Carti, filme si evenimente

Personalitatea si dobandirea libertatii financiare

, , Lasa un comentariu
Acest articol are scop educational si promotional. El contine la sfarsit un link de afiliat care permite obtinerea unui discount la un eveniment dedicat dezvoltarii personalitatii (bootcamp Personalitate Alfa).

echipa

Succesul financiar depinde de foarte multi factori, atat externi (situatia economica, oportunitatile legate de o anumita perioada din ciclul economic, sincronizarea in timp…) cat si interni (motivatie, concentrare, inteligenta, imaginatie, viziune…). Dintre toate aceste elemente, pe departe cele mai importante sunt cele legate de tine. Aceasta este vestea buna. De ce? Pentru ca tot ce e legat de tine poate fi influentat direct.

Succesul in finante, la fel ca succesul in orice domeniu (social, relatii de cuplu, profesional) tine de modul in care fiecare dintre noi abordam aceste provocari. O facem in functie de constelatia de factori care ne caracterizeaza ca  indivizi, factori care alcatuiesc personalitatea noastra.

Personalitatea este determinata de doi factori majori: bagajul genetic cu care ne-am nascut si factorii de mediu care au actionat de-a lungul timpului asupra noastra, mai ales in perioada copilariei si adolescentei. Factorii pozitivi (dragoste, apreciere), un mediu plin de stimuli benefici in care ai fost incurajat si sustinut de parinti sa te confrunti cu provocarile pentru a le invinge duce la formarea unui caracter puternic. Pe de alta parte, o familie in care sunt tensiuni permanente, in care copilul nu primeste atentia si iubirea de care are nevoie, in care i se spune in mod repetat ca e un incapabil si un prost va determina in timp construirea unei personalitati plina de frustrari si complexe.

Oricum te-ai uita, dintre bagajele cu care pornim in viata, cel mai important avut este personalitatea noastra. Daca esti combativ, iti plac provocarile, esti gata sa te dezvolti si sa faci lucruri noi, ai stofa de invingator. Daca nu-ti place riscul si actiunea, daca esti temator  de nou, fie ca e vorba de persoane sau situatii, vei fi un om care nu are sanse sa iasa in evidenta sau sa faca un lucru deosebit.

Plecand de la acest adevar, care sunt calitatile unui invingator, care va fi un performer, inclusiv in domeniul finantelor?

Un om care stie ce vrea

Exista un citat care imi place foarte mult: „Destinatia spre care navigheaza o corabie nu e determinata de directia vantului ci de felul in care sunt pozitionate velele.

Indiferent din ce directie bate vantul vietii tale, tu trebuie sa ai in vedere destinatia finala. Numai in acest fel vei putea sa ajungi unde vrei. Un om fara vise, un om care nu stie incotro se indreapta este un om care va orbecai continuu. Pentru a avea succes financiar trebuie sa ai in fata ochilor, cu claritate, locul in care vrei sa ajungi: libertatea financiara, acea stare in care banii sunt suficienti de multi pentru ca tu sa nu-ti faci griji. Nu ajung jumatatile de masura, nu sunt suficiente concesiile.

Motivatie

Fiecare dintre noi doreste sa fie independent financiar. In schimb doar cei care sunt obsedati de aceasta provocare, cei care sunt in stare sa-si dedice intreaga energie si timpul pentru a obtine ceea ce si-au propus, vor avea sorti de izbanda.

Motivatia este vantul care propulseaza corabia. Fara un vant puternic, constant, care nu se opreste, drumul va fi incet si anevoios iar corabia va rataci pe marile vietii.

Actiune

Orice vis, orice tel, oricat de frumos ar fi nu are nici o valoare daca nu este urmarit. Actiunea este cea care te desprinde de lumea virtualului si aduce realul in viata ta. Trebuie sa pornesti, sa faci primul pas, apoi inca unul si inca unul, pana cand pasii vor forma marsul tau spre succes. Nu are cine sa mearga in locul tau, nu exista persoana care sa te impinga de la spate, la nesfarsit. Cel care misca lucrurile in viata ta esti doar tu. Deci trebuie sa treci la actiune.

Perseverenta, increderea in succes

In drumul spre libertate financiara sunt o multime de obstacole. De multe ori te vei impiedica si va trebui sa te ridici. E nevoie de incapatanare, de perseverenta, de acea determinare care te duce mai departe in ciuda problemelor. Orice problema este o oportunitate de a invata ceva nou, de a gasi solutii care in final te duc mai aproape de telul tau.

Aceste calitati (impreuna cu altele) alcatuiesc personalitatea unui invingator. Inainte de a stii cum se fac banii, inainte de a fructifica oportunitatile la momentul potrivit trebuie sa ai o personalitate construita intr-un anumit fel,  pentru a reusi. Chiar daca nu ai toate calitatile enumerate mai sus, te poti schimba. Personalitatea se poate modela la fel cum poti construi muschii pe corpul tau. Dar asemeni muschilor, si personalitatea se imbunatateste cu efort.

Cum iti schimbi personalitata?

Prin antrenament. Iti antrenezi acele laturi care exista in interiorul tau (motivatie, curaj, perseverenta) dar care nu sunt suficient de puternice pentru ca sa faca din tine un performer. Ai nevoie de un antrenor, care stie cum se face acest lucru, care stie sa-ti arate si sa te indrume. Intamplator stiu o asemenea persoana: e vorba de prietenul meu Pera Novacovici.

Pera este un psiholog specializat in studiul personalitatii. El a scris o carte fascinanta, „Personalitate alfa„, care este una din putinele carti dedicate personalitatii, scrise in limba romana.

Pera organizeaza in fiecare an, impreuna cu echipa lui, evenimente dedicate modelarii personalitatii, sub titulatura Bootcamp Personalitate Alfa. Ele sunt organizate in stilul team building-urilor realizate de corporatiile multinationale dar sunt mult mai complexe. Pe langa activitatile outdoor (catzarare, tiroliana, rafting, paint ball…) au loc ateliere de dezvoltare personala, in care participantii vor beneficia de ajutorul unor psihologi si traineri care le vor explica elementele de care au nevoie pentru a obtine succesul, inclusiv in domeniul financiar. Au loc inclusiv consultatii personalizate cu fiecare participant.

Programul este deosebit de intens si dureaza de Joi pana Vineri. Al cincilea eveniment din seria Bootcamp Personalitate Alfa se va desfasura intre 26 si 29 noiembrie in Cheile Nerei. Pera a fost generos si a oferit un discount de 50 de RON din pretul evenimentului (care este 995 RON) pentru cititorii Milionarului Mioritic.  Puteti gasi informatii detaliate despre eveniment (descriere amanuntita, programul evenimentului pe zile, marturii scrise si video din bootcamp-urile anterioare, etc.) la link-ul de mai jos.

Detalii despre eveniment si 50 RON reducere!

Pentru a beneficia de aceasta reducere, va trebui sa completati formularul de comanda iar la campul „Intrebari/Nelamuriri/Sugestii” sa scrieti: „Reducere 50 de RON pentru cititorii Milionarului Mioritic”.

Pentru a obtine succesul trebuie sa te antrenezi. Acest gen de evenimente te ajuta sa-ti descoperi puterea interioara si s-o scoti la iveala, sa stimulezi acele calitati care te vor transforma intr-un invingator. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, citeste si asculta ce au de spus cei care au mai participat la evenimentele anterioare. Iar daca vrei sa participi si tu la acest bootcamp, nu uita sa folosesti reducere de 50 de RON oferita pentru cititorii Milionarului Mioritic!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.