a-mi primi banii inapoi in contul paypal?

  56. andreea zice:

    buna, eu sunt in irlanda si acum ceva zile am pus pe internet o masina de vanzare, dupa ceva vreme un om din SUA ma contactat si mia scpus k vrea ff molt sa cumpere masina si ma intrebat dak am cont paypal si i am spus k nu si faorte amabil mi a spus cum sa l fac, mentionez ca omul mia spus k el lucreaza pe marina si nu e problema de transport are el pe cnv si vine si o ia. acum nu styu cum imipoate transfera el banii cum pot eu sa i scot ce sigranta am eu k el dupa ce ia masina nu scoate banii va rog vreau si eu ceva informatii . va multumesc foarte mult.

  57. Luca Dezmir zice:

    orice vanzare a unui vehicol ar trebui sa se realizeze prin intermediul unui contract incheiat de o firma de intermediere, pentru a acoperi cazurile de frauda.
    in principiu un roman daca e platit rin paypal nu poate scoate bani din contul de paypal intr-un cont de banca, nu stiu cum stau lucrurile in irlanda…depinde de modul in care esti acolo, legal? la munca?
    iti recomand sa vorbesti cu o firma care se ocupa cu tranzactiile de masini, mai ales daca masina e inscrisa in circulatie in irlanda.

  58. Inca mai circula prostia asta cu cump?ratul de ma?ini din alta ?ar?? Fra?ilor :ce e în mina nu e minciuna . E o excrocherie! nu exista cump?r?tor sau vei fi pl?tit din bani fura?i de pe alte carduri deci oricum pierzi!Aten?ie mare.Am avut un coleg care a primit o oferta de la un cumparator din Franta. Ca sa-i plateasca prin internet si sa-i trimita masina cu trenul numai prostii debita…ATENTIE PRIN PAYPAL SE POATE ANULA PLATA !

  59. Florina zice:

    Salut. O intrebare, am cont pay pal, am card la BT, am facut optiunea pt activare „add card” dar nu stiu unde trebuie sa pun acel cod. Nu scrie nicaieri :(. Si mai am o problema nu am stiut ca trebuie activat contul si astazi am transferat in contul pay pal prin internet banking cativa bani. Unde s-au dus acesti bani :-??, pe contul pay pal nu arata nimica.

  60. Stefan-Cristian zice:

    Salut! Am un card Raiffeisen Visa Electron si cont PayPal. Pe contul de PayPal spune ca am limita la 500 Euro.Problema e ca vreau sa-mi comand un laptop de 1400 $.Am citit mai sus: „pentru sume mai mari de bani tranzactionate prin contul de PayPal (peste 1300 US$) va trebui sa faci o autentificare suplimentara, prin trimiterea unei scanari dupa carte de identitate/pasaport si dupa o factura nu mai veche de 6 luni”. Unde trimit asta ? Multumesc !

  61. Carmen 68 zice:

    Buna ziua,

    am urmat pasii descrisi mai sus, mi-au fost retrasi cei 1,50 euro pt verificare, acum am status-ul ” verified” si imi apare in paypall ballance cei 1,50 euro. Unde trebuie sa introduc codul din 4 cifre de la banca pentru a fi returnati? Multumesc

  62. Sabin zice:

    Salut am si eu o intrebare: Cum aflu si eu numarul meu de cont paypal pentru ca mil cere la un site unde am facut bani si vreau sa ii retrag ….ma puteti ajuta va rog mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.