Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Calugarul care si-a vindut Ferrari-ul

, 2 comentarii

  • Titlu:Calugarul care si-a vindut Ferrari-ul
  • Titlu original: The Monk Who Sold His Ferrari
  • Autor: Robin S. Sharma
  • ISBN:978-973-88437-8-3
  • Gen: dezvoltare personala
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.
Prezentare generala

Cititorii constanti ai blogului au observat ca in meniul din dreapta a aparut, acum mai bine de o luna, o zona noua: Ce citesc acum. Aici a fost prezenta cartea de fata, timp de citeva saptamini. A disparut pentru a fi inlocuita de cartea lui Steve Pavlina (pe care o devorez in momentul de fata).

Trebuie sa va fac o marturisire: am terminat aceasta carte mai demult. Dar am introdus-o in rubrica amintita ca o rampa de lansare spre recenzie.

E o carte interesanta, pe care editorul ne-o recomanda cu caldura. Scrisa pentru publicul american, este o parabola ce se inspira din dialogul mentor-invatacel. Face apel la personaje clasice, emblematice ale iconografiei de peste ocean (profesionistul de succes, avocatul fara scrupule, workaholic-ul incurabil…)

Personal am fost usor dezamagit de punerea in scena a povestii; intriga prezinta calatoria initiatica a unui mare avocat care a fost la un pas de moarte, gasindu-si salvarea in mijlocul unei comunitati paradisiace de yoghini. Cusuta cu ata roz, povestea continua cu reintoarcerea avocatului pentru a se intilni cu povestitorul, caruia ii releva intelepciunea antica primita de la yoghini, ce consta in cunostinte incapsulate intr-o poveste alegorica, menita sa fie o formula mnemotehnica pentru a retine citeva principii generale de viata.

Suna complicat si alambicat 🙂 dar despre asta e vorba. Pe parcursul lecturii veti intilni idei si tehnici comune din dezvoltarea personala, care pot fi lucruri noi pentru cei care citesc acest gen de literatura pentru prima data. Cu toate acestea lectura nu a fost o ratare.

Zona alba

O lectura ce te face sa o duci pina la capat, in ciuda multor teme intilnite in alte carti cu subiecte similare.

Pentru a cumpara Calugarul care si-a vindut Ferrari-ul dati un click aici.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Recenzie: Calugarul care si-a vindut Ferrari-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.